Wat is de trend van genderdistributie onder piloten?

Zijn er statistieken over de verdeling van pilots tussen de twee geslachten? In het bijzonder, is de verhouding in de afgelopen decennia veranderd (ik zou verwachten dat vrouwelijke piloten steeds vaker voorkomen)?

Ik ben me ervan bewust dat het aantal per land kan verschillen. Ik ben meer geïnteresseerd in de trend van bepaalde groep (en) die statistisch significant zijn voor een gebied (bijvoorbeeld alle commerciële luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk/alle PPL-houders in de Verenigde Staten).

7
Ik neem aan dat je niet om landen vraagt ​​waar vrouwen geen auto mogen rijden.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
Bewerkte formuleringen. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar de algemene trend van de afgelopen 30 jaar.
toegevoegd de auteur blord-castillo, de bron

2 antwoord

In ieder geval voor de FAA kunt u de VS verkrijgen Civil Airmen Statistics als een download die loopt van 2005 tot 2014. Het bevat gegevens op basis van geslacht en licentietype. Ik weet niet zeker wanneer ze voor 2015 zullen updaten. Als je de 2010 versie downloadt, heeft het gegevens tot 2001, dus ongeveer 13 jaar aan gegevens.

Hier is een voorbeeld van de verstrekte gegevens:

enter image description here

Evenzo voor het VK kunt u statistieken downloaden van deze website . Ik heb ze niet gedownload, maar het lijkt erop dat wat je zoekt, er is.

U kunt mogelijk soortgelijke gegevens vinden voor Canada, Australië en enkele andere relatief 'open' landen.

7
toegevoegd

De piloten van Air Canada zijn ongeveer 95% mannelijk en dat is ongeveer het gemiddelde voor alle Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. De Air Line Pilots Association, die piloten vertegenwoordigt in Canada en de Verenigde Staten, heeft onlangs gemeld dat 5,4 procent van de leden vrouw is. British Airways zei in 2013 dat 200 van de 3.500 piloten vrouwen zijn - ongeveer 5,7 procent.

De eerste vrouwelijke piloot van Air Canada werd ingehuurd in 1978 en is onlangs met pensioen gegaan na 37 jaar. Air Canada's eerste vrouwelijke piloot gaat met pensioen, 95 procent is nog steeds mannen

5
toegevoegd
Waarom is dit?....
toegevoegd de auteur user27677, de bron