Waarvoor worden MTR's gebruikt?

Ok, voordat je zegt: "Militaire trainingsroutes worden gebruikt voor ... eh ... militaire training," laat ik het even uitleggen.

Ik heb gelezen over hoe ze werken met ATC en snelheidsbeperkingen etc. Wat ik me afvraag is wat ze ermee doen.

Neem bijvoorbeeld IR-504. Het begint in het midden van nergens ongeveer 20 mijl ten zuiden van de BUM vortac in het westen van Missouri, bijna 70 mijl van de dichtstbijzijnde luchtmachtbasis. Er zijn talloze bochten en meanders nodig, schijnbaar willekeurig in heel noordoostelijk Kansas. Het eindigt uiteindelijk in een MOA in het midden van de staat, maar nogmaals, niet door een basis of iets anders.

Ik zie geen rijm of reden aan de routing en kan me niet voorstellen waarvoor het zou worden gebruikt om te trainen. Het is geen bombardementenpraktijk; slechts een heel klein deel bevindt zich in een MOA. Het kan geen terrein zijn na oefeningen; het is een IFR-route en 3 cijfers betekent meer dan 1500ft agl. Trouwens, welk terrein zouden ze kunnen volgen? We hebben het hier over centraal Kansas.

Waar gebruiken ze deze routes eigenlijk voor?

9
Ik denk dat ze ze gebruiken als een bron van checkride vragen :-)
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
Kunnen we een kaart toevoegen? Ik heb geen idee waar we het over hebben.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
Als het hoogste punt in de provincie een snelwegviaduct is, weet je dat je in Kansas bent.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
@mins, als je daar een antwoord op maakt, krijg je waarschijnlijk het tickey-teken
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
@mins erg goed vinden! Dat maakt het vrij duidelijk. Ik heb geen idee welk terrein ze zouden kunnen volgen op dat specifieke mtr. Als iemand slechts één feit over Kansas weet, weten ze dat het verschrikkelijk plat is. 2/3 van de staat bevond zich onder een prehistorische ondiepe binnenzee. Als je eenmaal ten westen van Lawrence bent, zijn er niets dan eindeloze korenvelden
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron
@mins Om je een idee te geven, dit is wat we een berg bellen
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

2 antwoord

Er is een beschrijving van deze routepagina 1-139 van "Area Planning, MTR ".

enter image description here

De scan is niet goed, u krijgt mogelijk de tekstuele inhoud ook hier .

Er staat dat terreinvolgende activiteiten may plaatsvinden, evenals visuele contouren (waarvan ik aanneem dat het zonder radar navigeert, naar buiten kijkt en zoek in een catalogus dezelfde reliëfcontour om te weten waar je bent) . Zoals je hebt opgemerkt, rekening houdend met de lokale hulp:

  • Voor terrein-volgen moet voor nieuwelingen zijn.
  • Voor visuele contouren moet navigatie alleen voor toppistolen zijn.

Er zijn verschillende routes zoals deze, beginnend vanuit het niets en eindigend in de Smoky MOA. Het lijken routes te zijn die nabijgelegen vliegvelden vermijden. Op de onderstaande afbeelding heb ik de nadruk gelegd op het gebied zonder vliegvelden, inclusief MOA's. Het lijkt erop dat IR-504 langs de middellijn wordt getrokken.

enter image description here
Based on VFRMAP

Andere mogelijke selectiecriteria:

  • Onbevolkde gebieden (ruis van laagvliegende stralen)
  • gebieden met weinig ruis.
  • Vlak terrein voor UAV-training.
4
toegevoegd

MTR's worden gebruikt voor alle soorten militaire training op lage hoogte. Lage hoogte vliegend in het leger wordt typisch gedefinieerd als lager dan 5k AGL, hoewel bepaalde systemen zoals terrein volgen iets anders kunnen worden gedefinieerd. Vliegen onder 5k AGL met tactisch manoeuvreren (formatie, wapenleveringen uitvoeren, of een systeem zoals terrein volgen) houdt een ander niveau van focus en training in dan boven 5k.

In uw voorbeeld bij het brengen van een gloednieuwe piloot en hem leren hoe te vertrouwen en wanneer u het systeem 's nachts op 500' en 500 ks niet vertrouwt, is flat de perfecte trainingsomgeving. Later zou ik een student in de bergen nemen en het vertrouwen in het systeem verder vergroten.

Het beste om te weten als GA-piloot is dat het leger snel vliegt en vaak hoge G-manoeuvres uitvoert op lage hoogte, dus het is het beste om 5nm aan weerszijden van een van deze routes te blijven en erboven te vliegen met ongeveer 3-5k AGL of de grenzen van de oorspronkelijke route.

2
toegevoegd