Cross-country vlucht: wat moet ik overwegen met betrekking tot radiocommunicatie?

Ik heb de taak om een ​​deel van een langlaufvliegplan te ontwikkelen om mijn basisschoolklas af te sluiten. Onder mijn groep behandel ik de radiocommunicatie en regelgeving. Ik kreeg echter geen verdere details en kwam hier om meer inzicht te krijgen in wat ik moet bereiken. Concreet is de reis om te vliegen vanuit Aspen, vlieg door Capital Peak voor het uitzicht en vervolgens land in DIA (KBDU-KASE-KDEN).

Wat een radiocommunicatie betreft, stel ik me voor dat ik de frequentie van elk van de vermelde luchthavens nodig heb, maar is er nog iets anders waar ik rekening mee moet houden?

Bewerken: Verdere informatie:

Ik vlieg met N370SP, een Cessna 172S Skyhawk SP. Ik haal vrienden (190, # 320) en bagage op (35, # 60).

4
Welkom bij Aviation.SE. Ik nam de vrijheid om de omvang van je vraag tot één onderwerp te beperken, anders zou het te breed en gesloten zijn. Het zou helpen als u zou kunnen specificeren welk type vlucht/vliegtuig u van plan bent te (simuleren tot) gebruik: IFR/VFR-vlucht, kleine vliegtuigen of commercieel passagiersvliegtuig.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
wat wordt bedoeld met 190, # 320 en 35, # 60?
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
Gewichten en momenten hebben niets te maken met radiocommunicatie
toegevoegd de auteur saniul, de bron
Bedankt @Federico, je hebt gelijk dat het te breed was. Ik heb het bericht zo bewerkt dat het ook meer informatie bevat. En wat betreft die cijfers, ik ben onzeker en hoopte dat jullie enig inzicht zouden hebben. Mijn instinct is dat ze de locatie aangeven vanuit het zwaartepunt en het gewicht van het object.
toegevoegd de auteur Rini, de bron
@Federico Ik denk dat dat gewichten zijn
toegevoegd de auteur rbp, de bron
Bedankt voor het staartnummer. Ik volg je vlucht en luister naar de beschikbare frequenties op LIVEATC. Dan zal ik je vertellen hoe je het deed. Heh.
toegevoegd de auteur RaajTram, de bron
Hoi. Welkom bij SE.Aviation. Waarom waren deze vereisten niet in de klas inbegrepen? Wordt u gevraagd om regels te overwegen waarvan u nog niet weet dat ze bestaan? Wat uw vraag betreft, het doet goed tot die laatste alinea waar het heel breed wordt. Ik kan een half dozijn vragen bedenken die ik zou moeten stellen voordat ik zou proberen om je meerdere vragen te beantwoorden. Zoals het is, wordt het waarschijnlijk gesloten als "te breed". Ben je in staat om het concreter te maken?
toegevoegd de auteur Simon, de bron

3 antwoord

Er zijn drie categorieën radiocommunicatie die voor elk onderdeel van een vlucht kunnen worden gebruikt:

 • aankomst- en vertrekluchthaven: toren/CTAF, ATIS/ASOS/AWOS, grond/inklaring
 • Onderweg ATC: aankomst/vertrek, centrum
 • Onderwegweer en -informatie: Flight Service, Flightwatch, HIWAS, route ATIS

U moet beslissen met welke van deze services u communiceert en weet waar u de frequenties (bijna altijd een grafiek of de A/FD) kunt vinden en hoe u contact kunt opnemen met elk van hen.

4
toegevoegd
Afhankelijk van wat precies wordt bedoeld met "radio's", kan de student ook verantwoordelijk zijn voor het afstemmen, identificeren en volgen van VOR's of andere op radio gebaseerde navigatiehulpmiddelen.
toegevoegd de auteur Justin, de bron
waar. ik lees radiocommunicatie als stem.
toegevoegd de auteur rbp, de bron

Een gebruikelijke manier om dit te benaderen, is om door de vlucht te lopen en elke frequentie op te schrijven die je nodig hebt. Je route is een beetje onduidelijk (vertrek je Aspen of land je daar?) Maar laten we zeggen dat het KBDU-KASE-KDEN is en dat het een VFR-vlucht is. En ik neem aan dat je alleen vraagt ​​naar communicatie, niet naar nav.

Je bedenkt wat je op elk punt doet en noteert dan het station, de frequentie en wat je van plan bent te zeggen, op te vragen of te luisteren, naargelang het geval. U vertrekt bijvoorbeeld van KBDU ; het is ongecontroleerd, dus je zult de AWOS controleren en dan de CTAF gebruiken om je intenties aan te kondigen terwijl je taxi en vertrekt.

Daarna lijkt de route naar KASE door ongecontroleerd luchtruim, maar je zult waarschijnlijk het Empire en Copper Mtn AWOS onderweg willen hebben. En als je een vlucht wilt volgen, moet je Denver Center bellen om het te krijgen.

KASE is controlled, so you'll need to get their ATIS, then call the tower, and after landing you'll be handed off to Ground. Departing KASE, you'll get the ATIS, call Ground, then the Tower and after departure maybe Denver Center again for flight following.

Enzovoorts...

