Wat zorgt voor een "traffic puck" op de UAT-band?

Ik weet dat voor ADS-B in de VS om TIS-B-informatie te ontvangen, u een deelnemend vliegtuig moet zijn (ie ADSB-Out). Mijn vraag is meer specifiek, als je een vliegtuig bestuurt met een 1090ES transponder en een stratux of een vergelijkbaar ADSB-In-apparaat hebt voor uw telefoon of tablet, zal het systeem de verkeersdrempel rond uw vliegtuig creëren en TIS-B-informatie voor u verzenden?

FAA Traffic Puck

10
Goede vraag. Zoals ik het begrijp verzenden de meeste 1090 MHz transponders in dual-band-modus, wat 1090 en 978 (UAT) MHz betekent. Ik ben echter meer bekend met de algemene luchtvaart, niet noodzakelijkerwijs met de grote hoogte.
toegevoegd de auteur taudep, de bron
@ DeltaLima eerlijk genoeg ... ik weet gewoon veel van de general aviation die 978 beide hebben gedaan.
toegevoegd de auteur taudep, de bron
@pugz de meeste, zo niet alle 1090 MHz-transponders zenden ADS-B alleen uit op 1090 MHz. Ik ben niet op de hoogte van dual-bandzenders.
toegevoegd de auteur DeltaLima, de bron

2 antwoord

Het antwoord is "ja" als

a) u configureert uw 1090 out-systeem om een ​​ADS-B-uplink aan te vragen van 978 MHZ (deze functie werd toegevoegd aan de berichtstructuur in DO-260B) b) uw 1090 ADS-B out-bericht bevestigt bepaalde minimale "kwaliteitsnormen" met betrekking tot zowel de kwaliteit van de positie-informatie (GPS-integriteit of "NIC") als de kwaliteit van de luchtvaartelektronica (SDA of systeemontwerpborging) en de kwaliteit van de installatie of SIL De details van welk kwaliteitsboodschap het systeem triggert, worden door de FAA beoordeeld, maar als uw apparatuur gecertificeerd is (TSO'd) en de installatie in overeenstemming is met AC-20/165B komt alles goed.

Let op: als u een UAT ADS-B hebt, kunt u op dezelfde manier opgeven welke uplink-frequentie u wilt.

Verder opmerken - bijna alle ADS-B-systemen zijn zenders met één band (ADS-B Out) en dual-band ontvangers (ADS-B In).

Nuance - de uplink wordt uitgezonden naar het kwadrant (ten opzichte van het grondstation) waar u vliegt. Dit kan ertoe leiden dat vliegtuigen zonder of "van lagere kwaliteit" ADS-B verkeer ontvangen dat bestemd is voor een ander vliegtuig. Afhankelijk van de geometrie kan dit een gedeeltelijk verkeersbeeld creëren dat behoorlijk misleidend en potentieel gevaarlijk kan zijn

2
toegevoegd

Nee, u krijgt waarschijnlijk geen TIS-B-service voor uw vliegtuig.

Het TIS-B-zendsysteem creëert een 'verkeersplezier' rond vliegtuigen die:

a) een versie 2 ADS-B-zender hebben,

b) de juiste kwaliteitsindicatoren verzenden die aangeven dat het systeem is gecertificeerd en goed functioneert, en

c) in hun ADS-B-uitzendingen aangeven dat het luchtvaartuig is uitgerust met ADS-B IN. (Zie FAA ADS-B FAQ # 34 , link verstrekt door @ Rigged4Flight)

Typisch zal TIS-B informatie verschaffen op dezelfde frequentie als de ADS-B-zender, maar het ADS-B-protocol maakt het mogelijk aan te geven dat een andere technologie wordt gebruikt voor ADS-B IN. Ik weet niet zeker of het FAA-systeem deze informatie gebruikt.

Opmerking: ADS-B-vliegtuigen van de huidige versie 1 met voldoende gegevenskwaliteit komen ook nog steeds in aanmerking voor TIS-B-diensten, maar dit zal de komende jaren veranderen.

1
toegevoegd
@ Rigged4Flight bedankt voor de info; Ik heb het in het antwoord opgenomen.
toegevoegd de auteur DeltaLima, de bron
@KevinJablonski antwoord is bijgewerkt met een referentie (verstrekt door R4F)
toegevoegd de auteur DeltaLima, de bron
Bedankt voor de informatie. Ik was op de hoogte van feiten a en b, maar kon niets vinden over C. Zou je een referentie kunnen plaatsen voordat ik je antwoord als geaccepteerd markeer?
toegevoegd de auteur Daniel, de bron
Met betrekking tot DeltaLima's antwoord "C" (en de verduidelijkingsvraag van Kevin): DeltaLima is correct. De FAA-veelgestelde vraag over ADS-B zegt: "Om alle ADS-B In-diensten van de ADS-B-grondinfrastructuur te ontvangen, moeten vliegtuigen geldige ADS-B Out-berichten uitzenden die hun ADS-B-in-mogelijkheden aangeven." faa.gov/nextgen/programs/adsb/faq/#34
toegevoegd de auteur ajayashish, de bron