Is het vereist dat piloten contact opnemen met ATC tijdens het vliegen met VFR?

  1. Moet een piloot communiceren met ATC tijdens het vliegen met VFR (tijdens vertrek, vlucht of vertrek) of hangt hij af van het type vlucht (zoals privé, commercieel, enz.)?

  2. Of is het vereist dat de piloot ATC alleen informeert tijdens aankomst en vertrek voor de opruiming en hoogten van de baan?

  3. Als een piloot tijdens de vlucht niet in contact blijft met ATC, hoe weet ATC dan wat de intenties van de piloot zijn?

7
Naar welk land vraag je? De regels kunnen op verschillende plaatsen verschillen.
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
@RonBeyer - Zoals de opmerking hierboven zegt, hangt dat van het land af. In de Verenigde Staten (en ik denk Canada), vereist VFR-vlucht in klasse E-ruimte je niet om met iemand te praten. Dit verschilt van de meeste andere ICAO-landen. Het is nu een goed idee om te beginnen met praten over UNICOM of MULTICOM rond niet-opgewekte luchthavens, die klasse E of zelfs G zijn, en je hebt wel een tweerichtingscommunicatie nodig voor elke hogere luchtruimklasse (die bijna altijd rond luchthavens is) maar tijdens het toodelen rond de 2000-3000MSL, je kunt het op GUARD houden en gewoon vliegen.
toegevoegd de auteur KeithS, de bron
@RonBeyer - Behalve klasse E is per definitie gecontroleerde ruimte omdat ATC daar werkt en zorgt voor IFR-scheiding; als ATC minimale diensten in een deel van de hemel kan leveren (IFR-IFR-scheiding is meestal het minimum, vereist radar volgen en tweewegcommunicatie met IFR-vluchten), dan is het ten minste E, anders is het G. Dit is de reden waarom de VS niet geen klasse F gebruiken; in ICAO wordt het in theorie gecontroleerd, maar diensten kunnen niet worden gegarandeerd, wat te vaag is voor de FAA, maar een feit van het leven in andere ICAO-landen.
toegevoegd de auteur KeithS, de bron
Deze vragen zijn te breed. De antwoorden verschillen per vlucht, afhankelijk van waarvandaan je vliegt, waarheen je vliegt, waar je door vliegt enz. Als je een case presenteert (real life of gesimuleerd), krijg je betere antwoorden.
toegevoegd de auteur RaajTram, de bron
@KeithS Ik weet niet zeker of mijn opmerking verschilt van wat u heeft gezegd, behalve in verschillende landen. In ieder geval in de VS, ATC gecontroleerd luchtruim moet je communicatie met hen hebben. Klasse E en G zijn niet gecontroleerd (tenzij IFR in E). Getakelde luchthavens zijn meestal klasse B, C of D wanneer ze open zijn, E wanneer ze gesloten zijn.
toegevoegd de auteur c69, de bron
VFR zijn betekent niet dat je niet verplicht bent om met ATC te praten als je in een door ATC gecontroleerd luchtruim bent, ongeacht het type vlucht (persoonlijk/commercieel, enz.).
toegevoegd de auteur c69, de bron

5 antwoord

Het hangt af van de klasse van het luchtruim waarin u vliegt. Voor luchtruimklassen A, B, C en D is een continu tweerichtings radiocontact met ATC vereist voor alle VFR-vluchten. In de luchtruimklassen E, F en G is er geen dergelijke eis.

De onderstaande tabel toont vereisten voor zowel IFR als VFR om in verschillende luchtruimteklassen te vliegen (bron: ICAO Annex 11, Appendix 4). U moet de tweede kolom van rechts opmerken, waarin de vereisten voor radiocommunicatie voor een bepaalde luchtruimklasse zijn gespecificeerd.

enter image description here

Dit zijn algemene regels die gelden voor alle ICAO-lidstaten (eigenlijk elk land ter wereld), tenzij een specifieke staat heeft besloten af ​​te wijken van de ICAO-normen. Dergelijke afwijkingen worden vermeld in de nationale AIP, sectie GEN 1.7. In sommige landen kan bijvoorbeeld bidirectionele radiocommunicatie vereist zijn voor VFR-verkeer binnen bepaalde luchtruimten met een G-classificatie, hoewel dat over het algemeen niet het geval is. Een tabel met regels specifiek voor uw land zal beschikbaar zijn in uw nationale AIP, sectie ENR 1.4, en zal waarschijnlijk behoorlijk lijken op het bovenstaande.

