Lapack via schema

Ik ben op zoek naar een implementatie van het schema met een redelijk BLAS- en LAPACK-interfacepakket, d.w.z. een pakket dat de API-subset ondersteunt die is beschreven in Golub en Van Loans Matrix-berekeningen. Dit omvat op zijn minst alle BLAS-bewerkingen, de belangrijkste decomposities (SVD, LU, QR, Cholesky) en, voor het gemak, de kleinste kwadraten. Ik kon zien dat Chicken en Racket iets hebben, maar het gaat niet boven het bovenstaande. Weet iemand van een implementatie van een draagbare bibliotheek die dit tot stand brengt?

3
Correct. Natuurlijk moet het niet te moeilijk zijn. Hetzelfde met kip. Toch zou ik liever geen pakket willen onderhouden.
toegevoegd de auteur gappy, de bron
Toen je in Racket ging zoeken, vermoed ik dat je het plt-linalg-pakket van William Farr tegenkwam? Het heeft 29 BLAS-bewerkingen (ziet eruit alsof er in totaal ongeveer 40 zijn) en het lijkt erop dat het toevoegen van de andere extreem eenvoudig zou zijn.
toegevoegd de auteur John Clements, de bron
Oké, ja, ik was bang dat je dat zou gaan zeggen. :)
toegevoegd de auteur John Clements, de bron

2 antwoord

Ik denk niet dat ik me een Scheme-implementatie herinner die die subset van BLAS en LAPACK ondersteunt (hoewel ik me misschien vergis), maar als ik jou was, zou ik Kip overwegen met FFI (wat vrij eenvoudig is). Je zou zelfs een aantal wrappers in Scheme kunnen schrijven, of, als je bereid bent om dit te doen, een aantal verbeteringen aan de twee kippeneieren (pakketten) bijdragen blas en atlas-lapack .

2
toegevoegd

Als u Chicken Scheme gebruikt, kunt u http://wiki.call- cc.org/eggref/4/atlas-lapack . Ja, je moet atlas-lapack-bibliotheek bouwen voordat je dit ei installeert.

1
toegevoegd