Zijn er weinig gelukkige CPL-houders die als PIC werken op middelgrote of zware vliegtuigen?

CPL-houders kunnen op elk vlak PIC zijn als het geen commercieel luchttransport is. Dus als de vlucht plaatsbepaling, acceptatie, testen, aflevering of een ander zonder lading en passagiers is, een CPL-houder op voorwaarde dat hij/zij over TR beschikt en een speciale training voor de linkerstoel als PIC kan fungeren? Laten luchtvaartmaatschappijen dit misschien als bonus zien voor jonge eerste officieren? Een andere optie is big business jets zoals 737 747 BBJ, A319 ...

0
PIC zijn op een multi-crew vliegtuig vereist een ATP (L) in, denk ik, elk rechtsgebied. Die komt na 1500 uur.
toegevoegd de auteur rockit1, de bron
Naar welke regels van het land vraag je? (Voeg een tag toe zoals faa-voorschriften, easa-voorschriften, enz. Zodat we weten hoe te antwoorden.)
toegevoegd de auteur Rory M, de bron
toegevoegd de auteur SMS von der Tann, de bron
Ik betwijfel het omdat het ook een typebevoegdverklaring zou vereisen. Het probleem is dat PIC in een vliegtuig met typebevoegdverklaring nogal wat uren kost.
toegevoegd de auteur c69, de bron

1 antwoord

Er zijn periodes geweest in het verleden (en ik denk ook op dit moment) waar een gebrek aan ervaren piloten inhield dat luchtvaartmaatschappijen hun toevlucht moesten nemen tot het huren van CPL's als SIC's op turboprop en sommige regionale jets. Ik weet dat American Eagle dat een tijdje deed - ze noemden ze de 500-uur-wonderen. Sommigen werden ingehuurd met nog minder tijd als ze uitzonderlijke vaardigheden vertoonden.

Om PIC-tijd in een vliegtuig te registreren waarvoor een ATP-ticket is vereist, moet u het ticket hebben. Enige manipulator van de besturing is niet genoeg voor een CPL om de tijd als PIC op die vliegtuigen te loggen.

1
toegevoegd
Ver weg in de VS. Hier zijn enkele FAA-richtlijnen over het onderwerp. koppeling
toegevoegd de auteur Alexander, de bron
In welke regelgevingsomgeving is uw antwoord geldig?
toegevoegd de auteur Rory M, de bron
Vliegtuigen vereisen geen ATP in de VS, maar bepaalde operaties wel (121, 135 met passagiers, etc.)
toegevoegd de auteur Rory M, de bron
Wat dat betreft is je hele tweede alinea onjuist. Zelfs bij operaties die een ATP vereisen om PIC te zijn, als de SIC is geclassificeerd in het vliegtuig, kunnen ze PIC registreren voor die tijd waarbij ze fungeren als enige manipulator van de vluchtbesturingen, ongeacht het feit dat ze niet wettelijk in staat zijn om zijn de PIC. (Dit komt overeen met de link die u ook in de opmerking hebt geplaatst.)
toegevoegd de auteur Rory M, de bron