Op gecontroleerde luchthavens zal een controlezone worden ingesteld, die klasse A, B, C of D zal zijn (zie ICAO-bijlage 11, paragraaf 2.6, een controlezone kan niet worden geclassificeerd E). Dit betekent dat op een gecontroleerd vliegveld het VFR-verkeer een tweerichtingsverbinding met ATC moet hebben, net als IFR.

Op ongecontroleerde luchthavens is dit echter over het algemeen niet vereist.

Tijdens de naderings-, vertrek- en en-routefasen van de vlucht, hangt het al dan niet noodzakelijk om in contact te zijn met ATC volledig af van waar u vliegt. Over het algemeen gesproken, als u in de buurt van gecontroleerde luchthavens of boven een bepaald niveau vliegt, kunt u verwachten dat het luchtruim wordt gecontroleerd en daarom is contact met ATC vereist. Op lage hoogte, weg van grote luchthavens, is het luchtruim vaak niet gecontroleerd en is er geen radioverbinding vereist.

Het bovenstaande is een zeer algemene beschrijving en u moet zeer goed verwijzen naar lokale diagrammen en procedures om uit te zoeken of u contact moet opnemen met ATC in een specifiek gebied.

Als een adviespunt is ATC er om u te helpen. Het is een goed idee om contact op te nemen met ATC, zelfs als dit niet verplicht is, om een ​​vluchtinformatiedienst en een waarschuwingsdienst te ontvangen. Hiermee kunt u belangrijke informatie ontvangen over verkeer, weer, militaire activiteiten, enz. En als u iets overkomt, kan er onmiddellijk een zoek- en reddingsmissie worden gestart.

8
toegevoegd

Opmerking: dit antwoord gaat specifiek over procedures in de VS; het is niet van toepassing op de rest van de wereld, hoewel de meeste landen erg op elkaar lijken.

It depends "where" you are flying resp. in which airspace. The airspace is divided into types, according to the picture attached, and is an international classification. It is then up to the countries to split their airspace (including the one in the vicinity of the airfields) into the shown ones (some use just two, some use more). On specific charts, you can see if it is necessary or not. Summarizing, in controlled airspace (so if the airfield lies inside of an airspace class E or higher) it is mandatory. If the airspace around an airfield is of class F (missing in the chart) or G, it is not. This is quite often the case for smaller airfields. enter image description here

2
toegevoegd
De kaart is een beetje verwarrend, want het zegt eerst in klas E dat je tweewegcommunicatie met ATC nodig hebt, met een opmerking over de verkeerstoren, maar dan zegt het dat tweerichtingscommunicatie alleen nodig is als je met het IFR-vluchtplan vliegt. Het laatste is correct, het eerste is misleidend (en torenhoge luchthavens zijn sowieso klasse D).
toegevoegd de auteur Jan Hudec, de bron
Er zijn ook klasse G-torens met luchthavens die niet beschikken over de IFR-weerrapportagemogelijkheden om ze klasse D te maken
toegevoegd de auteur rbp, de bron
Voor welke jurisdictie is dit bedoeld? het is bijvoorbeeld niet correct voor het VK.
toegevoegd de auteur Simon, de bron
Ja, zorg ervoor dat u de plaats opneemt waarvoor uw antwoord geschikt is! We zijn niet allemaal Amerikaans.
toegevoegd de auteur Jon Story, de bron
Kun je jouw bron voor dit diagram delen? De afbeelding lijkt afkomstig te zijn uit het handboek van de piloot, maar weet niet zeker waar de grafieksectie vandaan komt.
toegevoegd de auteur c69, de bron

Om u een volledig antwoord op al uw vragen te geven: AFAIK het rechtsgebied is van toepassing op alle landen in de wereld (ICAO-leden). Er zijn waarschijnlijk aanvullende nationale regels (die naar mijn mening niet veel zullen zijn, aangezien de luchtvaart vrij internationaal is, alleen met betrekking tot de luchtruimten en het verplichte radiocontact).

