Waarom zit de MD-88 vast op zijn motoren?

Apparently, the MD-88 has a strake on both engines: enter image description here Source: Airliners.net
If I'm not wrong, the engine strake attaches the airflow at high angles of attack on the wing. But in this case the engine is behind the wing. So what is the purpose of this little fin? Is it a strake or something else?

9
Stroomscheiding produceert altijd een aanzienlijke weerstand. Dus zelfs als het achter de vleugel is en de lift niet zou beïnvloeden, is stroomscheiding hier nog steeds ongewenst.
toegevoegd de auteur Jan Hudec, de bron

1 antwoord

Het zijn inderdaad strengen die dienen om de stromingscheiding op de onderste achterkuip van de motor te verminderen door een vortex te creëren die de buitenste, snellere stroming mengt met de vertraagde grenslaag op de onderste achterkant van de kuip. U zult merken dat de nacelle gemonteerd onder een hoek van 3 graden ten opzichte van de romp : dit is om de inlaat en de gondel in lijn te brengen met de plaatselijke luchtstroom, die iets naar beneden wijst aan de achterkant van de romp vanwege de neerwaartse spoeling van de vleugel. De uitlaat richt opnieuw weer recht naar achteren, zodat de stuwkracht wordt uitgelijnd met de lengteas van de romp en geen pitchmomentvariaties veroorzaakt wanneer de stuwkracht wordt veranderd. In combinatie met de nacelle-incidentie produceert dit een meer uitgesproken kromming aan de onderkant van de gondel, die op zijn beurt meer gevoelig is voor stroomscheiding.

Je kunt net zo goed een rij vortexgenerators op de bodem van de kuip plaatsen, maar de strake zal minder weerstand veroorzaken als de wasstraat laag is en de service niet nodig is. Bij hogere downwash zal de Strake een sterkere vortex produceren, net wanneer deze het meest nodig is.

6
toegevoegd