Wat zijn deze cirkels onder de vleugels?

There are some circles below the wings of these two aircraft. Look: enter image description here

Source: Airliners.net (modified)

enter image description here

Source: Airliners.net

Op de tweede foto zijn de cirkels duidelijk zichtbaar op de vleugel. Wat zijn ze? Wat is hun doel?

8
Ze zien eruit als inspectiepoorten
toegevoegd de auteur saniul, de bron
Ik was bereid om 'engines' te zeggen, maar ik denk dat je het hebt over verschillende kringen ... :)
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Het zijn inspectiepoorten zoals @DanPichelman zegt.
toegevoegd de auteur c69, de bron
Het is duidelijk dat ze geen deel uitmaken van een systeem om botsingen te vermijden. Ouch!
toegevoegd de auteur RockPaperLizard, de bron

2 antwoord

In de VS worden deze "Toegangspanelen" of "Inspectiecovers" genoemd, afhankelijk van hun functie, maar veel mensen combineren de twee termen en noemen ze " Inspectiepanelen ". Op basis van de opmerkingen verwijzen andere delen van de wereld naar hen blijkbaar als "Inspection Ports".

We verwijderen zowel panelen als kaften om routine-inspecties uit te voeren, maar toegangspanelen betreffen systeemcomponenten die vaker kunnen worden gebruikt voor onderhoud. Beide panelen en afdekkingen zijn ontworpen voor snelle verwijdering, meestal vastgezet met schroeven, zoals het geval is in het vliegtuig afgebeeld in de bovenstaande foto's.

Hier is een inspectiegat met de kap verwijderd. Dit is op een Cessna 170 die ik aan het manipuleren ben. Let op de spanschroef van de rolroeren zichtbaar in de vleugel. Via dit toegangspaneel zal ik de kabelspanning aanpassen, onder andere, en zodra de kabel op de juiste spanning staat, zal ik deze spanschroefdraad beveiligen. Hier wordt het paneel verwijderd voor onderhoud, maar tijdens een inspectie zou ik dit paneel verwijderen om deze dezelfde systemen te inspecteren.

enter image description here

11
toegevoegd

Dit zijn inspectieringen. Van FAA Advisory Circular 43.13-1B (voltooi PDF is hier ):

Inspectieringen. Inspectietoegang is voorzien naast of over   elke besturingskruk, sleper met sleepkabel, kabelgeleiding, riemschijf, vleugel   montage, of een ander onderdeel in het gehele vliegtuig dat zal zijn   jaarlijks geïnspecteerd of onderhouden. Ze worden alleen op de bodem geïnstalleerd   zijkant van de vleugels, behalve waar deze op het bovenvlak is geïnstalleerd door de   originele fabrikant.

This article also mentions it from a student's point of view.

3
toegevoegd
Het spijt me, dat zijn ze niet. Inspectieringen worden gebruikt in de constructie van stoffenvliegtuigen, zoals je hebt aangehaald in hoofdstuk 43.13, het hoofdstuk over stof. Inspectieringen worden gebruikt om inspectietoegang te creëren op met stof bedekte vliegtuigen.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron