Waarom heeft Boeing ervoor gekozen om de Boeing 720 zo'n aanduiding te geven?

De Boeing 720 was een aanpassing van de Boeing 707. Waarom kreeg het het ongebruikelijke aantal van "720" in plaats van een " 707-xxx "of" 7x7 "aanduiding?

12

2 antwoord

Omdat de launching customer, United Airlines het wilde. Van Boeing frontiers :

De 720 was een ... voor het eerst op de markt gebracht als model 707-020. United Airlines was erg geïnteresseerd in de 707-020, maar had eerder besloten om met Douglas en de DC-8 te gaan. Om United te helpen negatieve public relations te vermijden om terug te gaan naar de 707, veranderde Boeing de naam van de 707-020 in de 720.

Volgens aviationweek was de naamswijziging in opdracht van William 'Pat' Patterson, de voorzitter van launch customer United Airlines.

21
toegevoegd
Ik denk dat ze het beeld wilden vermijden van onderdelen van subkwaliteit te hebben gekocht. Als je een van je leveranciers hebt ontdekt, had je restaurant een e-coli-uitbraak, maar je hebt het op tijd gevangen om te voorkomen dat het in je schappen terechtkomt, je zou toch discreet willen blijven over het veranderen van leverancier, ook al is het hun schuld, niet de jouwe - uw PR zou nog steeds geëffectueerd zijn. Dat wil niet zeggen dat hun iets zo drastisch verkeerd was met de DC-8, maar het is een voorbeeld van leverancier veranderen omdat er een probleem was dat slecht kon zijn voor PR.
toegevoegd de auteur KeyserSoze, de bron
Bij nader inzien, betwijfel ik of het helemaal zo was. Ik wed dat het meer analoog was aan een nieuwe iPhone-lancering. We denken niet meer aan nieuwe vliegtuiglanceringen nu, ze gaan meestal over efficiëntie enzovoort. In de jaren zestig vorderden vliegtuigen met snelheden die de wet van Moore overtroffen. Stel je voor dat Apple een iPhone 4 lanceert met een zwak prestatievermogen of beschikbaarheidsproblemen, en terugschakelt naar een enigszins gewijzigde iPhone 3. Zou ze het een iPhone 3 willen noemen? Zou dat goed zijn voor PR/verkoop?
toegevoegd de auteur KeyserSoze, de bron
@ OrangeDog Ik betwijfel echt of een bedrijf geeft om de PR-resultaten voor een ander bedrijf dat onder de verwachtingen presteerde, en daarom ging ik ervan uit dat United van Douglas was weggegaan.
toegevoegd de auteur jwenting, de bron
@wedstrom voortzetting van die uitweiding, Intel's "Core" CPU's traceren allemaal hun voorouders terug naar de Pentium Pro via Pentium 3 en niet de Pentium 4, die vrijwel een evolutionaire doodlopende weg bleek te zijn. En ja, in het proces hebben ze opnieuw gemerkt en nu wordt "Pentium" alleen gebruikt voor low-end dingen.
toegevoegd de auteur David Heffernan, de bron
Je zou denken dat het een negatieve PR voor Douglas zou zijn, maar deze beslissingen hoeven niet rationeel te zijn ...
toegevoegd de auteur Steven Penny, de bron
@NateKerkhofs Precies, het is niet duidelijk waarom Pat dat zou zijn voor PR.
toegevoegd de auteur Steven Penny, de bron

The 720 first flew before the 727 project began. At that time, there was no "7x7 series" – just the 707.

(Het 717 passagiersvliegtuig kwam pas in de jaren negentig van de vorige eeuw, hoewel het interne Boeing-modelnummer van wat gewoonlijk de C-135 Stratolifter en KC-135 Stratotanker wordt genoemd ook 717 was, en dat bestond op het moment dat de 720 werd geproduceerd .)

2
toegevoegd