<div> <iframe width="640px" height="395px""> <div> <iframe width="640px" height="395px""> <div> <iframe width="640px" height="395px"" />

Wat zou de reden zijn voor deze helikoptermanoeuvre?

Om 04:30 in deze YouTube-video rijdt een Chinook over de landingsbaan op zijn achterwielen. De tekst in de videolijsten "Noodlanding en start". Is er een reden voor de piloot om dit anders te doen dan "omdat ik het kan en het is een airshow"?

<div class="youtube-embed"><div> <iframe width="640px" height="395px" src="https://www.youtube.com/embed/9pBHB7tYceg?start=270"></iframe> </div></div>

De piloot gaat vervolgens verder met het terugrijden van de startbaan op de achterwielen, een manoeuvre die ik alleen maar kan voorstellen om te laten zien, maar nogmaals, is er een legitieme vliegbehoefte om dit te doen?

26
Ik ben geen rotocraft-piloot, maar ik denk niet dat heli normaal gesproken "taxiën" zoals vliegtuigen dat doen. Ze landen en vertrekken op dezelfde plek. De getoonde manoeuvre is relevant als je om een ​​of andere reden moet opstijgen vanaf een andere plek waar je bent, of nodig hebt om het vliegtuig op de grond te manoeuvreren in een vreemde noodsituatie. Als je een helikopter onmiddellijk in een schuilplaats of gebouw moet krijgen (zoals iemand op je schiet) en er is geen tijd voor een slepen, dan zou je zoiets als dit kunnen proberen.
toegevoegd de auteur Tyler Durden, de bron
Ah, dat is waar, @NZKshatriya, maar als je de vraag leest, ben ik niet aan het praten over de coole foto die werd geselecteerd voor de "cover" van de video, in plaats daarvan verwijs ik naar 4:30 in de video (dat is waar de clip start wanneer u op play klikt).
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
@TylerDurden Veel vluchten en helikopters taxiën, hetzij op de grond wanneer ze op wielen zijn of in een zweeftaxi.
toegevoegd de auteur Simon, de bron
Neem een ​​kijkje op deze foto van een plaatsing op het dak: 379e5bfa-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/… via operationhooah.com/Home/cool-chinook-stuff
toegevoegd de auteur Daniel, de bron
Sommige BV-347's (aangepast van de Chinook) waren uitgerust met een intrekbare achterwaarts gerichte gondel die de piloot in staat stelde de helikopter vanaf de onderzijde naar achteren te besturen. Dat gezegd hebbende, zie ik geen noodzaak voor dit type grondmanoeuvre anders dan het laten zien van ... Misschien om de rijsnelheid snel te verminderen en directionele controle te behouden? Dat is alles wat ik kan bedenken.
toegevoegd de auteur c69, de bron
Dat is geen landingsbaan. Dat is een klif door het uiterlijk van dingen. En dat zou een uitstekende manier zijn om snel troepen te lossen zonder rond te hangen voor een landingsterrein van de volledige lengte, waardoor je langer dan nodig zou zijn als doelwit. (op basis van de screencapafbeelding van de video) Maar ja, veel van de airshow-opnames laten een lol horen.
toegevoegd de auteur Christian, de bron

5 antwoord

Ex-Royal Air Force-helikopterkracht hier, bracht veel tijd door rond Chinooks.

Ik denk dat het belangrijkste antwoord is "omdat ik het kan", maar ik kan een legitiem gevechtsgebruik bedenken.

Je bent zwaar en gedwongen om met de wind mee naar een smalle strook te landen, omdat er een gevaar is aan de bovenzijde van de landingszone. Er is niet genoeg ruimte om te draaien. Je zou zo de taxi naar achteren kunnen laten hangen om wat instroming in de rotoren op te vangen van de relatieve luchtstroom (en dus de lift), dan achteruit klimmen totdat je voldoende ruimte hebt om over te schakelen naar normale voorwaartse vlucht, min of meer zoals te zien in de video.

Hier begint het teamwerk - je hebt echt te vertrouwen gekregen op je load-master die je precies vertelt waar je bent.

Ik heb het nog nooit gedaan.

48
toegevoegd
Heel interessant, bedankt, Simon! Dat zou de "achtertaxi" verklaren, elke legitieme reden voor de voorwaartse taxi als dat, verder, "omdat ik het kan"?
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
@FreeMan Sorry, ik kan er geen bedenken. De eerste helft is een "snelle stop", de wielen op de grond helpen een beetje om de snelheid weg te schrobben, maar de tweede helft weet ik niet.
toegevoegd de auteur Simon, de bron

Wat u ziet, is wat een Pinnacle Landing of Pinnacle Manoeuvre wordt genoemd.

