Waarom heeft de ILS-baan met dubbele eind dezelfde frequentie van beide kanten?

Laten we een landingsbaan vinden waar aan beide uiteinden lokalisatie-gerelateerde procedures zijn, b.v.

Dit komt echter niet overeen met het concept van de ILS-back-course. Wanneer ik één procedure vlieg, hoe kan ik dan zien dat ik niet op de rug van de ander ben? Hoe kom je aan de interpretatie van het instrument, voor een HSI, hoe de voorste koers in te stellen? Is het in een traditionele VOR positief of negatief?

POST EDIT: Geprobeerd in een SIM, lijkt het erop dat wanneer goed ver boven de helling, het terug loop. Wanneer ik lager kom, laat het de voorgang zien.

enter image description here

7
Ze zijn zeker niet dezelfde zender. Merk op dat de gearceerde helft de juiste is voor de naderingskoers in beide diagrammen. Ze zijn inderdaad beide normale waarnemingen.
toegevoegd de auteur Jan Hudec, de bron
Ik denk dat elke ILS in Indianapolis (KIND) dezelfde frequentie heeft voor elke landingsbaan. Drie startbanen, drie frequenties, zes ILS-benaderingen. Tower schakelt de ILS's uit die niet in gebruik zijn voor de tegenovergestelde banen.
toegevoegd de auteur Nico Isamu, de bron

1 antwoord

Luister naar de ID ... Dat zal je vertellen of je de 10R I-MRY of de 28L I-MTB ils hebt. Sommige banen gebruiken dezelfde frequentie als deze, terwijl anderen verschillende frequenties gebruiken voor ILS's in tegenovergestelde richting. De identifier zal echter altijd uniek zijn.

De 10R-zender werkt niet op dezelfde tijd als de 28L-zender. Men verzendt "deze" balk in "deze" richting met behulp van "deze" ident op welke frequentie dan ook; de andere zendt een andere ils-straal in een andere richting uit met een andere ident; het feit dat het al dan niet dezelfde frequentie is, is bijkomstig.

Gewoonlijk gebruiken de twee reciproke ILS's op dezelfde lengte van de bestrating dezelfde frequentie, waarbij de ene wordt uitgeschakeld wanneer de andere wordt ingeschakeld. MRIJ in het OP is hier een goed voorbeeld van en de meeste andere luchthavens waar ik naar keek, hebben hetzelfde gedrag, maar dit is niet universeel. Reno, NV - KRNO - is een voorbeeld waarbij de tegenovergestelde ILS's niet zijn op dezelfde frequentie: 16R ils is 110,9, maar 34L ils is 109,9. Dezelfde bestrating, verschillende frequenties. Ook Detroit, MI - KDTW - lijkt te beschikken over twee volledige ILS's voor baan 4R/22L, met één paar op 111,75 en de andere op 111,95.

One other note: the various flight simulator programs may or may not accurately model this behavior. Some may simply have every ILS "on" at the same time, so if you're west of "this" airport, you'll receive the ILS for landing east, and vice versa. Works well for a flight simulator program, but that's not how the real world works. It takes a call to tower to have the one ILS turned off and the other turned on, and it isn't something they prefer to do repeatedly or on short notice. In the sim, it's convenient to fly approaches back & forth to 16C then 34C then 16C and so on, but even if traffic permitted, in the real world they'd probably prefer you flew your ILS's to one runway, and use something that doesn't need the ILS or the LOC when landing in the opposite direction.

9
toegevoegd
Ik vraag me af hoe het mogelijk is om twee ID's van dezelfde frequentie uit te zenden?
toegevoegd de auteur r2_d2, de bron