Laten we Sherlock helpen, zullen we?

Zoals gebruikelijk verveelde Sherlock Holmes zich door de gemakkelijke zaken die bij hem opkwamen. Hij besloot enkele nieuwe talen te leren om een ​​tijdje te doden. Omdat hij geniaal is, leerde hij vijf talen op die alledaagse zondag. En terwijl hij zijn nieuw verworven taalvaardigheden aan het oefenen was, hoorde hij een klop op de deur. 221B kwam tot leven ...

Het was een vrouw van midden vijftig, goed gekleed om in de hogere middenklasse te zijn; haar was vastgebonden - had haar de tijd genomen om te besluiten hem te ontmoeten - maar keek in nood alsof ze een moord had gezien. Afleidingen terzijde, Sherlock vroeg haar om te gaan zitten en te vertellen wat er was gebeurd. Ze begon haar verhaal te vertellen, haar tranen regelende.

'Mijn man zat in het leger.'

     

Sorry dat ik je onderbreek, maar 'was'? " zei Holmes.

     

"Ja, hij stierf gisteravond," antwoordde ze, nauwelijks beheersend over haar tranen.

     

"Oh, het spijt me, ga alsjeblieft verder ..." zei Holmes terwijl ze op een stoel naast haar zat.

     

"Hij was een heel goede man, een geweldige echtgenoot, we hadden een gelukkig huwelijk, waren bijna dertig jaar getrouwd, hij was ongeveer een week geleden thuisgekomen, hij was blij dat hij de natie had gediend met al zijn intelligentie en kracht Na een hele dag te hebben stilgestaan, hebben we gisteravond een goed diner gehad in het beste restaurant van de stad, hij begon een film te kijken, ik kan me de naam niet herinneren, maar het ging over Indo-Pak war. Hij was allemaal nostalgisch over zijn glorieuze tijdperk in het leger, pochte ook over de goede richting en waardeerde de dialogen.Ik begrijp Hindi niet, maar ik was het eens met wat hij zei.Nadat de film afgelopen was, gingen we slapen. een droom over zijn leven in Afrika. Daarna viel ik in slaap. Het eerste dat ik deed nadat ik 's morgens wakker was geworden, kuste hem op zijn voorhoofd. Tot mijn verbazing was zijn huid koud. Ik probeerde hem wakker te maken, maar hij reageerde niet. Ik probeerde zijn hartslag te voelen, hij had er geen. Hij had waarschijnlijk een hartaanval. Ik belde meteen een docto r, die na een uur kwam. Na de controle vertelde het gevoel van zijn gezicht een horrorverhaal. Mijn man was dood. De dokter zei dat het inderdaad een hartstilstand was. Ik kan niet verteren dat de persoon die zo gelukkig was in de dag, die geen medische geschiedenis had van welke ziekte dan ook, stierf aan een hartaanval. Ik heb geen hoop meer over. Ik denk dat iemand hem heeft vermoord. Hij had vijanden die toegang hebben tot technologie op militair niveau. Ze moeten hem ergens voor hebben gedood. Help me alstublieft. "

Na dit alles te hebben gehoord, kon Holmes, die al last had van taaloverloop, niet praten. Al zijn beheersing van de taal kwam tot stilstand. Toen hij terugkwam in zijn zintuigen, vroeg hij of ze nog andere gezinsleden hadden. Ze antwoordde dat alles wat ze hadden een kok was, die op hun zoon leek. Hij was de laatste twintig jaar bij hen, hielp bij huishoudelijk werk en kookte heerlijk. Het was niet mogelijk dat iemand hem had omgekocht om haar man te vermoorden.

Dit alles was te veel informatie, zelfs voor iemand als Sherlock Holmes om te verwerken.

Hij weet dat er een geweldige puzzeloplossingsgemeenschap op StackExchange is die hem kan helpen om deze zaak op te lossen, wat een beetje lastig is voor zijn vermoeide hersenen.

Dus, kunt u hem helpen de zaak op te lossen?

