Wat is een NTAP wanneer er naar verwezen wordt in een NOTAM?

Bij het bekijken van berichten aan vliegers (NOTAMs) voor de KDNL-luchthaven vandaag (08 april 2016) is er een bepaalde NOTAM die verwijst naar een NTAP met een nummer. Wat is een NTAP? Hoe ga je er een opzoeken?

!DNL 03/008 KDNL SVC SPECIAL EVENT MASTER'S GOLF TOURNAMENT SEE NTAP 1604031100-1604112359
5
Weet niet zeker of dat het NTAP-nummer is, het is geformatteerd als een tijd ... [20] 16 04 03 11:00 tot [20] 16 04 11 23:59, eigenlijk 3 april 2016 om 11 uur tot 11 april 2016 om 23 uur : 59
toegevoegd de auteur c69, de bron

3 antwoord

De Kennisgeving aan Airmen-publicaties is een FAA-publicatie, momenteel beschikbaar in PDF of gedrukte vorm, elke 28 dagen gepubliceerd. De NTAP bevat luchtweg-, luchthaven-, faciliteits-, procedurele, algemene en internationale NOTAM's. Zoals voretaq7 opmerkt, omvat dit ook NOTAM's op lange termijn die een vluchtservice-opdracht niet zal bevatten als u er niet om vraagt. Er is ook een gedeelte met grafische mededelingen, inclusief algemene mededelingen, speciale operaties, luchthaven- en faciliteitswachtingen en grote sport- en amusementsevenementen.

Die laatste sectie is relevant voor de hierboven genoemde NOTAM. Deze lijst bevat informatie en procedures voor alle luchthavens die getroffen zijn door speciale evenementen, wat prettig is om op één plaats te hebben in plaats van lange en gecompliceerde NOTAM's op te zoeken voor elke luchthaven. Het Masters Golftoernooi waarnaar in de NOTAM hierboven wordt verwezen, heeft bijvoorbeeld een sectie in de NTAP, die van invloed is op luchthavens AGS, AIK, DNL en HQU. De informatie omvat geprefereerde IFR-aankomstroutebeschrijvingen, potentieel voor ruimen en VFR-aankomstvertragingen, vertrekprocedures, geprefereerde IFR-vertrekroutes, IFR-overvluchten en VFR-aankomsten/vertrekken naar/van DNL. Er is ook een speciaal schema voor de toren bij AGS en een tijdelijke toren bij DNL.

6
toegevoegd
Het is ook vermeldenswaard dat de NTAP (ook wel aangeduid als "de geprinte NOTAM's") ook langdurige NOTAM's bevat die u niet worden voorgelezen door een kortere vluchtenservice: u moet specifiek om hen vragen, of de NTAP zelf.
toegevoegd de auteur t3rse, de bron

NTAP is de Notice to Airmen Publication. Het wordt elke 28 dagen gepubliceerd. De elektronische versie is te vinden op de faa-site .

3
toegevoegd

Eenvoudig genoeg is dit de "Notices to Airmen publication", die de volledige beschrijving van de NOTAM heeft.

1
toegevoegd