Een serieus verwarrend recept - of toch?

    
 • Meng een theelepel van het eerste ingrediënt met een van de tweede ingrediënten in een kom.
 •   
 • Herhaal de bewerking in een andere kom en voeg nog een theelepel van het tweede ingrediënt toe. Herhaal dit opnieuw tot je geen kommen hebt.
 •   
 • Giet de mengsels in afzonderlijke borden en rangschik ze op volgorde van gewicht.
 •   
 • Vul opnieuw twee kommen op dezelfde manier (met elke hoeveelheid van het tweede ingrediënt). Giet één kom ondersteboven over de andere en bak totdat alleen het overtollige deel overblijft.
 •   
 • Herhaal de laatste bewerking voor alle ingrediëntverhoudingen, waarbij u het resultaat weglegt wanneer u eerder hetzelfde gewicht heeft verkregen.
 •   
 • Giet nogmaals de mengsels in platen, gerangschikt in volgorde van gewicht.
 •   
     

Serveer warm

Waar is dit recept voor?
Welke zijn de twee ingrediënten?

hints:

Het gieten van de ene schaal in de andere is geen onderdeel


Het aantal bowls is ontelbaar oneindig

7
Het is duidelijk een recept voor een ramp
toegevoegd de auteur Derek Swingley, de bron
Voor de duidelijkheid, u wilt platen met ingrediënt A en ingrediënt B op deze manier (voor n platen): 1A + 1B, 1A + 2B, 1A + 3B, ..., 1A + nB, elk bedekt met een willekeurige hoeveelheid B gemengd met B gebakken tot alleen een bestanddeel van B overblijft (bewerken: zodanig dat als we gebakken B ingrediënt C noemen, bij gewicht C = 1A + nB voor welke n)?
toegevoegd de auteur Prerak K, de bron
Mijn gok is water. De twee ingrediënten zijn waterstof en zuurstof. De wiskunde die hiermee gemoeid is, zou de verhoudingen goed kunnen krijgen. Bakken (warmte) is vereist om de waterstof te laten verbranden en binden met de zuurstof. Serveer warm, zodat het in vloeibare (consumeerbare) vorm is in plaats van ijs (koud) of stoom (heet).
toegevoegd de auteur jeffreypriebe, de bron
Ik kan de tweede reeks stappen gewoon niet achterhalen. Je vult twee kommen met het tweede ingrediënt, combineer ze (één ondersteboven, dit moet op de een of andere manier belangrijk zijn) en bak dan, laat alleen de rest achter. Als "bakken" delen is en het overschot de rest van deze verdeling is, krijg je waarschijnlijk de reeks $ 1, 2, 3, \ dots $.
toegevoegd de auteur jeffreypriebe, de bron
@fffred Het lezen van de aanwijzing zegt letterlijk: "Vul opnieuw twee kommen, met elke hoeveelheid van het tweede ingrediënt." Eerste ingrediënt wordt niet genoemd. Is dit bedoeld? Omdat ik het lees omdat je twee kommen hebt, beide met elke hoeveelheid van het tweede ingrediënt. Als je verondersteld wordt een kom te hebben met het eerste ingrediënt en één met het tweede en dan denk ik dat het misschien nog duidelijker moet worden gemaakt.
toegevoegd de auteur jeffreypriebe, de bron
@fffred Ik begin met bakken is geen verdeling. Als mijn gok klopt ($ H_2O $), dan is het bakken het omzetten van 2 delen waterstof en 1 deel zuurstof naar water waarbij alleen waterstof (of zuurstof, afhankelijk van wat er meer is) overblijft. Maar van de idee, kan ik niet zien hoeveel (of geen) van het eerste ingrediënt men zou moeten gebruiken. Zoals geschreven staat, wordt het eerste ingrediënt helemaal niet gebruikt.
toegevoegd de auteur jeffreypriebe, de bron
Dit is volledig de CHEF-programmeertaal.
toegevoegd de auteur algiogia, de bron
Corrigeer ongeveer 1A + nB, maar C weegt niet echt hetzelfde. Er vindt een soort chemische reactie plaats, die het gewicht bij het bakken verandert.
toegevoegd de auteur Rianto Wahyudi, de bron
@hyst, ze werden in platen gegoten
toegevoegd de auteur Rianto Wahyudi, de bron
@Trenin, ten eerste gebruikt de tweede reeks stappen niet alleen het tweede ingrediënt. Het heeft de eerste op dezelfde manier (hoewel dat niet belangrijk is). De schalen zijn op dezelfde manier klaar, maar ze zijn gecombineerd. Ten tweede zegt de hint dat "bakken" niet niet is.
toegevoegd de auteur Rianto Wahyudi, de bron
@Trenin, dit is een doodlopende weg :(
toegevoegd de auteur Rianto Wahyudi, de bron
Het doet me denken aan CHEF
toegevoegd de auteur 0Complex, de bron
"Herhaal dit nog een keer totdat je geen kommen hebt" en dan "Twee kommen opnieuw vullen" ... Waar halen we deze 2 kommen vandaan, als we al op waren ?!
toegevoegd de auteur Bozo Vulicevic, de bron

