Een ring om ze allemaal te regeren

Gollum concentreert zich op zijn nieuwe ring. Er is magie vanbinnen, hij kan het voelen. Een mooie zwarte ring met gouden symbolen. Hij wil de kracht van dit juweel kennen, maar hij kan niet wachten om terug naar huis te gaan om een ​​elfenwoordenboek te gebruiken.

Kun je hem helpen erachter te komen?

enter image description here

HINT:

Elfen-taal

23
Juweel? Ik zie geen juweel.
toegevoegd de auteur Petros, de bron
Mooie visuals. Het lijkt erop dat de "binnenste" tekst zich in de onderste 2/3 van de ring bevindt - is dit correct/belangrijk?
toegevoegd de auteur BmyGuest, de bron
@BmyG textuest Het hoort op het niveau van de outter-tekst te zijn
toegevoegd de auteur Jawad Al Shaikh, de bron
@corsiKa - een juweel kan gewoon een dierbare persoon/item betekenen. Het hoeft geen letterlijk juweel te zijn, wat ik denk dat hier het geval is.
toegevoegd de auteur Dale, de bron

1 antwoord

De kracht van de ring is ...

 Faux Elvish-inscripties overlay

 Het woord is te zien in Latijnse hoofdletters wanneer een van de deelinschrijvingen 180 ° om de "vinger" -as van de ring wordt gedraaid en de twee delen overlapt. De rode delen komen van de inscriptie aan de binnenkant van de ring en de zwarte delen zijn de inscriptie aan de buitenkant van de ring.

De verwijzing naar het Elven-script is ...

... een rode haring.

24
toegevoegd
De sprong van Tolkeins elvense taal naar Boustrophedon is behoorlijk schandalig, volgens de gekoppelde Wiki-pagina: "Het is beschreven als een script dat eruitziet als een" mengeling van Hebreeuws, Grieks en Pitman's steno. "[3] Helaas zijn er geen aanwijzingen over welke schrijfsystemen de Tolkien-scripts beïnvloedden, wat ook kan betekenen dat zijn uitgevonden scripts hun oorsprong alleen uit zijn geest vonden. " - de Wiki-pagina aangeboden als een hint, op zijn minst, doet niets om de lezer in die geest te leiden.
toegevoegd de auteur Mike Minutillo, de bron
... dat wil niet zeggen dat ik bezwaar heb tegen een rode haring, ik zeg alleen dat ik niet denk dat het kan worden beargumenteerd dat het in feite een rode haring is.
toegevoegd de auteur Mike Minutillo, de bron
Wel, ik dacht dat het een rode haring was; misschien heb ik het fout. Ik stelde me de ring voor als gemaakt van twee concentrische transparante helften die vervolgens werden geroteerd om op één lijn te komen. Het gespiegelde deel aan de binnenkant zou vervolgens als niet-spiegels worden gezien wanneer van buitenaf gezien.
toegevoegd de auteur Adarsh Khatri, de bron
@Lordofdark: Nou, dat is gelukt. Mijn eerste gedachte was om te proberen de 2 inscripties over elkaar heen te leggen. Maar voordat ik het een kans gaf, las ik de hint, en - ik geloofde dat het waar was - deed geen verdere poging om de puzzel op te lossen. Dus ik denk dat Insane daar een punt heeft. Maar toch een leuke puzzel.
toegevoegd de auteur Jolenealaska, de bron
U zegt dat de hint een rode haring was. Zijn er ook hints die geen tips toelaten? Ik denk dat ze dat wel zouden zijn, gewoon nieuwsgierig of het ooit meta was opgevoed.
toegevoegd de auteur Belos, de bron
Waarschijnlijk is het geen rode haring, maar verwijst het naar Boustrophedon en.wikipedia.org/wiki/Boustrophedon
toegevoegd de auteur Viktor Bundle, de bron
Het was een misleidende hint. Ik probeerde oplossers te laten nadenken over iets ingewikkelder dan alleen Engels;)
toegevoegd de auteur Jawad Al Shaikh, de bron
Wacht, dus deze ring heeft de kracht van de vorige zonder het kwaad (eigenlijk)?
toegevoegd de auteur SMS von der Tann, de bron