Wat is de betekenis van overtreksnelheid

Ongeacht de overtreksnelheid is de enige reden dat vliegtuigstallen plaatsvinden wanneer het regeloppervlak (lift, rolroer) de kritische AOA overschrijdt. Wat is dan de betekenis van de overtreksnelheid?

Blokkeert het vliegtuig met de "overtreksnelheid", ook al is de AOA minder dan kritiek?

0
De "overtreksnelheid" moet worden "de snelheid waaronder het vliegtuig niet op dezelfde hoogte kan worden gehouden zonder de hellingshoek te overschrijden". Het is een snelkoppeling. Wanneer je het vliegtuig vertraagt, moet de AoA worden verhoogd om de hoogte te behouden, maar op een gegeven moment is dit niet meer mogelijk, het vliegtuig blijft hangen als de vlucht horizontaal wordt gehouden.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
Het woord "stall" betekent over het algemeen dat het vliegtuig niet meer kan vliegen. Nu kan de reden voor het uitvallen van een vliegtuig zijn dat de vleugel niet langer voldoende lift kan genereren vanwege een te grote stroomscheiding (wat verwarrend ook een "stall" -voorwaarde wordt genoemd) of dat de vleugel niet langer voldoende lift kan genereren omdat er waait niet genoeg lucht (het vliegtuig is te langzaam). Dit is wat wordt bedoeld met overtreksnelheid wanneer geciteerd door fabrikanten: vlieg niet langzamer dan deze snelheid. Maar houd er rekening mee dat je ook op bijna elke snelheid kunt stoppen.
toegevoegd de auteur slebetman, de bron
"de enige reden waarom vliegtuigstallen zijn wanneer het bedieningsoppervlak (lift, rolroer) kritieke AOA overschrijdt" Dit is helemaal verkeerd, kraampjes hebben niets te maken met de liften of rolroeren.
toegevoegd de auteur c69, de bron
toegevoegd de auteur BowlOfRed, de bron

2 antwoord

There is not one stall speed, instead there are several, depending on aircraft configuration and flight conditions. They are used to determine speeds for the safe operation of the aircraft or for limit speeds.

Bijvoorbeeld: de overtreksnelheid in de landingsconfiguratie en de niveauvlucht met het werkelijke gewicht worden gebruikt voor het bepalen van de naderingssnelheid. Door te vermenigvuldigen met een veiligheidsfactor van 1,3, komt u op de aanbevolen naderingssnelheid. Of: De blokkeersnelheid in de startconfiguratie wordt gebruikt voor het bepalen van de rotatiesnelheid. Enzovoorts.

Another example: The speed range in which it must be safe to deploy flaps is limited by 1.4 times stall speed of the clean aircraft, or 1.8 times the stall speed in landing configuration, whichever is greater. Or: The maneuvering speed v$_A$ is calculated by multiplying the stall speed of the clean aircraft with the square root of the maximum allowable load factor. And so on.

Als je je afvraagt ​​wat een kraam is, helpt het misschien om de antwoorden op deze vraag . Het is geen stroomscheiding of het overschrijden van een specifieke hoek op de besturingsoppervlakken die de stallingsconditie bepaalt, maar de omkering van de helling van de liftcurve over de aanvalshoek: blokkering is wanneer een grotere aanvalshoek de lift niet langer zal verhogen, dus het is de aanvalshoek van het hele vliegtuig dat telt. Fysiek betekent dit dat grootschalige stroomscheiding verschijnt over een deel van de vleugel. Een goed ontwerp heeft op dit moment nog steeds volledig werkende bedieningsoppervlakken.

2
toegevoegd

Nee. Als de aanvalshoek niet kritiek is, maakt het niet uit wat de relatieve luchtsnelheid is, het vliegtuig zal niet afslaan. Per definitie is de "kritische" AOA de hoek waarin het vliegtuig afslaat, dus je vraagt ​​een soort van tautologische vraag.

De overtreksnelheid is alleen bedoeld als leidraad, om de piloot een algemeen beeld te geven van het punt waarop het vliegtuig begint te blokkeren in horizontale vlucht.

In de praktijk zal de snelheid waarmee het vliegtuig daadwerkelijk afslaat variëren afhankelijk van veel verschillende omstandigheden, zoals temperatuur, vochtigheid, bankhoek, windsterkte en vele andere factoren, zelfs hoe schoon de vleugels zijn.

0
toegevoegd
@RonBeyer Klopt, maar ik denk dat je een soort van splijtende haren bent. Het OP lijkt niet op het punt te zijn dat het weten van de details van vleugelprofiel en vleugelgeometrie relevant zou zijn.
toegevoegd de auteur Tyler Durden, de bron
@RonBeyer Wie zei er iets over pitch (naast jou)? Noch ik noch de OP hebben iets gezegd over toonhoogte.
toegevoegd de auteur Tyler Durden, de bron
@RonBeyer Noch ikzelf, noch het OP noemde de "hoek van het vlak" of "toonhoogte".
toegevoegd de auteur Tyler Durden, de bron
@RonBeyer Ja, de kritieke aanvalshoek is hoek waarbij het vliegtuig afslaat. Daarmee bedoelde ik de AOA, niet het veld.
toegevoegd de auteur Tyler Durden, de bron
"Per definitie is de" kritieke "AOA de hoek die het vliegtuig afslaat bij" Niet het vliegtuig, de draagvleugel. De hoek van het vliegtuig is afhankelijk van de vleugels en de AOA verandert over de lengte van sommige vleugels die een draaiing hebben in deze voor een gegeven hellingshoek.
toegevoegd de auteur c69, de bron
Hoe dan ook, ik denk dat het doel de juistheid van het antwoord moet zijn, een vliegtuig kan vrij veel elke pitch-hoek afslaan, maar er is een kritieke AOA waarbij het draagprofiel blijft hangen en de twee niet uitwisselbaar zijn . Laten we geen verwarring toevoegen door de hellingshoek te associëren met AOA.
toegevoegd de auteur c69, de bron
Hoek van het vlak = toonhoogte ...
toegevoegd de auteur c69, de bron
"Per definitie is de" kritieke "AOA de hoek waarin het vliegtuig afslaat bij" ??
toegevoegd de auteur c69, de bron