10
Ik ben zo gek op het idee van een "check-up" voor een lijk dat het koud heeft gehad en geen hartslag heeft gehad gedurende een uur. "Wel dokter, hoe is het met hem?"
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
Is het feit dat Sherlock deze talen een hint heeft geleerd?
toegevoegd de auteur Karsus, de bron
Er zijn verschillende Indo-Pak-oorlogen . Maakt de exacte een verschil?
toegevoegd de auteur Pavel Janicek, de bron
@DavidK Om eerlijk te zijn, kunnen er meerdere antwoorden zijn (zoals de antwoorden suggereren). Het oorspronkelijke antwoord was dat de vrouw de schuldige was van hoe ze haar droom kon achterhalen. Maar dit maakt haar alleen maar een mogelijke verdachte. Je hebt gelijk, ik wilde dat iemand een goed logisch "einde" aan het verhaal gaf, ik hoop dat het een goede vraag was :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@Glen_b Nou, dat kan te wijten zijn aan het feit dat je emotioneel bent, sommige mensen hebben de neiging zich te laten meeslepen, wat hun spraak belemmert.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@question_asker Ze was het met hem eens omdat hij Hindi kende.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@DavidStarkey Eigenlijk niet. De hele opstelling van de film kan waanideeus zijn.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Welke 19e eeuw? Weet je niet dat vroege films zijn begonnen in 1888 ? Sherlock Holmes ! Dit De vraag is niet om de kennis van iemands stomme kijk op de geschiedenis te controleren, maar of men in staat is om tussen de regels door te lezen en niet-triviale dingen te kunnen aanwijzen die verdenkingen veroorzaken!
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@ D.Tanya Misschien kan het hem helpen om de (of een andere) zaak op te lossen. Maar nogmaals, het kan gewoon een andere opzettelijke poging zijn om verwarring te veroorzaken.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@question_asker Hij reageerde alleen (in het Engels) op de film (die in het Hindi is).
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@paste Bedankt voor de bewerking. Ja, dit is de moderne dag Sherlock Holmes, hoop dat meneer Arthur Conan Doyle het zou zien, hij zou het geweldig vinden :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Oké, verduidelijk iets voor ons: toen ze zei dat ze Hindi niet kon begrijpen maar alleen met hem afgesproken had, zei ze dat ze de dialoog van de film niet kon begrijpen, maar stemde in met haar man die Engels sprak, of dat ze niet kon haar echtgenoot begrijpen, die om een ​​of andere reden Hindi sprak?
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
@ABcDexter Wat ik vraag is - was hij Hindi spreken, of reageerde hij alleen (in het Engels) op dingen in de film die in het Hindi werden gesproken?
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
Is het arme Engels van de vrouw opzettelijk?
toegevoegd de auteur Iftah, de bron
@ABcDexter Wacht, dus is er op basis van enkele van uw opmerkingen een echt juist antwoord op dit mysterie? Of plaats je de eerste helft en vraag je ons om het verhaal te schrijven?
toegevoegd de auteur Ciro Santilli 新疆改造中心 六四事件 法轮功, de bron
Wacht, film? Welke film? De verhalen van Sherlock Holmes speelden zich af in de 19e eeuw.
toegevoegd de auteur mc0e, de bron
"De prognose is niet erg goed."
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
@Zymus Ik denk niet dat ze in het Hindi "Ik begrijp geen Hindi" zou zeggen.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Ik neem aan dat dit een van de moderne varianten van Holmes is?
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Is de reden waarom Holmes overweldigd was omdat ze zelf Hindi sprak, en terwijl ze probeerde te ontcijferen wat ze precies zei, kon hij zich niet concentreren op wat ze zei?
toegevoegd de auteur Zymus, de bron

9 antwoord

Waarschijnlijk,

de kok vermoordde hem met behulp van een onvindbaar vergif dat zo was ontworpen dat het niet te onderscheiden was van een hartaanval.

Een belangrijk punt is

de timing van het incident. Waarom nu? Omdat hij net naar huis was gegaan, permanent, nadat hij vele jaren overzee was gestationeerd.