  1. Het hangt alleen af ​​van het luchtruim waar je je in bevindt. Zoals door anderen wordt vermeld, zijn er 7 van A tot G waar A de "strengste" is en G de minst gereguleerde. Landen zijn vrij om hun luchtruim in de verschillende klassen te splitsen (wat er vaak toe leidt dat landen alleen bepaalde klassen gebruiken, maar niet allemaal). Radiocontact is verplicht voor VFR-verkeer in A, B, C en D. Elke luchtruimte (behalve E (heeft, maar alleen verplicht voor IFR), F en G) heeft daarom ook een overeenkomstige radiofrequentie om contact te maken. Een eenvoudige conclusie is dat alleen het zogeheten gecontroleerde vliegveld (vliegveld binnen van een luchtruim A, B, C of D) een ATC heeft. Anderen zijn "vrij om te landen" (er zijn regels die je moet respecteren, zie VAC of soortgelijke benaderingsinformatie, maar er is geen verplicht radio-contact vereist, er is ook niemand die de toestemming heeft om te geven u een goedkeuring ). Raadpleeg voor meer informatie over dit antwoord een ICAO-kaart of de luchtruimlijst die door anderen is geplaatst.

  2. In principe moet hij contact opnemen met de ATC op de overeenkomstige frequentie voordat hij het luchtruim betreedt. Bovendien vereisen sommige luchthavens dat u op bepaalde tijdstippen (5 minuten) contact met hen opneemt voordat u ze nadert (dus niet alleen voordat u hun luchtruim binnengaat). Dit staat op de VAC (Visual Approach Charts) van elke luchthaven en is geen "vluchtbeperking", maar een "voorwaarde" om toestemming te krijgen om het luchtruim binnen te komen. Samengevat: er is alleen een verplichting om contact op te nemen met een ATC als je het luchtruim wilt betreden. Waarschijnlijk is het de plicht om het vroeg genoeg van buiten te noemen, maar dit is een extra vereiste ALS je het luchtruim wilt betreden. Blijf buiten en je hoeft nooit meer contact met hen op te nemen.

  3. Daarom is radio-contact verplicht binnen bepaalde luchtruimten (A, B, C, D), de andere (E, F, G) hebben geen "ATC" . De enige mogelijkheid om de frequentie van je huidige luchtruim te veranderen, is door de ATC (wat soms logisch is, stel je voor dat je een naburig luchtruim wilt oversteken: je moet eerst contact opnemen met dat luchtruim voordat je kunt binnengaan, maar je bent nog steeds in je eerste.In dit geval kun je met de ATC je frequentie wijzigen). Terwijl de piloot eerder met de ATC sprak, weet de ATC heel goed (zelfs deeg dat ze niet meer op dezelfde frequentie zitten) wat hij gaat doen.

Voor alle mensen die klagen over de foute regels van de airspaces: als je ze precies wilt weten met alle details, kijk dan eens naar een van de geplaatste foto's, mijn antwoord gaat over de vraag van < em> verplicht VFR-radiocontact . Niets meer en niets minder.

bewerken: luchtruim E heeft geen verplicht VFR-radiocontact.

