Reverse Puzzling 4

[Dit gaat door met eerdere Reverse Puzzling hier , hier en hier ]

George wreef vrolijk in zijn handen. "Dus dit is Andrea's puzzel, of wel?"

"Ja," antwoordde ik. "Het is trouwens de eerste van hen."

"Het is niet erg groot, dus het moet niet te moeilijk zijn." Hoe werkt het? "

Ik legde het concept aan hem uit en na een paar valse starts fronste een frons op zijn voorhoofd.

'Laat me eens kijken,' mompelde hij bij zichzelf, terwijl hij pen en papier tevoorschijn haalde.

After a little while, following his usual systematic (and somewhat laborious) approach, he had drawn the following: Reverse Puzzle 4

Ik wist wat hij tekende, dus ik denk dat ik kan zeggen dat de regels allemaal pijlen moeten zijn (een enkele of dubbele kop). Hij heeft ze af en toe niet goed getekend, maar je moet je er niet door laten afschrikken.

Het was opmerkelijk hoe ingewikkeld het leek, toen de originele puzzel er zo eenvoudig en elegant uitzag.

Wat was de originele puzzel?

Bewerken: Nadat George de puzzel had gezien, schaamde hij zich en stond erop dat ik het diagram bijwerkte om alle pijlen duidelijker weer te geven.

25
Zijn de "blokken" de pijlpunten? Het is een beetje onduidelijk in het centrale gedeelte
toegevoegd de auteur BmyGuest, de bron
Observatie: rood/groen lijkt rode haring te zijn, omdat het juiste pad van begin tot eind alleen door rode knooppunten gaat. Voor mij lijkt dit bijna een eenvoudige 'doolhof'-puzzel te zijn, maar dat zou in tegenspraak zijn met de aanname van een' bekende puzzel '.
toegevoegd de auteur BmyGuest, de bron
Geweldige puzzel en geweldige puzzel achter het. Wat een perfecte manier om ons kennis te laten maken met "andermans puzzel" zonder de puzzel te kopiëren. Heel leuk, maar ik heb je mijn +1 al gegeven ...
toegevoegd de auteur BmyGuest, de bron
@DrXorile dit is de moeilijkste in de serie tot nu toe! : P
toegevoegd de auteur Massimo Baschieri, de bron
De cirkels zijn allemaal correct gekleurd
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Bedankt voor je reacties. Dit is gebeurd omdat ik het onlangs als puzzel gebruikte op het verjaardagsfeestje van mijn dochter. Ik hou van www.clickmazes.com, en er zijn er een paar die vatbaar zijn om met krijt op het trottoir te tekenen. Het haaglabyrint van de arme man!
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Merk op dat er overal pijlen zijn, maar dat de pijlpunten mogelijk niet zichtbaar zijn.
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
@azgreentea, de andere zijn allemaal te snel opgelost. Dus koos ik een minder bekende die door deductie opgelost zou moeten worden!
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Ref: '"Ja," antwoordde ik. "Het is trouwens de eerste van toen." '
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Ja, de blokken zijn pijlpunten
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Zijn de exacte posities van de pijlen erg betekenisvol voor de puzzel? kunnen we een soortgelijke puzzel hebben als we een paar pijlen veranderen? Is het slechts een puzzel van veel van dit type? (zoals een paticular doolhof tussen alle doolhoven). Help ons alstublieft !
toegevoegd de auteur Jawad Al Shaikh, de bron
George heeft prachtig handschrift.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Hmmm, interessant.
toegevoegd de auteur Pankaj, de bron
Zijn alle cirkels in de schaduw rood correct donker rood? (Op het eerste gezicht lijkt het alsof twee ervan groen zouden moeten zijn.)
toegevoegd de auteur Pankaj, de bron

4 antwoord

Dit is Andrea Gilbert's eerste handgemaakte

Orientation Maze ( http://clickmazes.com/orient/g4g5.htm ) , gemaakt voor Gathering For Gardner 5.  voer hier de beschrijving van de afbeelding in

De regels zijn eenvoudig:

Je komt het doolhof binnen op de onderste tegel op het noorden. Je mag elke richting op de tegels voor je volgen. Het doel is de tegel rechts boven.

Hoe het zich verhoudt tot het diagram:

Elke groep van 4 (of 1) in het diagram stelt een vierkant voor en de posities in die groepen vertegenwoordigen richtingen waarmee u wordt geconfronteerd. Pijlen vertegenwoordigen geldige zetten.