Het motief was

een combinatie van internationale spionage en jaloezie.

Hoewel niet expliciet vermeld,

we kunnen afleiden dat de man een relatief hoge officier in het leger was, en dus ingewijd in geheime intelligentie.

 Verschillende bewijsregels wijzen hier op:
 Ze hebben genoeg geld om te dineren in het beste restaurant van Londen.
 Hij lijkt een carrièreofficier te zijn geweest.
 De vrouw ziet er in de upper-middle-class uit.
 Hij spreekt meerdere talen die onderwijs suggereert.
 Voor een Britse militaire man om actieve stints te hebben in zowel Afrika als een Indiaas/Pakistaans conflict, is het hoogstwaarschijnlijk de Mau Mau-rebellie in Kenia in 1952-60 en de Indo-Pakistaanse oorlog in 1947. (Making today-day in the story circa midden jaren tachtig.) En in de oorlog van 1947 speelden alleen Britse officieren een grote rol. Als hij al vroeg in zijn carrière een officier was, suggereert hij dat hij nu vrij hoog zou zijn.

Dat maakt hem een

doelwit voor spionage.

Ondertussen weet de vrouw

de kok is de schuldige, maar is bang voor haar leven en schaamt zich voor het plegen van verraad, en kan daarom niet naar de normale autoriteiten gaan.

Omdat

de kok was een spion (mogelijk Pakistani) die de taak had de vrouw tot een aanwinst te maken als middel om Britse staatsgeheimen van de man te stelen.

 Er zijn enkele aanwijzingen voor dit effect:
 Een huisbediende heeft waarschijnlijk (soms zonder toezicht) toegang tot het huis.
 De kok verschijnt na 10 jaar huwelijk, wanneer de vrouw halverwege de dertig is, de thuisvrouw van een afwezige militair en kwetsbaar.
 Hij is jong genoeg om haar zoon te zijn en is een geweldige kok, wat eigenlijk het vrouwaas is.
 Op dit punt zou de man goed in zijn carrière zitten en waarschijnlijk toegang hebben tot meer significante intelligentie.

Dus de kok dan

verleidt de vrouw en ze beginnen een affaire. Als ze eenmaal verliefd op hem is, begint hij haar te vragen om kleine gunsten te doen, zoals haar echtgenoot vragen naar troepensterkte en bewegingen, en vervolgens grotere gunsten zoals het verkrijgen van documenten tot ze achterdochtig begint te worden.

Maar hij rekende er niet op

verliefd worden op de vrouw zelf. Zodra ze hem uiteindelijk confronteert, geeft hij toe dat hij voor een buitenlandse regering werkt, maar neemt ze een wortel (hun liefde) en blijft ze (onthullende de affaire) aanpak om haar te blijven informeren.

Dus voor meer dan een decennium ze

blijf liefhebbers en partners, en de kok blijft informatie verzamelen voor zijn regering.

Tot

the husband tells her that he's returning home under the guise of retirement to take a leadership position in British Military Intelligence, having acquired (this being the mid-80s) key information about Pakistan's attempts to nuclearize.

Note that she slips up and tells Sherlock she used the past tense "was" Omdat he's dead when it would've made more sense to use it Omdat he's retired. That's Omdat in fact she knows that he's not actually retired.

Ze vertelt de kok

about her husband's new job and his return. De kok is conflicted, Omdat he may get access to new intelligence, but he is pained at losing his life with the wife to a now-present husband.

Nadat de echtgenoot terugkeert,

De kok bides his time for a week, Tot he's forced to cook the husband and wife meals while they "take a rest all day" ;) and his jealously boils over. Then, while the married pair are at the restaurant, he discovers that the husband has not yet turned over the documents on Pakistan's nuclear program to HQ, and decides to kill two birds (or one man) with one stone.