3 antwoord

Ik denk dat het recept voor is

het universum

en de ingrediënten zijn

antimaterie en materie

Meng een theelepel van het eerste ingrediënt met een van de tweede ingrediënten in een kom.

near-equal amounts of AM and M were created during the big bang -- mixing M & AM leads them to annihilate each other into pure energy

Herhaal in een andere kom de bewerking en voeg nog een theelepel van het tweede ingrediënt toe. Herhaal opnieuw tot je geen kommen hebt.

Aan het einde van het proces hebben we nog (ietwat weinig) overgebleven materie over

Giet de mengsels in afzonderlijke platen en rangschik ze in volgorde van gewicht.

Het universum bestaat uit (meestal? altijd? draaiende) sterrenstelsels, waarin de zware delen (bijvoorbeeld zwarte gaten) naar het midden neigen

Vul opnieuw twee kommen, met elke hoeveelheid van het tweede ingrediënt. Giet één kom ondersteboven over de andere en bak totdat alleen het overtollige deel overblijft.

Deze taal verwart me een beetje, maar dit klinkt als stervorming (van materie). OF (op basis van de volgende stap) is het de planeten aan het bakken.

Herhaal de laatste bewerking voor alle verhoudingen van ingrediënten, waarbij u het resultaat weglaat als u eerder hetzelfde gewicht had verkregen. Giet nogmaals de mengsels in platen, gerangschikt in volgorde van gewicht.

planetaire systemen (zoals onze kleine in een baan rond Sol)?

Serveer warm

Ons universum is overspoeld met de achtergrond "hitte" van de oerknal!

2
toegevoegd
Ha ha, ik heb hier niet over nagedacht! Maar een heel mooi toeval!
toegevoegd de auteur Rianto Wahyudi, de bron

Dus, als dit slechts een serie is:

Het raadsel van de kookwoorden die u afsluit met (B/B)/(A + kB), of 1/(A + kB) voor k = 1 .. n. Het is convergent, maar wat ik niet weet (aangezien ik A en B niet kan bepalen uit de gegeven informatie).

0
toegevoegd

gedeeltelijke:

 • Vul opnieuw twee kommen, met elke hoeveelheid van het tweede ingrediënt. Giet één kom ondersteboven over de andere en bak totdat alleen het overtollige deel overblijft.

Klinkt alsof je twee getallen krijgt en ze als breuk schrijft ( een kom over de andere ), en dan vereenvoudigt ( bak totdat alleen het overtollige deel overblijft )

 • Herhaal de laatste bewerking voor alle ingrediëntverhoudingen, waarbij u het resultaat weglegt wanneer u eerder hetzelfde gewicht heeft verkregen.

Gooi bestaande breuken weg.

0
toegevoegd
Ik ben er vrij zeker van dat dit de harmonische reeks is - 1,1/2,1/3,1/4,1/5, ...
toegevoegd de auteur Steve Moyer, de bron