Waarom het geoefend wordt, is veel gewist uit de afbeelding hieronder. De Chinook heeft een grote basis die kan voorkomen dat hij veilig landt in omstandigheden die een evacuatie van een klein verhoogd gebied vereisen.

enter image description here

27
toegevoegd
Hiermee wordt de vraag helemaal niet beantwoord .
toegevoegd de auteur bentford, de bron
@FreeMan het rollen is in dit geval misschien niet van toepassing, maar de rest van de manoeuvre is nog steeds van toepassing.
toegevoegd de auteur fooot, de bron
Wat je laat zien, is in feite een mooie match voor het frame dat YouTube koos om te gebruiken als "cover" voor de video, maar zoals @RonBeyer al zei, het is niet het deel waar ik naar heb gelinkt of waarnaar ik heb gevraagd in mijn vraag. Ik kende de naam "pinnacle manoeuvre" niet, maar ik heb het eerder gezien, dus daar is dat.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Dat is waar, @fooot, maar mijn vraag is specifiek over het afrollen van de startbaan en dan weer een back-up maken.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Als de Chinook in de video stilstond, zou ik het met je eens zijn, maar de video laat zien dat het een hoge snelheid is.
toegevoegd de auteur c69, de bron

It looks like it's done to showcase the impressive level of skill & control that the pilot is able to achieve w/ this aircraft. Sort of like the Ken Block Gymkhana video series, where he's showing off amazing car control, but you would never want to drive like that except in a drifting contest.

Stretching the definition of 'practical', if you needed to tow something a short way & you had no pickup truck available, but somehow you did have a Chinook helicopter w/ a world-class pilot.... this would kind of be an option

Bron: Ik heb net genoten van het mentale beeld van iemand die een Chinook als een pick-uptruck gebruikt

5
toegevoegd
Verwijderen is aan jou.
toegevoegd de auteur bentford, de bron
De eerste alinea herhaalt grotendeels het bestaande antwoord en de tweede alinea is, zoals u zegt, een stuk. Sterker nog, een enorm stuk. Ik ben er vrij zeker van dat alles wat je op deze manier zou kunnen trekken, gemakkelijker en veiliger zou kunnen worden verplaatst door alleen maar een stel jongens zover te krijgen om het te duwen.
toegevoegd de auteur bentford, de bron
@NathanSmith Nee, dat zou je niet moeten doen. + 3-0
toegevoegd de auteur CGCampbell, de bron
Je hebt gelijk. Ik neem aan dat we altijd semi-plausibele use-cases voor iets kunnen bedenken, maar aangezien mijn voorbeeld iets is dat waarschijnlijk nooit zal gebeuren, denk je dat ik dit antwoord gewoon moet verwijderen?
toegevoegd de auteur yoosiba, de bron

Toen onze CH-46 (PHROG) piloten het vliegtuig op de startbaan verplaatsen, werden ze door grondpersoneel zoals ik geregisseerd, er zijn genoeg keren dat we ze naar voren en naar achteren zouden taxiën, dus ik geloof niet dat het "gewoon omdat" zou zijn of "pronken". Het is onderdeel van elke piloten training, net als de achterwiel landing of "Pinnacle Landing" die wordt gebruikt om te landen op daken en bergtoppen, vandaar de top.

2
toegevoegd
@FreeMan: met alle vier de wielen op de grond zouden de rotors geen achterwaartse stuwkracht creëren. U moet de voorwielen oplichten om achteruit te gaan.
toegevoegd de auteur Peter Kämpf, de bron
Bedankt voor de input! Ze taxiën met slechts één paar wielen op de grond, in plaats van alle vier? Wat was de redenering achter dat? Ik kon zien dat het oefenen was voor een toplanding, maar beide in afbeeldingen (in deze Q/A) lijkt de helikopter bijna horizontaal te zijn (het is moeilijk om precies te zijn vanuit de hoeken van de foto's), dus het "pinnacle" -gedeelte lijkt slechts een normale landing op een ½ maat-landingsplatform te zijn - het lijkt niet in de "wheelie" -positie te zijn.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron

Mijn gok is dat als je in en uit een 'hete' strip moet komen, deze benadering de tijd (en positie in de lucht) zou minimaliseren dat je zou worden blootgesteld aan vijandelijk vuur. Alleen het soort vliegen dat nodig kan zijn bij speciale operaties.

1
toegevoegd