Nadat ze terug zijn uit het restaurant,

de kok geeft de vrouw op de een of andere manier aan dat ze moeten praten, misschien een vooraf afgesproken signaal. Tijdens de film is ze duidelijk afgeleid en nerveus en let dus niet op dingen als de titel en is het gewoon eens met alles wat haar man zegt.

Zodra de echtgenoot in slaap valt,

the wife sneaks from bed and lets in De kok, who implores her to run away with him, Omdat if not terrible things must happen. She refuses, and their arguing wakes the husband. Though it's a bit odd, he's not all that surprised to see De kok there, since De kok is like a son to them. The husband tells the wife and De kok about his dream of his time in Africa (another slip up she makes talking to Holmes) while De kok makes him a cup of tea.

Hij drinkt

de thee, zich niet realiserend dat het vergiftigd is, en instort, zijn borst vasthoudend. De vrouw beseft meteen wat de kok heeft gedaan en zijn brute kant is voor het eerst aan haar geopenbaard. Hij vraagt ​​haar opnieuw om met hem weg te lopen, maar met afschuw vervuld door zijn rustige houding en haar dode man op de vloer, weigert de vrouw en breekt in tranen af.

De kok

moves the body to the bed, and tells the wife that he must leave. He informs her that the poison was developed by his government for covert assassinations, and breaks down fully in a matter of hours, so she should wait Tot the morning and then call the authorities. The husband's death will appear to be an accident. De kok turns to her with a darkness in his eyes that terrifies her, a wordless threat, and departs.

Dus in de ochtend,

na niet te hebben geslapen en urenlang scenario's in haar hoofd te hebben doorgebracht, belt ze opzettelijk een arts in plaats van een politie of ambulance (wat meer achterdocht zou opwekken). Ze belt een dokter waarvan ze weet dat het een tijdje zal duren om daar te komen, dus ze kan nog steeds beweren onmiddellijk te hebben gebeld na het wakker worden, terwijl ze het beetje meer tijd heeft om het gif af te breken.

Dus nu

her husband is dead, her lover is a killer who may kill her, and she has nowhere to turn Omdat going to the police would mean admitting her role in divulging state secrets, and also likely open her up to assassination as a loose end.

Ze heeft geen hoop meer, en ze heeft het nodig

iemand die kan achterhalen wat er met haar man is gebeurd zonder dat dit noodzakelijkerwijs aan de autoriteiten wordt onthuld. Dus met een laatste worp van de dobbelstenen gaat ze naar Sherlock Holmes, die niet alleen bekend staat om het oplossen van misdaden, maar ook voor discretie en een vaak vijandige relatie met politie en overheid.

Tijdens haar ontmoeting met Holmes,

she gives him just enough to entice him to take the case and push him in the right direction but, remembering the dark eyes of her former lover, can't reveal too much. She's terrified that De kok could be anywhere, even listening, and doesn't dare tell Holmes directly of his involvement, but does mention specifically that he couldn't have been "bribed" to kill her husband, leaving other motives open rather than simply saying "he would never kill him."

Haar laatste opmerkingen over "Ik heb geen hoop meer, ik denk dat iemand hem heeft vermoord, hij had vijanden die toegang hebben tot technologie op militair niveau, ze moeten hem ergens voor hebben gedood. zijn

zo dicht als ze kan zijn om hem te vertellen wat er is gebeurd, en natuurlijk hoe zou ze weten dat hij toch vijanden had met toegang op hoog niveau voor technische toegang, tenzij ze had rondgezworven in zijn bedrijf.

Nu,

her only hope is that Sherlock can somehow deduce what's happened, eliminate De kok as a threat, and retrieve the stolen documents about Pakistan's nuclear program. Lucky for her, he can!