Je zult eindigen met een frequentielogboek zoals dit:

 • KBDU - AWOS - 118.825 - Verkrijg hoogtemeter, wind, etc.
 • KBDU - CTAF - 122.725 - Kondig taxi en vertrek aan
 • Denver Ctr - 126.1 - Verzoek om vlucht na
 • Empire AWOS - 134.325 - Verkrijg WX en vergelijk met prognoses; verander vluchtplan indien nodig
 • [...]
 • KASE - ATIS - 120.4 - Krijg WX en startbaan in gebruik
 • KASE - Toren - 118.85 - Kondig landingsintenties aan (controleer bidirectionele communicatie voordat je klasse D binnengaat!)
 • KASE - Ground -121.9 - Verzoek taxi naar FBO
 • [Etc ...]

Dit kan een heel nuttige planningsoefening zijn, vooral in onbekende gebieden. Als je niet zeker bent van de fraseologie of procedures voor een item op de lijst, kun je hierover praten met je instructeur en luisteren naar echte communicatie op LiveATC . KDEN in het bijzonder zou (zal?) bezet zijn, het is klasse B.

Maar vergeet niet dat plannen veranderen. ATC kan je een onverwachte frequentie geven, of je kunt een frequentie verkeerd kopiëren en vervolgens merken dat niemand luistert. Zorg ervoor dat u uw logboek tijdens de vlucht indien nodig bijwerkt; fixeer er niet op dat het 'correct' is totdat u instructies of informatie van het tegendeel negeert; en in staat zijn frequenties snel op te zoeken in uw kaarten of vluchtsoftware.

3
toegevoegd
@JonathanWalters Goede vangst! Ik heb dat deel geherformatteerd. Trouwens, de AIM 3-2-5 zegt dat de toren je roepnaam moet bevestigen voordat je kunt binnengaan, dat is hetzelfde voor C en D: "Het is belangrijk om te begrijpen dat als de controller reageert op de initiële radiocall zonder gebruik te maken van de roepletters van het vliegtuig, radiocommunicatie is niet vastgesteld en de piloot mag mogelijk niet in het D-luchtruim "
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
@TomMcW Klasse D is vrij klein, dus ze geven me meestal hun instructies om meteen lid te worden van het patroon. Als ik gewoon door hun luchtruim ga, zeggen ze meestal "Roger, lokale hoogtemeter is 2992" of iets dergelijks.
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
Ja, DEN zal erg bezet zijn. Het is de 6e drukste luchthaven ter wereld door bewegingen (5e in de VS, achter alleen LAX, DFW, ATL en ORD.)
toegevoegd de auteur pauldoo, de bron
Een opmerking over Klasse D (bij KASE in uw antwoord): er is geen toestemming vereist om binnen te komen, alleen bidirectionele radiocommunicatie (toren hoeft zelfs uw roepnaam niet te bevestigen-in tegenstelling tot Klasse C). Toren zal niet meestal iets zeggen als "geklaard in de Delta", en dit mag over het algemeen niet worden verwacht. De enige keer dat u in de delta moet worden "gewist" is als tower eerder had aangegeven overig leeg te zijn. Klasse B is de enige luchtruimte voor een niet-speciaal gebruik waarvoor een uitdrukkelijke toestemming vereist is om binnen te komen.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron
Je hebt gelijk. Ik vergiste me op dat punt. Het is goed om deze dingen na al die jaren op te frissen.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron
@Pondlife Als u contact opneemt met een D-toren, als zij geen specifieke instructies voor u hebben, wat is dan het gebruikelijke antwoord van ATC? In de klas b hoor ik ze zeggen "N1234 radarcontact." Zou het dezelfde st klasse d zijn?
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

Normaal gesproken is wat u doet groepsinformatie voor elk deel van de vlucht. Elke bundel informatie zou alles moeten hebben wat je nodig hebt, niet alleen frequenties. Dus je moet een veldhoogte hebben, lengte van de baan, etc.

Luchthavens hebben niet slechts één frequentie, zoals uw vraag lijkt te impliceren. Normaal gesproken heb je altijd minimaal twee frequenties, namelijk CTAF en aarde. Voor grotere luchthavens heeft u ook een klaring en toren. Zorg ervoor dat je elke frequentie labelt, dat is essentieel. U wilt niet proberen landontruiming te krijgen van de persoon die de vrachtwagen bestuurt.

Het lastigste in radiowerk is een overdracht, waar je ook opstijgt vanaf het ene vliegveld en het luchtruim van een ander binnenstapt. Omdat je radio misschien maar twee frequenties heeft, moet je ze instellen op de toren en de grond van de luchthaven van vertrek, maar moet je onmiddellijk overschakelen naar ATC zodra je opstijgt terwijl je vijftien andere dingen probeert te doen. Dus, als je een dergelijke situatie hebt, wil je zorgvuldig plannen voor hoe je het aanpakt.

Het is een goed idee om erachter te komen welke luchthavens CTAF hebben gedeeld. In sommige gevallen hoort u verkeer op CTAF dat eigenlijk piloot is op andere luchthavens , niet degene waar u zich bevindt. Ze zouden het vliegveld altijd moeten aankondigen, maar doen dat niet altijd, soms is het ook onleesbaar. Het kan heel verwarrend zijn als je iemand 'voor één zes' op de finale hoort zeggen en je kijkt rond en vraagt ​​je af waar hij in godsnaam is --- hij is op een andere luchthaven. Maak die fout niet.

Ten slotte, oefen je comm-frasering zoveel als je kunt. Je wilt precies het goede zeggen. Het moet automatisch zijn. U wilt niet in een situatie zijn waarin u iets moet aanvragen en niet meer weet hoe u het moet formuleren. Oefen je zinsbouw hardop tot je het koud hebt.

1
toegevoegd