Waarom zou het venster van een copiloot worden gearceerd/bedekt?

Ik zit op een klein regionaal vliegveld in Vietnam en ik heb iets vreemds gemerkt van het vliegtuig dat ik heb zien aankomen en vertrekken. Al deze vliegtuigen lijken het venster van de copilootzijde bedekt of gearceerd te hebben. (De ramen zijn van binnenuit bedekt met wat lijkt op de reflecterende hoezen die je tegen de voorruit van je auto kunt plaatsen als je in de zon parkeert om te voorkomen dat de binnenkant van je auto zo heet wordt.)

Al deze vliegtuigen zijn ATR 72's en ze worden allemaal door dezelfde luchtvaartmaatschappij gevlogen. Degene die ik zojuist zag vertrekken, had het zijraam van de copiloot en het cockpitvenster bedekt toen ze naar de startbaan taxiede. Degene die ik net land heb gezien, had net het zijraam bedekt toen het van de landingsbaan taxiede en naar de 'poort'. Ik kan niet zeggen of het raam nog bedekt was toen het vliegtuig echt van start ging, omdat ik geen duidelijk beeld had van de luchthaven van de baan.

(Wat ik "copilootzijde" noem, is de linkerkant als je voor de staart staat en naar de staart kijkt.)

Wat is het doel om een ​​deel van de cockpitruiten afgedekt te houden? Is het een normale praktijk? (Is het veilig? Het lijkt een gevaar voor de veiligheid om uw zichtbaarheid in tweeën te verminderen tijdens het taxiën rond een luchthaven, zelfs als deze plaats slechts een landingsbaan is.)

11
@Ben - Het was vroeg in de middag, dus de zon stond bijna direct boven je hoofd. Toen ik op het platform liep om aan boord van het vliegtuig te komen, zag ik dat het vliegtuig in de richting S-SW keek, dus de zon zou vanaf de zijkant van de copiloot in de cockpit schijnen als hij een grote laag in de lucht was.
toegevoegd de auteur urini, de bron
@Federico - nee sorry. Tegen de tijd dat ik had gedacht om een ​​foto te maken was ik al op het asfalt klaar om aan boord te gaan van het vliegtuig.
toegevoegd de auteur urini, de bron
zou je toevallig geen foto hebben of zoiets?
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
Mijn eerste gedachte is - waar schijnt de zon?
toegevoegd de auteur rockit1, de bron

1 antwoord

Vliegtuigvliegtuigen kunnen soms erg warm worden en piloten zullen altijd hun best doen om te voorkomen dat de zon extra warmte toevoegt.

De meeste vliegtuigen hebben zonnekleppen of zonneschermen als onderdeel van de uitrusting van het cockpitdek. Dit zijn meestal een clip-on ontwerp of pull-schaduw ontwerp. Beide typen zijn doorschijnend en kunnen op hun plaats worden gehouden voor alle vluchtfasen.

Veel piloten brengen ook hun eigen tijdelijke zonwering mee om te gebruiken in de cockpit. Scripties kunnen doorschijnend of ondoorzichtig zijn. Veel piloten gebruiken zelfs hun kaarten als tijdelijke make-shift tinten terwijl ze geparkeerd staan ​​aan een poort in de schetterende zon.

Omdat je ze beschreef als reflecterende omslagen, vermoed ik dat wat je hebt gezien een tijdelijke schaduw is geweest die door het bedrijf is geleverd. Ze zouden niet op de voorruit worden gebruikt, dus ze zouden tijdens het taxiën veilig kunnen worden gebruikt.

Here are some examples of a pull shade being used in an ATR 72. enter image description here enter image description here enter image description here

Hier is een voorbeeld van wat lijkt op een reflecterende schaduw. voer hier de beschrijving van de afbeelding in

15
toegevoegd
Goed antwoord. BTW wat is de verticale hendel bij het juk ?
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
Dat is de handmicrofoon.
toegevoegd de auteur Gwangmu Lee, de bron