31
toegevoegd
@ABcDexter Mogelijk kiest het de meeste aanwijzingen, omdat het als een orde van grootte langer is dan elk ander antwoord!
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
@ABcDexter Echt, dit is het juiste antwoord? Ik probeerde zeker alles consistent te maken, maar geloofde niet echt dat dit is wat je in gedachten had.
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
Ja, maar je antwoordde op een verhaal met een ander verhaal. Het probleem met dit soort vragen is dat we geen extra informatie hebben, zoals in dit geval geen toegang tot de plaats delict, geen analyse van biopsie, etc. Uw antwoord is dus het meest geschikt om als correct te worden gemarkeerd.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@DanRussell Na veel overpeinzingen verander ik het geaccepteerde antwoord. Het is omdat toen ik deze puzzel voor het eerst hoorde, het de vrouw was die de moordenaar was, ik hoop dat je de update niet erg vind :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@DanRussell Uw antwoord kiest de meeste signalen uit de vraag. Zoals ik in een andere opmerking heb vermeld: "Ik werd jaren geleden door mijn vriend in een 'Whodunnit' deze puzzel gevraagd ... 'Uw antwoord lijkt het meest logisch, en wordt daarom als geaccepteerd beschouwd, complimenten ^ - ^
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@DanRussell fantastisch werk en logische aanpak
toegevoegd de auteur LawrenceC, de bron
Dit klinkt eerder als een echt Sir Doyle-verhaal dan als een kinderversie van Sherlock.
toegevoegd de auteur Engineer Toast, de bron
goede fanfic, zou opnieuw lezen
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
@DanRussell Gebaseerd op zijn antwoord op mijn opmerking hierboven, klinkt het alsof er geen "juist" antwoord was om mee te beginnen, maar hij vond je verhaal het beste.
toegevoegd de auteur Ciro Santilli 新疆改造中心 六四事件 法轮功, de bron
Dit antwoord is langer dan sommige van de actuele Sherlock Holmes-verhalen. 1
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Wat ik het beste vind aan dit antwoord, is dat het enigszins lijkt op een verklaring die Holmes aan het einde van zijn verhalen geeft, behalve een studie in Scarlet, waarvan de uitleg eigenlijk een heel ander verhaal op zich is.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron

De vrouw is zeker verdacht sindsdien

ze kon niet weten waar hij over droomde als hij stierf voordat hij het haar kon vertellen.

19
toegevoegd
Ook een beetje vreemd dat ze reageerde op de vraag van SH over verleden tijd met de verklaring van de dood in plaats van de verklaring van de pensionering.
toegevoegd de auteur skaffman, de bron
Als de vrouw de moordenaar is, waarom zou ze er schijnbaar mee wegkomen (omdat de dokter een hartaanval claimt) en dan naar Sherlock Holmes gaan om verder te onderzoeken?
toegevoegd de auteur Pavel Janicek, de bron
Hmm, maar ze gaf er niet veel informatie over.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@MikeM. Misschien is het door mij geïntroduceerd om verwarring en dwaling uit de zaak te creëren. Dus, hopelijk niet.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@DavidStarkey Niemand heeft gezegd dat ze slim was.
toegevoegd de auteur userLTK, de bron
@ABcDexter Als de oplossing kennis van Hindi vereist, ben ik weg. :-)
toegevoegd de auteur userLTK, de bron
@question_asker True. Ik wou gewoon dat het OP deze oude klassieker probeerde te verdoezelen met het verhaal eromheen.
toegevoegd de auteur userLTK, de bron
Hij stierf aan een hartstilstand na het lezen van een bijzonder moeilijke puzzel over puzzelen. SE.
toegevoegd de auteur vsz, de bron
@DavidStarkey Goochelen, en omdat het in de krant komt als de heer Holmes het oplost.
toegevoegd de auteur shirlock homes, de bron
Ze zou het kunnen als hij in zijn slaap praatte
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
@MikeM. Je zou nog steeds gelijk kunnen hebben (en OP geeft zwaar aan dat je dat bent) - om nu met motieven en middelen te komen
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
Dit is waar ik aan dacht. De droom
toegevoegd de auteur Feidhelm, de bron

Ze vergiftigde hem in het restaurant.

redenen:

1. Ze aten die avond niet thuis.
  2. Ze kon niet weten wat hij droomde.
  3. Ze nam een ​​hartaanval voordat ze de dokter riep.
 4. Dissonante vermelding van het aannemen van een hartaanval en vervolgens afvragen waarom.
  5. Gebruik de kok en verklaar: "Ik kon niet verteren". Een slip die leidde tot het idee dat er iets was dat ze niet moest inslikken om mee te beginnen.