13
toegevoegd
@Deusovi Bedankt, snap het.
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
@Deusovi Dus als ik ervoor kies om naar het westen te gaan vanaf de eerste steen, dan is mijn enige optie om tegen de klok in te draaien, dus dan sta ik tegenover een muur = doodlopend?
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
Ik ook. ;-) (de +1)
toegevoegd de auteur BmyGuest, de bron
Dat dacht ik al. Zou interessant zijn geweest om te zien hoe iemand zonder die kennis het zou tegenkomen. (Als het klopt natuurlijk, maar het ziet er goed uit)
toegevoegd de auteur null, de bron
Belangrijker dan dit antwoord is hoe je het kwam vinden.
toegevoegd de auteur null, de bron
Misschien volg ik het niet correct. Zou je niet een pijl naar het zuiden willen slaan die je direct terug naar je startpositie zou sturen?
toegevoegd de auteur Engineer Toast, de bron
Ik hoopte dat iemand in staat zou zijn om het te achterhalen op basis van de pijlen. Na een week had ik een extra aanwijzing toegevoegd. Mensen hadden bijvoorbeeld al het 4x4-raster opgemerkt en de mogelijkheid dat de richting de derde dimensie was. Als je zag dat je naar buiten keek, had je geen opties en opties werden alleen toegevoegd als je terugkwam van de rand, het leek mogelijk dat je het zou krijgen. Ik heb de naam van Andrea daar ook opgenomen als een grote aanwijzing. Gefeliciteerd, @Deusovi! Ik hoop dat iedereen het leuk vond om ermee te worstelen!
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
@BmyGuest: Toegevoegd!
toegevoegd de auteur Deusovi, de bron
@Leppy: Googelen van 'Andrea-puzzel' brengt haar website onder aan de eerste pagina. Ik vermoed dat dat een natuurlijke "in" zou zijn.
toegevoegd de auteur Deusovi, de bron
@ EngineerToast: u volgt niet de aanwijzingen op de tegel waarop u staat. U kiest elke -instructie die vooraan staat van u (dus aan het begin zijn uw opties tegen de wijzers van de klok in gedraaid, ga naar het noorden en ga naar het westen)
toegevoegd de auteur Deusovi, de bron
@Dan: als je ervoor kiest om naar het westen te gaan, val je van het bord. Als je naar het noorden en vervolgens naar het westen gaat, ben je linksonder met het vierkant naar boven gericht, zodat je met de klok mee of tegen de klok in kunt draaien. Linksom draaien houdt je gevangen, dus je draait met de klok mee naar het oosten en dan kun je naar het zuiden gaan (vallen), naar het westen (naar beneden vallen) of naar het oosten (je enige optie). Op dat moment zit je op de rotatieplaat linksonder op het oosten en je opties zijn om met de klok mee te draaien, tegen de klok in te draaien of naar het oosten te verplaatsen ...
toegevoegd de auteur Deusovi, de bron
@ LeppyR64: Ik was al bekend met de website van Andrea Gilbert . Het raster leek erg op iets dat ik duidelijk herinnerde toen ik een aantal jaren geleden terugkwam, dus ging ik naar de website en keek rond totdat ik het herkende.
toegevoegd de auteur Deusovi, de bron
Huh. Het is nooit voorgekomen dat de naam Andrea in de puzzel de naam is van de maker van de puzzel zelf. D'oh!
toegevoegd de auteur Pankaj, de bron

Dus, enkele observaties. (Niets in de buurt van een oplossing.)

Uiteraard toont het diagram de toestandsruimte van een puzzel en (een deel van?) de beschikbare zetten van status naar staat.

De toestandsruimte lijkt vierdimensionaal te zijn: 4x4x2x2. (Twee maat-4 dimensies waarvoor groep-van-vier. Twee maten-2 dimensies waarvoor blob binnen een groep van vier.) Elke beweging verandert slechts een van de vier componenten, door slechts 1. Dit voelt een beetje als een glijblokje - misschien zijn de vier componenten van de staat twee paar coördinaten, of zoiets. (Maar zie hieronder om één reden om de hypothese van glijdende blokken en puzzels niet leuk te vinden.)

Er zijn een paar plaatsen waar een reeks bewegingen geen algemeen effect heeft, maar verrassend weinig. Over het geheel genomen is elke beweging die je maakt een permanente verbintenis en als je een verkeerde zet, zul je uiteindelijk merken dat je moet vertrekken en opnieuw moet beginnen. Ik vind dit vreemd in combinatie met de afwezigheid van enige vorm van "directionaliteit" die duidelijk is in de toestandsgrafiek: het suggereert dat de bijna eenrichtingsverkeer van de puzzel gewoon een kwestie is van slim state-graph ontwerp, in plaats van te voorschijn komen van een fysiek kenmerk zoals een steeds vastzittende schroef of een geleidelijk aflopende bal of wat dan ook.

Er lijken verschillende begin- en eindtoestanden te zijn. Bijvoorbeeld, als dit een glijdende blokkeerpuzzel is, dan heeft het misschien openingen aan de zijkanten en is het een uitdaging om één stuk naar de ene kant en naar de andere kant te krijgen.

