Welke wordt beschouwd als de vertrektijd van een commerciële vlucht?

Ik vroeg me af, de publiekelijk aangekondigde vertrektijd van een commerciële vlucht, is het de ETOT (geschatte starttijd) of is het de EOBT (geschatte tijd buiten de blokken)? Of misschien een andere keer?

8
@TomMcW Ik heb de verwijzingen naar de tickets verwijderd. Ik hoop dat het nu beter is.
toegevoegd de auteur Dominic Cooney, de bron
Ticketing-vragen passen beter bij Travel.se
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

2 antwoord

De geplande tijd is de EOBT. Vluchten die binnen 15 minuten na vertrek vertrekken, worden als tijdig beschouwd. Standaard taxitijden voor elke luchthaven zijn opgenomen in de geplande vluchttijd.

6
toegevoegd
Niet SOBT ? Hoe dan ook, zeker een vorm van BLOCK OUT-tijd, in plaats van TAKE OFF-tijd is wat er op het ticket staat.
toegevoegd de auteur Mark Heath, de bron
Leuk. Dat is ook wat ik dacht. Het zou ook leuk zijn om een ​​bron van informatie voor de volledigheid op te nemen.
toegevoegd de auteur Dominic Cooney, de bron
@Ralph J Goed punt. Zeker SOBT. Ik heb de term helemaal niet onthouden. Hoofdpunt blijft nog steeds: off-block, niet-start.
toegevoegd de auteur Sami, de bron
@Stelios Mijn bron is mijn training, kan de documenten niet een naam geven: D
toegevoegd de auteur Sami, de bron

In dit document vindt u enkele van de vele tijdstempels die worden gebruikt in CDM. Zoals je daar kunt zien, is de EOBT de tijdstempel die wordt weergegeven in het vliegplan.

De tijd op het ticket komt meestal overeen met de ETA/ETD die op termijn STOT (geplande vertrektijd) zou moeten zijn.

Haal je informatie uit een gegevensbron of ben je gewoon nieuwsgierig?

1
toegevoegd
Het antwoord is verkeerd. Het ticket toont de PUSH time - block out tijd. Hoeveel later dan dat opstijgen plaatsvindt, is transparant voor de passagier.
toegevoegd de auteur Mark Heath, de bron
Ik werk in de industrie. Tijd op uw ticket is de tijd die we gepland hebben om terug te duwen van de gate, ook wel bekend als blocking out. Daarna gaan we nog een tijdje verder, maar deze tijd staat niet op het ticket of in een gepubliceerde planning voor passagiers. Tussen haakjes, dat document dat je hebt gelinkt, zegt niets als wat je antwoord zegt over de tijd die je op het ticket publiceert.
toegevoegd de auteur Mark Heath, de bron
Welkom bij luchtvaart SE. Ik ben gewoon nieuwsgierig. Dat deel van het antwoord had beter een opmerking over de vraag kunnen zijn. :)
toegevoegd de auteur Dominic Cooney, de bron
@RalphJ: waarom is het antwoord fout? Bron? PUSH is geen officiële tijdstempel
toegevoegd de auteur GolfWolf, de bron
Als u eurocontrol.int/lexicon/lexicon/ en/index.php/& hellip; staat vermeld dat dit een schatting van een luchtvaartmaatschappij/afhandelingsagent is. Ik weet ook dat TOBT een verbintenis van de luchtvaartmaatschappij is (geen bron echter). Wat bedoel je precies, als je industrie zegt? Luchtvaartmaatschappij/luchthaven-/afhandelingsagent? Ook de VS/eu? Er zijn verschillen.
toegevoegd de auteur GolfWolf, de bron
Dus hier [1] is vrij de uitleg op alle CDM-tijdstempels. Het verklaart dat TOBT een AO-verplichting is, waarbij AO de vliegtuigexploitant is, die al dan niet hetzelfde is als de luchtvaartmaatschappij. Nog steeds geen relatie met tijden die mogelijk op een ticket staan. Voor mij laat dit alleen de verklaring achter, dat er geen echte relatie tussen de twee is. Er is zeker geen standaard over hoe ze moeten worden berekend. [1] cdm.frankfurt-airport.com/content/fraport-ag-cdm/en/misc/bin‌ aer/& hellip;
toegevoegd de auteur GolfWolf, de bron