EDIT: Glanzend over een detail dat # 6 zou zijn geweest

14
toegevoegd
@colmde Dat is de giveaway-verklaring van deze puzzel. Er is geen (normale) manier waarop een vrouw over zijn dromen zou kunnen weten, dus zij is degene die hem heeft vermoord, waarschijnlijk om de rijkdom te krijgen die ze op het punt stond te erven.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Het was heel dicht bij de originele puzzel die jaren geleden door mijn vriend in een 'Whodunnit' werd gesteld. Maar slechts één antwoord kan worden gemarkeerd als geaccepteerd, blijf antwoorden :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@ChristopherGergler Je antwoord is als correct gemarkeerd omdat ik de persoon die me deze puzzel had gesteld kruislings controleerde en na veel discussie met hem bevestigde hij dat het de vrouw was die de duivel was.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
# 2: ja dat zou ze kunnen, als hij tijdens het dromen aan het woord was. Veel mensen doen bewegingen en complete woorden waaruit het onderwerp van de droom kan worden geraden.
toegevoegd de auteur mc0e, de bron
+1 voor de redenering, behalve # 6. In haar verhaal zegt ze dat ze probeerde hem wakker te maken. En welkom bij PSE :)
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Maar hij moet [ spoiler hebben (weet niet hoe hij dit in commentaar moet verbergen) werd wakker voordat ze hem vermoordde, omdat dit de enige manier was om te weten wat hij droomde. ]
toegevoegd de auteur zvisofer, de bron

Hij werd gedood door iemand in het restaurant, omdat hij werd herkend als iemand die vocht in de oorlog. Het was niet de vrouw: ze zou geen reden hebben om de aandacht te vestigen op de zaak als ze erbij betrokken was en ermee wegkwam. Het was niet hun kok, hij had geen duidelijk motief. De dokter is verdacht omdat hij een uur nodig heeft om tot een noodoproep te komen, maar er is geen andere reden om te denken dat hij erbij betrokken is. Dat verlaat het restaurant. We weten dat de man gevochten heeft in de oorlog en Hindi sprak, dus het is waarschijnlijk dat hij Indiaas was en vocht aan de kant van India. Als ik steek, zal ik het "beste restaurant van de stad" inzetten, het was Pakistaans. Dus een voormalige vijand die in het restaurant werkte, herkende hem en vergiftigde zijn voedsel.

13
toegevoegd
+1 Een goed antwoord, maar er kan maar één antwoord worden gemarkeerd als geaccepteerd, blijf meer antwoorden :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron

Kan zijn

Hij pleegde zelfmoord.

 Het enige echte motief dat ik in het verhaal voor zijn dood kan zien, is dat hij nostalgisch is en zich misschien niet langer nuttig voelt. Iemand in de film heeft misschien iets in die zin gezegd en het volgende heeft mogelijk plaatsgevonden:
 Guy in Movie (in het Hindi): ik ben nu met pensioen en heb geen reden om verder te gaan. Ik ga zelfmoord plegen.
 Echtgenoot: Die gozer heeft een aantal goede ideeën, huh?
 Vrouw: Natuurlijk, wat je ook zegt. Ik begrijp Hindi niet.

 Dus, met zijn vrouw aan boord ermee, gleed hij iets uit en stierf later.

