Is er een naam voor verandering in houding met betrekking tot tijd?

Ik ben bezig met het schrijven van een vluchtdynamica-softwareprogramma, maar ik weet niet zeker hoe ik de afgeleiden van de vliegtuighouding moet noemen. Als het in één dimensie was, zouden ze respectievelijk de "hoeksnelheid" en "hoekversnelling" zijn.

Is er in de luchtvaart een speciale naam voor deze vectoren?

7
@Praxeolitic Hoeksnelheid?
toegevoegd de auteur Bruno De Fraine, de bron
@Steve, welkom. IMHO het is het belangrijkste onderdeel van het hele bedrijf.
toegevoegd de auteur sli, de bron
In algemene 3d-fysicacontexten, wordt "hoeksnelheid" typisch begrepen als een 3-vector. Ik denk dat wat je in gedachten hebt, beter begrepen kan worden als "grootte van hoeksnelheid". (In één dimensie weet ik niet precies hoe ik rotatie moet definiëren;) maar ik denk dat ik begrijp wat u bedoelt.)
toegevoegd de auteur Donnie Thomas, de bron
@immibis Die bewoordingen zouden voor mij ongewoon zijn, maar de bedoeling zou voor de hand liggen. Ik weet niet of ik daar in de minderheid ben.
toegevoegd de auteur Donnie Thomas, de bron
Ik hou van een programmeur die zijn symbolen serieus wil noemen. Dank je :)
toegevoegd de auteur jch, de bron

2 antwoord

De componenten van attitudevector worden genoemd:

  • gieren (of koers) is de hoek van de longitudinale ( x ) as in een horizontaal vlak,
  • toonhoogte is de hoek van de longitudinale ( x ) as van de horizontale en
  • rol is de hoek van de laterale ( y ) as vanaf het snijpunt van het yz (orthogonale naar longitudinale as) vlak met horizontaal.

En hun derivaten zijn gewoonlijk gier-tarief, hoogte-tarief en rol-tarief. De tweede afgeleide namen variëren waarschijnlijk.

Wat het coördinatensysteem betreft, is de eerste as, genaamd x , altijd longitudinaal en is de positieve richting voorwaarts. De tweede as, y genaamd, is meestal de laterale, maar de positieve richting is in sommige systemen juist en bij andere links. En z voltooit een rechtshandig coördinatensysteem (zodat uw vectorproducten op de gebruikelijke manier werken), dus z omlaag als y verwijst naar rechts.

Bewerken: ik dacht dat u, v, w soms wordt gebruikt als alias voor de as, maar in werkelijkheid worden ze meestal eerder gebruikt voor de snelheidsvectorcomponenten.

19
toegevoegd
dus extrapolerend hiervan is attitude-rate een plausibele naam voor een vector die bestaat uit de veranderingen in yaw, pitch en roll?
toegevoegd de auteur sli, de bron
@NicolasHolthaus, ja, je zou het zo kunnen noemen.
toegevoegd de auteur Jan Hudec, de bron
Ik heb het nog nooit gehoord, maar het zou logisch zijn. Het dichtst dat ik heb gezien is "Gedragsstempelwissel" of "Snelheid van verandering van houding" - of specifiek voor elk, bijvoorbeeld "Yaw rate", "Rate of change of pitch", "Roll rate" etc. Ze hebben de neiging om niet gecombineerd worden tot "attitude rate", maar ik zie niet in waarom ze dat niet zouden kunnen zijn - semantisch is het logisch.
toegevoegd de auteur Jon Story, de bron

Ik geloof dat u op zoek bent naar yaw , pitch en roll :

  • Steken waarbij de neus op en neer beweegt

  • Gieren naar de neus die van de ene naar de andere kant beweegt.

  • Rollen voor de vleugels heen en weer wiegen.

2
toegevoegd
Ik ben bekend met de componenten van de houding, die pitch, roll en yaw zijn. Waar ik naar op zoek was, was wat ik de verandering in pitch/roll/yaw zou moeten noemen met betrekking tot tijd, wanneer alle drie de grootheden in een enkele vector zijn gegroepeerd.
toegevoegd de auteur sli, de bron