Welke voorschriften beheersen het kwaliteitsmanagementsysteem voor producenten van vliegtuigonderdelen?

Ik ben op zoek naar FAA-documenten en -voorschriften met betrekking tot het kwaliteitsbeheersysteem voor producenten van vliegtuigonderdelen. Ik zou met name willen weten wat een productiecertificaat is.

Verder kan ik die regelgeving ergens downloaden?

3

2 antwoord

Van FAA, Productiecertificaat :

Een productiecertificaat is een goedkeuring (document) om te fabriceren   dupliceer producten onder een FAA-goedgekeurd typeontwerp (bijv. type   certificaat of aanvullend typecertificaat). De houder van een   productiecertificaat kan een bewijs van luchtwaardigheid verkrijgen voor   vliegtuig geproduceerd onder het productiecertificaat zonder verder   tonen. Om er een te verkrijgen, de productie-aanvraag en goedkeuring   proces moet worden gevolgd.

See also: Production Approval - Regulations & Policies (link).

4
toegevoegd
Detail in subdeel G . Kijk ook naar documenten die worden genoemd, bijvoorbeeld Docket No. FAA-2006-25877 . Ik vermoed dat het certificaat meerdere producten kan omvatten, maar dit wordt waarschijnlijk uitgelegd in het proces dat u moet volgen voor het verzoek, als bedrijf B. Ik krijg meestal pdf voor 14 CFR op cornell.edu
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
Is er een link naar PDF-download van deze verordening? En leg me alsjeblieft dat ding uit: ik ben bedrijf A (bijvoorbeeld Boeing) die het vliegtuig projecteert en bouwt, maar ik heb veel componenten nodig, dus ik heb bedrijf B dat deze componenten produceert. Bedrijf B moet een productiecertificaat hebben, toch? Dit certificaat verwijst naar een specifiek product of dekt elk product van bepaalde categorieën bijvoorbeeld af? Hoop dat het duidelijk is ...!
toegevoegd de auteur Andrew Cooper, de bron

It's all covered under 14 CFR Part 21.

Production Certificates provide authorization for production to holders of a Type Certificate - typically the aircraft or engine manufacturer. Suppliers to the Production Certificate holder can produce components under one of two types of authorization.

Als het te vervaardigen onderdeel wordt gedefinieerd door het OEM-typecertificaat (een tekening met OEM-nummer), kan dit worden geproduceerd onder een PMA - Parts Manufacturing Approval. (14 CFR Deel 21, Subdeel K).

Als het onderdeel wordt gedekt door een TSO - Technische standaardorder, kan de leverancier het onderdeel produceren onder een TSOA - TSO-autorisatie. (14 CFR Deel 21, Subdeel O).

2
toegevoegd