12
toegevoegd
Nogmaals een interessant antwoord, maar ik kan er maar één accepteren: 0
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Ook zei ze dat hij gelukkig was. Suïcidegeslachtoffers kunnen een verandering in stemming vertonen van erg verdrietig zijn over een algemene kalmte en/of in sommige gevallen gelukkig lijken. . Misschien had hij een fase van depressie doorgemaakt toen zijn pensioendatum naderde en hij was al door de kalmte/geluksfase in die laatste week. Misschien nam hij haar mee uit eten als een manier om afscheid te nemen voordat ze alles beëindigde.
toegevoegd de auteur djsumdog, de bron
@colmde Ja, ik wees gewoon op de absurditeit van haar man in de verwachting dat ze het eens zou zijn met alles wat hij over de film zei, omdat ze het niet begreep.
toegevoegd de auteur Smit Johnth, de bron
Goed antwoord, maar een klein detail, de vrouw was het misschien wel met me eens geweest, maar niet toegevoegd dat ze geen Hindi kan spreken, want dat zou de man hebben laten weten dat ze het niet echt eens was.
toegevoegd de auteur zvisofer, de bron

Ik denk dat hij is vermoord door

Niemand. Hij stierf aan een hartstilstand.

Omdat

1. He was nearly 60. A bit of an old age. The incidence of sudden cardiac arrest increases with age.
2. She said "He was happy to have served the nation with all his intelligence and strength." Maybe he wanted to serve more. He might feel that he couldn't give his country what he is supposed to give. The movie on war might have worked as a spark on his thoughts. He got stressed and died.
3. Just Omdat she thinks that someone murdered him doesn't mean that someone really murdered him. It just mean that she can't take this for granted that her husband is dead.

Maar hey. Ik ben gewoon waar.

6
toegevoegd
Ik hou van het idee dat het mogelijk een natuurlijke dood kan zijn, maar dan wordt het saai. P
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Je hebt gelijk, gedaan (y)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Ik weet niet welk antwoord moet worden gemarkeerd als geaccepteerd: - /
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
@manshu Dat is een ongebruikelijke manier om 'bijna' te gebruiken. Typisch verwijst 'bijna' in de context van leeftijden naar een bovengrens, bijvoorbeeld iemand die bijna 10 zou zijn zou 9 zijn, maar iemand die 11 jaar oud is zou niet bijna 10 zijn omdat ze de 10 hebben overschreden. het gebruik van het woord impliceert dat (bijvoorbeeld) 25 "bijna 20" is of 15 "bijna 10" is, die beide erg obscuur klinken en zelfs grammaticaal incorrect kunnen zijn.
toegevoegd de auteur shirlock homes, de bron
Hoe kom je tot hem als hij 60 is? De AOW-leeftijd voor mannen in Groot-Brittannië is nooit minder dan 65 jaar geweest.
toegevoegd de auteur shirlock homes, de bron
@manshu Ervan uitgaande dat hij 60 is heeft ook andere implicaties. Als hij 60 is en een inwoner van Groot-Brittannië, dan moet hij vroeg met pensioen gaan. Als hij geen inwoner is van Groot-Brittannië en niet vervroegd met pensioen gaat, moet hij in een van de 16 landen wonen met een mannelijke pensioenleeftijd van minder dan of gelijk aan 60 jaar. De leeftijd van zijn vrouw impliceert niet noodzakelijk dat zijn leeftijd in de buurt is. op haar leeftijd zou hij gemakkelijk tot wel tien jaar ouder kunnen zijn dan zijn vrouw, zo niet meer. Ook is 'meer beter' grammaticaal onjuist.
toegevoegd de auteur shirlock homes, de bron
@Pharap Ik zou elk van de twee dingen kunnen aannemen. Ten eerste is dat hij in Groot-Brittannië woont. Ten tweede is zijn leeftijd bijna 60. Maar de tweede veronderstelling is veel beter dan de eerste vanwege minder gegeven informatie. De redenen waarom ik die aanname heb gekozen zijn 1. Zijn vrouw is midden vijftig. 2. Ze waren 30 jaar getrouwd geweest.
toegevoegd de auteur Treasa, de bron
@Pharap Dan zal ik misschien moeten leven met het feit dat 'bijna 60' ook de leeftijd van 65 bevat. Sorry voor de grammaticale fout.
toegevoegd de auteur Treasa, de bron
@Pharap Het spijt me. Ik wist het niet.
toegevoegd de auteur Treasa, de bron
Het antwoord met betere geldige punten, minder veronderstellingen en het meest interessant zou mijn persoonlijke keuze zijn geweest.
toegevoegd de auteur Treasa, de bron
@ABcDexter Ik hou van het idee dat het saai is, maar dan is het minder waarschijnlijk. : p
toegevoegd de auteur Treasa, de bron

Wat is er gebeurd?

