Wat zijn hydraulisch en elektrisch bediende actuators?

Ik dacht dat de actuators hydraulisch worden gecontroleerd wanneer de hydraulische vloeistof van positie verandert, maar sommige vliegtuigen (Bombardier, bijvoorbeeld) hebben hydraulisch aangedreven en elektrisch gestuurde actuators.

  1. Wat betekent elektrisch bestuur?

  2. Hoe voedt de hydraulica de actuator?

5

1 antwoord

Zoals wikipedia vermeldt, zijn "Elektro-hydrostatische actuatoren" (EHA) op zichzelf staand, de alleen input die ze nodig hebben is elektrische stroom en commando's.

De elektriciteit voedt de hydraulische pomp op die wordt gebruikt om de actuatorzuiger te bewegen, terwijl de elektrische commando's worden gebruikt om te selecteren wat de actuator doet door het gebruik van een klep.

      
  1. Wat betekent elektrisch bestuur?
  2.   

Betekent dat de positie (en dus de actie) van de klep wordt geregeld via een solenoïde. Het volgende schema toont een klep met twee solenoïden. De klep heeft drie posities, aangegeven door de drie vierkanten. Afhankelijk van het elektrische stuursignaal, verandert de stroom in de spoelen en verplaatst de keuzeschakelaar (het blok met de drie vierkanten) dus zijdelings.

enter image description here

Image source

      
  1. Hoe voedt de hydraulica de actuator?
  2.   

Door een pomp. Waar de vloeistof naar toe gaat wordt geselecteerd door de elektrisch geregelde klep, maar de zuiger van de actuator wordt bewogen door de hydraulische vloeistof.

In de onderstaande afbeelding beweegt de actuator niet als de klep van de afbeelding hierboven zich in de middenpositie bevindt. Als deze zich in de linkerpositie bevindt, trekt de actuator terug. Als deze zich in de juiste positie bevindt (met de twee pijlen die elkaar kruisen), strekt de actuator zich uit.

enter image description here

Image source

5
toegevoegd
Wauw. Ik staarde een tijdje naar dat eerste beeld zonder een idee wat het betekende. Toen las ik door en kwam bij de tweede afbeelding en het werd allemaal duidelijk!
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron