Moet de transponder zich in de bovengrens van het luchtruim van klasse B bevinden?

Moet een transponder worden ingeschakeld om boven de bovengrens van klasse B luchtruim te werken?

5

2 antwoord

Ja: Als je de twee secties van SMSvonder Tann en Raaj Tram combineert, krijg je:

14 CFR 91.215 - ATC-transponder- en hoogte-rapportageapparatuur en gebruik:

     
    

(b) (4) alle luchtvaartuigen in alle luchtruim boven het plafond en binnen de laterale grenzen van een luchtruim van klasse B of klasse C, aangewezen voor een luchthaven omhoog tot 10.000 voet MSL; en

         

(b) (5) (I) luchtruim van de 48 aangrenzende staten en het District of Columbia op en boven 10.000 voet MSL, exclusief het luchtruim op en onder 2.500 voet boven het oppervlak; en

  

Je kunt niet over B of C vliegen zonder een transponder.

Er zijn enkele specifieke uitzonderingen voor vliegtuigen die oorspronkelijk niet waren uitgerust met een elektrisch systeem.

5
toegevoegd

Ja.

Over het algemeen strekt het klasse B-luchtruim zich uit tot 10.000 voet. Dat gezegd hebbende, FAA stelt dat:

Alle vliegtuigen moeten zijn uitgerust met een Mode C-transponder   bij het vliegen op of boven de 10.000 voet msl, over de 48 aaneengesloten toestanden   of het District of Columbia, met uitzondering van dat luchtruim onder 2.500 voet   agl.

2
toegevoegd
Het luchtruim van klasse B strekt zich niet noodzakelijkerwijs uit tot 10.000 voet - denk maar aan New York, dat uitkomt op 7.000. Transponderbediening is nog steeds vereist, alleen niet noodzakelijk door deze specifieke regel.
toegevoegd de auteur Michiel de Mare, de bron
Eerlijk genoeg werd ik afgeleid door je FAR citaat. 91.215 (b) (4) zou een betere referentie zijn dan 91.215 (b) (5) (i).
toegevoegd de auteur Michiel de Mare, de bron
@NathanG - Dat is waarom ik begon met "Over het algemeen". Zo definieert FAA het luchtruim van klasse B: "Luchtruim van klasse B is over het algemeen luchtruimte van het oppervlak tot 10.000 voet MSL rond de drukste luchthavens van de natie met betrekking tot luchthavenoperaties of passagiersuitbreidingen.". Bron - faa.gov/regulations_policies/handbooks_manuals/luchtvaart/& hellip; .
toegevoegd de auteur RaajTram, de bron