Waarom zijn deze klinknagels op de 777 zo zichtbaar?

Look at this 777 nose: enter image description here

Source: Airliners.net

Het zit vol klinknagels. Waarom zijn ze zo zichtbaar op dit specifieke vliegtuig? Waarom heeft de radome klinknagels niet?

7
Een dunne laag verf?
toegevoegd de auteur Mathias, de bron
De radome moet transparant zijn voor elektromagnetische straling, dus het kan geen metaal zijn, maar een composiet omhulsel. Bonding vervangt hier klinknagels.
toegevoegd de auteur Peter Kämpf, de bron
Het lijkt erop dat ze een nieuwe verflaag sindsdien.
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

1 antwoord

Op het risico van belachelijk klinken, is het doel van de klinknagels om het vliegtuig bij elkaar te houden. Meer specifiek houden ze de buitenste aluminium huid tegen het structurele skelet van het vliegtuig:
777-skelet
(Dat skelet is gemaakt van manilla-mappen , maar de echte is vrijwel identiek, behalve dat hij groter is en van metaal is.)

Er zijn ook extra klinknagels rond dingen zoals de AOA-lamel, die de verdubbelaars op hun plaats houdt om de huid waar deze instrumenten doordringen te verstijven en extra belasting te creƫren. De radome heeft geen klinknagels omdat het een enkel gegoten stuk plastic is. Het heeft echter wel structurele baleinen, die je van voren naar achteren in de foto kunt zien.

You can see the rivets clearly on this particular aircraft because of the paint scheme (all white) and lighting, however if you look closely you can spot them on any 777 nose.
Here's one from an aircraft during assembly, and as the interior has not been installed you can also see the skeleton through the windscreen openings:
Rivets on a green 777 nose

11
toegevoegd
@JonathanWalters heeft waarschijnlijk gelijk - dit zijn allemaal flushklinknagels. Het is ofwel slechte verf, of rare belichting, of een HDR-foto, of een combinatie.
toegevoegd de auteur huseyint, de bron
Ik zou ook het risico nemen te raden dat de spuitopdracht van dit specifieke vliegtuig bijna aan het einde van zijn levensduur is en de klinknagels verfslijtage vertonen.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron