Niet-unieke mijnenveger-oplossing?

Ik ben kennelijk een positie tegengekomen waarin het onmogelijk is om logisch te bepalen of een vierkant een mijn is. Uit het onderzoek dat ik heb gedaan, lijkt het erop dat
a) Een unieke oplossing en
b) Een methode om deze oplossing te bepalen zonder te raden
 zijn de centrale regels van dit spel.

Here is a screenshot of the final position: enter image description here

De vierkanten rechtsonder 4 vereisen een patroon van twee vierkanten met mijnen, en twee zonder, vormen de diagonalen van het vierkant. Fundamentele logica laat zien dat dat de enige manier is om het op te lossen. In het bovenste gedeelte van het plein moet precies 1 mijn worden gevuld, zodat de linie van het vierkant met een drie niet wordt verbroken. Als je er twee vult, is de regel van het 3-vakje verbroken. Evenzo moet ten minste één van de bodem worden gevuld om het vereiste aantal mijnen te vullen. De twee mijnen kunnen niet aan elkaar grenzen vanwege de volgende reden:

Geval 1) Ze bevinden zich allebei in de linkerkolom van het vierkant.
        Dan is de regel van het 2 plein gebroken (teveel mijnen)

Geval 2) Ze bevinden zich allebei in de rechterkolom van het vierkant.
        De regel van het 2 plein is opnieuw verbroken (te kleine mijnen)

De vraag is of ik al dan niet gelijk heb wanneer ik zeg dat dit een niet-unieke oplossing is.

1

2 antwoord

Er is hier geen tegenspraak. De basisregels van mijnenveger stellen alleen dat er mijnen zijn en dat het aantal mijnen naast elk vierkant is aangegeven. Een garantie voor uniciteit of logische aftrekbaarheid is niet vereist.

Elke variatie op die regels is uitsluitend een implementatiekeuze.

Hoewel sommige implementaties een logisch unieke oplossing garanderen, heeft Microsoft's implementatie van Minesweeper dat niet. Dit is niet tegen de regels van Minesweeper - het is gewoon een beslissing die de ontwikkelaars hebben genomen, zoals het automatisch opruimen van lege ruimtes. Hoewel het vaak mogelijk is om een ​​gefundeerde schatting te maken op basis van waarschijnlijkheden, biedt het spel geen garantie dat logica alleen tot een oplossing zal leiden, en vaak ook niet.

Sommige situaties zullen altijd 50/50 splitsen, zoals deze.

7
toegevoegd

Je lijkt Mijnenveger de bekende puzzel computerspel te verwarren met de afgeleide Mijnenveger potloodpuzzeltype . Zoals anderen hebben geantwoord, biedt de eerste geen garantie voor een unieke oplossing. De laatste begint met een raster waarin enkele mijnenveger aanwijzingen worden gegeven, en de locatie van alle mijnen kan uniek worden afgeleid uit de gegevens.

2
toegevoegd