1
toegevoegd
Ja, er zijn luchthavendiagrammen, enzovoort, maar ik ken geen equivalent van de verplichte VFR-meldpunten van een VAC. Maar ze kunnen ergens bestaan, er zijn veel lokale procedures die er zijn. Het is echter niet typisch.
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
Op welke jurisdictie is dit antwoord gebaseerd? Het is in ieder geval niet van toepassing op de VS. Natuurlijk heeft het OP niet gezegd in welk land hij het toch vraagt
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
De VS heeft geen klasse F, vereist geen radiocontact in klasse E en heeft geen VAC's.
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
Dit antwoord is niet feitelijk correct. U geeft bijvoorbeeld aan dat ATC-service niet beschikbaar is in klasse E-luchtruim, wat onjuist is - in feite is IFR-verkeer onderworpen aan een ATC-klaring in klasse E-luchtruimte, dus is ATC-service beschikbaar (ook voor VFR).
toegevoegd de auteur grossvogel, de bron
@Pondlife, zeker, misschien is er geen gelijkwaardigheid als de rapportagepunten. Dat is wat ik heb gezegd. In sommige gevallen zijn er. Niet in elk geval. En zoals u correct hebt vermeld, kunnen lokale procedures aanvullend komen op de regels van het luchtruim.
toegevoegd de auteur CuriousWebDeveloper, de bron
@Hougaard, ik heb de beschikbaarheid van ATC in luchtruim E gecorrigeerd. Hoe dan ook, de vraag betreft verplicht radiocontact onder VFR, dus het is een onbelangrijk punt. En daarom geef ik echt niet om IFR-goedkeuring voor de ATC, maar houd ik me liever aan de vraag.
toegevoegd de auteur CuriousWebDeveloper, de bron
Wat betreft klasse F: alleen omdat het bestaat, hoeft het niet te worden gebruikt. Veel landen in Europa gebruiken slechts een deel van de lessen. AFAIK Italië, bijvoorbeeld, gebruikt alleen A en G. Maar ik zal dit in mijn antwoord uiteenzetten. Wat E betreft, heb ik een fout gemaakt die ik al heb gecorrigeerd. De VAC's zijn een verrassing voor mij, maar het lijkt te hebben sommige soortgelijke "luchthaveninformatie" borden, toch?
toegevoegd de auteur CuriousWebDeveloper, de bron
Welk deel van mijn antwoord is niet van toepassing op de VS? De jurisdictie is voor de Europese luchtvaart, maar moet AFAIK ook van toepassing zijn op de Amerikaanse regelgeving.
toegevoegd de auteur CuriousWebDeveloper, de bron

Hier volgen enkele eenvoudige antwoorden, ervan uitgaande dat u vraagt ​​naar vluchten die in het FAA-rechtsgebied worden uitgevoerd.

  1. Piloten zijn niet verplicht om te communiceren met ATC tijdens het bedienen van VFR tenzij ze opereren op een hoge luchthaven of in een bepaald luchtruim dat gewoonlijk wordt geassocieerd met een torenhoge luchthaven. Bekijk hoofdstuk 3 van de Handleiding luchtvaartinformatie voor meer informatie over het luchtruim. Ik denk dat het ook een punt van verwarring is dat niet alle gecontroleerde luchtruimen communicatie met ATC nodig hebben. Ik heb studenten vaak gezegd om klasse E-luchtruim te beschouwen als een "controleerbaar" luchtruim. ATC oefent geen controle uit over alle vliegtuigen in het gecontroleerde luchtruim.
  2. Luchthavens zonder verkeerstorens hebben een gemeenschappelijke frequentie waarop vliegtuigen hun bedoelingen kunnen uitzenden, maar piloten zijn niet verplicht om dat te doen. Sommige vliegtuigen hebben zelfs geen radio's. Voor getunede luchthavens is altijd communicatie met ATC nodig, maar de specifieke procedures variëren enigszins, afhankelijk van het type luchtruim.
  3. ATC kent vaak de intenties van de piloot niet. Als een vliegtuig het luchtruim schendt, probeert ATC meestal contact met hen op te nemen op al hun uitzendfrequenties of op hun hoede (121.5). Op frequenties onderweg is het niet ongebruikelijk dat ATC verkeersadviezen geeft voor gecontroleerde vliegtuigen die wijzen op verkeer dat niet tegen ATC praat.
1
toegevoegd

Also it depends on airspace (FIR) regulations promulgated by States as well as airspace classifications, for example in Tehran FIR all flights (IFR & VFR) are obliged to have two way Communication with relevant ATS units for search and rescue.

0
toegevoegd
Eenvoudig, NEE . Het verschilt zelfs binnen een land. Het punt is, waarin luchtruim je bent (of het vliegveld is). Misschien hebben sommige landen aanvullende regels, maar het basisconcept zijn de luchtruimten
toegevoegd de auteur CuriousWebDeveloper, de bron