Wat is het verschil tussen Deel 135 en Deel 129?

Ik werk met kleine commerciële vliegtuigen. Tot nu toe heb ik in deel 91 begrepen dat de vlucht als privé is ingediend en deel 135 betekent dat de vlucht als commercieel is ingediend, eenvoudig gezegd.

Onlangs, na een probleem waar ik niet op in kan gaan, stelde mijn collega voor dat het probleem veroorzaakt zou kunnen zijn als de koerier niet "Deel 129 goedgekeurd" was.

Wat is het verschil tussen Deel 129 en Deel 135? Zijn er gevallen waarin je de ene nodig hebt en niet de andere, of beide, of geen van beide? Zijn er andere "onderdelen" die van invloed kunnen zijn op een buitenlandse luchtvaartmaatschappij die naar/van/binnen de VS vliegt?

4
Deel 91, 129 en 135 houden geen verband met wat het vliegtuig registreert, ze hebben betrekking op de normen en voorschriften waarmee vluchtactiviteiten worden uitgevoerd. Heb je 129 en 135 gelezen?
toegevoegd de auteur c69, de bron

1 antwoord

Ik weet helemaal niet zeker wat u vraagt, maar misschien kan ik u op zijn minst naar meer informatie wijzen.

Ten eerste definiëren de onderdelen die u hebt genoemd bedieningsregels voor verschillende soorten vluchten (ik vereenvoudig hier een beetje):

  • Part 91: rules for all flights in the US
  • Part 121: rules for flights by a US airline
  • Part 129: rules for flights by a foreign airline in the US
  • Part 135: rules for 'on demand' (usually charter) flights by a US operator

Een bepaalde vlucht zal werken onder een of meer van die sets of regels, b.v. een Amerikaanse vlucht van New York naar Los Angeles zou de regels in de delen 91 en 121 volgen; een buitenlandse vlucht van Londen naar New York zou delen 91 en 129 volgen (in het Amerikaanse luchtruim). Individuele operatoren en luchtvaartmaatschappijen hebben ook OpSpecs die zijn goedgekeurd door de FAA en die meer regels kunnen toevoegen voor specifieke situaties.

And I'm not entirely sure, but it looks like 14 CFR 129.119(c) effectively applies part 121 to foreign airlines too, by requiring them to comply with the same rules as US airlines:

c) Elke buitenlandse luchtvaartmaatschappij dient zich te schikken naar de praktijken,   procedures en andere vereisten die door de beheerder zijn voorgeschreven voor   Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen voor de gebieden die moeten worden geëxploiteerd.

Zonder te weten wat jouw mysterieuze probleem was (en ik begrijp dat je het niet kunt delen), denk ik niet dat het mogelijk is om veel meer te zeggen dan dat.

(Overigens is "indienen" iets anders. Een om een ​​aantal redenen is om een ​​vliegplan in te dienen, maar ze zijn van toepassing voor alle vliegtuigen, zelfs privévluchten.Als ik een C172 onder IFR wil vliegen, moet ik in wezen dezelfde vluchtplaninformatie indienen die een A380-piloot zal indienen.)

5
toegevoegd