Zijn jet simulators een commercieel bedrijf of zijn ze eigendom van luchtvaartmaatschappijen?

Zijn simulators eigendom van luchtvaartmaatschappijen of zijn ze eigendom van particuliere bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit bedrijf en de diensten aanbieden op uitbestedingsbasis aan luchtvaartmaatschappijen die dit vereisen?

Ik heb het over de juiste simulatoren, zoals de Airbus of Boeing en niet die op de pc.

19

4 antwoord

Beide!

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben simulatorfaciliteiten. United heeft bijvoorbeeld een training faciliteit in Denver met een aantal simulators. Op hun beurt, ze verhuren trainingsservices aan anderen die betalen om de faciliteiten te gebruiken ( meer informatie over hun aanbod hier ). Ze kunnen ook trainers, training van cabinepersoneel, training op de grondschool en andere dergelijke diensten aanbieden. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben vergelijkbare programma's. Ze hebben zelfs geveild met simulatortijden aan klanten die vaak willen bieden vliegermijlen voor het voorrecht.

Wanneer een luchtvaartmaatschappij niet zelf eigenaar is van de benodigde uitrusting en deze zelf exploiteert (zelfs een luchtvaartmaatschappij die haar eigen simulators exploiteert, heeft mogelijk niet een geschikte hoeveelheid voor elk vliegtuig in haar vloot), kan zij voor dergelijke diensten van iemand anders inhuren. Dat iemand anders een andere luchtvaartmaatschappij is, een bedrijf dat simulators levert ( voorbeeld ) en kan andere trainingsservices bieden, zoals instructeurs of een provider die is aangesloten bij de fabrikant ( voorbeeld ).

23
toegevoegd
Grote facilitators van simulators zijn CAE en Flight Safety International
toegevoegd de auteur Chris V, de bron
Ik werk voor een luchtvaartmaatschappij met een homogene vloot (737) en investeerde wel in hun eigen simulators. Sommige hiervan zijn een gecertificeerde replica van echte staartnummers en reserveonderdelen voor het echte vliegtuig worden gebruikt met de sim.
toegevoegd de auteur Cyb3r, de bron

Naast de goede informatie in het antwoord van @ ZachLipton bieden veel luchtvaarttrainingsbedrijven simulatortraining voor vliegtuigtypen die niet door de meeste luchtvaartmaatschappijen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld de Kodiak, Citation of King Air.

Dit type training wordt vaak gebruikt voor het trainen van personen die hun eigen geavanceerde vliegtuig besturen of voor professionele piloten. Piloten die voor bedrijfs- of charteroutfits vliegen, zullen meestal initiële en periodieke trainingen volgen met dergelijke faciliteiten voor luchtvaarttrainingen.

Voorbeelden van dergelijke trainingsfaciliteiten zijn het Spokane Turbine Center , Flight Safety International , SIMCOM Aviation Training en vele anderen.

Naast deze bedrijven die gespecialiseerd zijn in luchtvaarttraining voor geavanceerde vliegtuigen, omvatten veel vliegscholen die gespecialiseerd zijn in primaire vliegtraining ook training in FTD's op hoog niveau die ook zijn gebruikt door sommige luchtvaartmaatschappijen , althans in het verleden. Voorbeelden van dergelijke scholen zijn MSU en UND , en nog vele andere.

9
toegevoegd

Ja, er zijn privébedrijven die Full Flight Simulators gebruiken en simulatortijd verkopen aan gebruikers, ofwel luchtvaartmaatschappijen of zelf gefinancierde studenten. Pan Am is een voorbeeld.

Traditionele luchtvaartmaatschappijen kochten vroeger hun eigen simulators. Maar voor goedkope luchtvaartmaatschappijen is piloottraining geen kernactiviteit en is een simulator geen automatische aankoop.

Er verschijnen steeds meer zelf gefinancierde studenten in de luchtvaartindustrie. Pilotopleidingen worden een probleem: er worden meer dan 500 nieuwe vliegtuigen per jaar afgeleverd van zowel B737 als A320. Meer dan 1 per dag van elk type! Voor elk extra vliegtuig dat aan een luchtvaartmaatschappij wordt geleverd (dus geen vervanging) zijn 4 - 5 bemanningsleden nodig. 10 nieuwe piloten. 5 kapiteins en 5 F/O's, allen getraind in een simulator voor captaincy en typebevoegdverklaring.

Resumé: een Level D-flight simulator voor een vliegtuig is een apparaat van 10-20 miljoen dollar. En er zijn particuliere bedrijven die bankfinanciering regelen en vervolgens uren aan luchtvaartmaatschappijen en zelf gefinancierde studenten verkopen, met of zonder instructeursdiensten.

1
toegevoegd

Zoals eerder vermeld, bezitten de meeste grote luchtvaartmaatschappijen hun eigen full-motion simulators. Daarnaast beschikken grote vliegscholen over full-motion sims en bedrijven als Flight Safety International. De OEM's houden ook full motion-sims bij en kunnen sim-time leasen aan kleinere luchtvaartmaatschappijen of vliegtuigpersoneel dat probeert een type te krijgen in een vliegtuig dat ze verkopen.

0
toegevoegd