Uiteraard wordt rood gebruikt om het kortste pad tussen begin en einde te markeren. Aanvankelijk lijkt het alsof er wat redundantie is in de noordoostelijke hoek, maar als die pijlpunten correct zijn getekend, moeten we inderdaad alle rode toestanden gebruiken. Merk op dat dit betekent dat de beschikbare zetten echt waarlijk onomkeerbaar zijn, wat een sterk bewijs is dat dit niet een glijdende puzzel is.

De "korte" randen - binnen de 2x2 clusters - hebben geen pijlpunten. Dit kan zijn omdat er geen ruimte voor is, maar een andere mogelijkheid is dat welke procesveranderingen ook in een cluster plaatsvinden altijd omkeerbaar is. [UITGEBREID om toe te voegen:] Na de update van Dr Xorile met het duidelijkere diagram, is het duidelijk dat de korte randen vaak unidirectioneel zijn. Dus negeer deze paragraaf.

Vroegere 'Reverse Puzzling' -puzzels hebben specifieke, nogal beroemde puzzels. Deze belt nog geen belletjes voor mij.

8
toegevoegd
Wat betreft uw tweede laatste opmerking, alle lijnen zijn pijlen, enkel of dubbel hoofd. Je hypothese dat de pijlpunten niet worden weergegeven, is de juiste. Die lijnen kunnen wel of niet omkeerbaar zijn, en een korte blik op het kortste pad zal je een idee geven over tenminste enkele van hen!
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Een goede start. Deze puzzel is zeker niet zo beroemd als de vorige, maar hopelijk kan het formaat uit het bewijsmateriaal worden afgeleid
toegevoegd de auteur Dr Xorile, de bron
Merk op dat de groep van 4 aan het eind precies het tegenovergestelde is van de groep van 4 aan het begin (kleuren, positie in het raster, positie van het begin/einde in de groep van vier)
toegevoegd de auteur Jawad Al Shaikh, de bron
Ik blijf maar denken dat die clusters van vier een soort rotatie vertegenwoordigen. Onomkeerbare bewegingen kunnen impliceren dat zwaartekracht in het spel is? Merk ook op dat we schijnbaar werken met 3 vrijheidsgraden, wat een 3D-puzzel kan betekenen.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Nog een opmerking: aangezien er een aantal onomkeerbare bewegingen lijkt, is het mogelijk dat er een soort van "reset" -functie is die je terug naar het begin zet, of op zijn minst een manier om opnieuw te beginnen zonder de staatsmachine terug naar het begin te gaan . Dat kan impliceren dat deze puzzel werkt op zachte regels (bewegingen niet toestaan) in plaats van harde regels (u kunt bijvoorbeeld niet fysiek twee hoeken van een Rubiks kubus verwisselen).
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
@Lordofdark maar de verbindingen tussen elk knooppunt in de groep en van knooppunten in die groep naar andere groepen zijn verschillend.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Rotatie is een leuk idee, ja. Tenminste zo aannemelijk als mijn beweerde 2x2 mogelijkheid. Ik ben niet zo zeker van de zwaartekracht - ik zou verwachten dat de richtingen van de pijlen meer consistent zijn, op de een of andere manier, in dat geval.
toegevoegd de auteur Pankaj, de bron

Meer punten van belang:

Alle buitenranden van de toestandskaart zijn niet-vertaald (geen actie) of een dode toestand (geacteerd maar geen verdere vertalingen). Daarom is geen van hen rood (rood moet een ononderbroken lijn van ononderbroken actie hebben).

Het pad van de rode cirkel is als volgt, waarbij (1,1) de reeks boven links is (naar links en naar beneden toe) en de posities als A-D van links labelt met de klok mee:

  (2,4) B [ENTRY]
  (2,3) B
  (1,3) B, C, D
  (1,2) D
  (1,1) D, C
  (2,1) C
  (3,1) C
  (3,2) C, B
  (4,2) B
  (4,3) B, A, D
  (4,2) D, A
  (4,1) A
  (3,1) A, D [EXIT]

3
toegevoegd

Na hard aan deze 3D-gerichte grafiek te hebben gewerkt, denk ik dat het de volgende is:

Hoed-guessing probleem , met $ 4 $ logicians en $ 6 $ hats, 3 red en 3 green.

De reden dat het zo voelt is,

Op elk niveau (of zeg rij), zijn er twee pijlen afkomstig van een van de bollen (of gewoon cirkels) die de twee mogelijkheden van de kleur van de hoed op zijn hoofd voorstellen. En de enkele pijl op hetzelfde niveau vertegenwoordigt dat een logicus naar zijn hoed kijkt of vanuit zijn perspectief denkt (probeert de kleur van zijn hoed af te leiden met behulp van inductieve logica).

2
toegevoegd