De gepensioneerde soldaat is vermoord.

Wie heeft het gedaan?

De familie kookt.

waarom?

221 Baker Street is in Groot-Brittannië. Dus we gaan ervan uit dat dit een gepensioneerde Britse soldaat is. De enige manier waarop een Britse soldaat van die leeftijd kon  zijn betrokken geweest in India/Pakistan is als waarnemer in de militaire waarnemersgroep van de Verenigde Naties. Hij is te jong om daar in 1947 te zijn geweest.  De waarnemers van de VN waren belast met het observeren en  rapportage over staakt-het-vuren tussen India en Pakistan. Pakistan gemaakt  veel klachten over schendingen, maar India klaagde nooit.
   Het feit dat de soldaat de Hindi-taal kende, geeft uitgebreid aan  tijd met mensen in India. De kok was een Pakistaan ​​en wist het niet  de gepensioneerde soldaat kende Hindi. Toen de kok zich realiseerde dat het  soldaat was misschien niet objectief in zijn rol als VN-waarnemer (zijn kennis van Hindi duidt immers een beetje te veel contact met India), en  zijn eigen wraak.

.

5
toegevoegd
+1 Het is het dichtst bij het antwoord dat is gemarkeerd als geaccepteerd, maar slechts één antwoord kan als correct worden gemarkeerd. Blijf zulke goede antwoorden beantwoorden :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron

Eenvoudige hitman-achtige vergiftiging in het restaurant ...

Omdat

Hij was oud; ten minste 60. De film die hij heeft bekeken, vond plaats in 47/65/71/99. Ze noemde die niet, maar het was nostalgisch. En ze zei niets over het gesprek tussen hen. Alsof hij werd achtervolgd door de instanties. De film was echter nostalgisch voor hem, wat betekent dat hij misschien aanwezig was als VN-soldaat of als spion. Zoals we weten na de verdeling van Brits-Indië in 1947, begonnen oorlogen ... Het is mogelijk dat hij een aantal serieuze vijanden maakte terwijl hij daar was. Dat leidde tot moord!

4
toegevoegd
+1 Het is ook een goed antwoord. Blijf ook antwoorden :)
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron

Maar wacht even:

Hoewel ik het er mee eens ben, zou ze niet weten wat hij ervan droomde als hij niet wakker was geworden en haar had verteld, waarom zou hij Hindi spreken als hij in Afrika gestationeerd was? India en Pakistan zijn niet in Afrika.

0
toegevoegd
@DaveKaye U hebt een geldig punt over de eerste aanwijzingen over het leren van talen, maar dat was alleen maar om een ​​omleiding te creëren.
toegevoegd de auteur Erin Beierwaltes, de bron
Je beseft wel dat mensen in de loop van hun leven op meer dan één plek op aarde kunnen zijn, toch? Je beseft wel dat mensen talen kunnen spreken buiten de hoofdplaats waar die taal wordt gesproken, ja?
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
is dit een serieuze vraag? zo ja, waarom?
toegevoegd de auteur question_asker, de bron
Heeft hierboven een opmerking toegevoegd.
toegevoegd de auteur Tejvir Singh, de bron
Nou ik viel er toen meteen voor in. ;-)
toegevoegd de auteur Tejvir Singh, de bron
Natuurlijk doe ik dat. Gewoon op zoek naar relevante informatie. Het lijkt erop dat je daar een beetje een bocht naar links neemt. En aangezien de eerste aanwijzing betrekking heeft op het leren van talen, leek dit relevant. Blijkbaar is het dat niet.
toegevoegd de auteur Tejvir Singh, de bron