Is de verkeerde motor ooit gemonteerd na onderhoud?

Bedenk dat een vliegtuig met verschillende motormodellen kan vliegen ( voor testdoeleinden ), heeft een er een fout is opgetreden tijdens normale bewerkingen die hebben geleid tot het monteren van de verkeerde motor? Is er een soort van kalibratie of controle nodig vóór de vlucht om er zeker van te zijn dat de motoren de juiste zijn?

9
Het dichtstbijzijnde dat ik kan bedenken is de Air Transat 236 vlucht die werd veroorzaakt door een andere motor worden gemonteerd. Het probleem was echter dat ze een verkeerde pomp gebruikten, de motor zelf was in orde.
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
@kevin als je motoren in de hoek van een hanger hebt, wil ik je garderobe zien! Als je in plaats daarvan een hangar hebt, wil ik graag een rondleiding.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
Mogelijk ... het is. Nu zal dit waarschijnlijk gebeuren ... zeker niet. U zou uw vraag moeten herformuleren door te vragen om wat een omkering voorkomt uit technische en methodologische standpunten.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
wat voor soort wijziging? Ik zou graag wat info hebben. bewerkte videolink begint om 0:57 waar het op de motoren inzoomt en je kunt duidelijk zien dat ze anders zijn. kijk ook naar 1:37, echt duidelijk ook op dat punt.
toegevoegd de auteur timdisney, de bron
@kevin de meeste luchtvaartmaatschappijen doen. Het grootste risico dat ik kon zien, is dat luchtvaartmaatschappijen motoren hebben die fysiek hetzelfde zijn, maar verschillende kentekenplaten hebben, maar ik ben er vrij zeker van dat de Avionics op moderne vliegtuigen het naamplaatje van de motor via de FADEC controleren.
toegevoegd de auteur arclight, de bron
Is de meegeleverde video bedoeld als een voorbeeld van een andere engine die wordt gemount? Het is niet zo eenvoudig als het ruilen van motoren, er moet nog veel meer worden gewijzigd.
toegevoegd de auteur fooot, de bron
@Mennyg Ik denk dat het gewoon de inlaat was waarvan ze dachten dat die verkeerd was.
toegevoegd de auteur fooot, de bron
Is het mogelijk om een ​​2 bijna identieke motoren te hebben, één ETOPS gewaardeerd en de andere niet?
toegevoegd de auteur GdD, de bron
Stel je voor dat er een stel motoren in de hoek van een hanger rondhangen?
toegevoegd de auteur blord-castillo, de bron
U realiseert zich, nietwaar, dat het hele punt van de vlucht in die video het testen van een nieuwe motor is?
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron
Ik zou nee zeggen, het is niet mogelijk. Het onderhoud wordt zeer zorgvuldig gevolgd door het serienummer. Als ze zoiets zouden doen, zou dat betekenen dat de juiste serienummergenerator voor een ander vliegtuig ontbrak.
toegevoegd de auteur c69, de bron
Exclusief testmotoren hebben de meeste vliegtuigen met verschillende motoropties ook verschillende pylonen voor elke motoroptie (de 787 was bedoeld om een ​​gemeenschappelijke pyloon voor beide motoropties te hebben, maar dit werd stilletjes als concept afgedankt, net als het vermogen om snel te converteren van de ene optie naar de andere), dus je zou een veel spul moeten boeien om een ​​andere motor van een pyloon te hangen die voor iets anders bestemd is ...
toegevoegd de auteur air, de bron
Ik zag een documentaire op Trumps 757 waar na het sturen van een reparatie de verkeerde motor werd teruggestuurd. De kraan stond op het punt om te worden gemonteerd toen ze de serienummers controleerden en zagen dat ze niet overeenkwamen. Hetzelfde type motor, maar nog steeds technisch "fout"
toegevoegd de auteur rolo, de bron

1 antwoord

Januari 2016: een "verkeerde" of niet-werkende motor werd gemonteerd op een Qantas 747. QF63 vertrok van Sydney naar Johannesburg met een 5e motor.

De 747 kan dit soort ladingen door ankerpunten op elk van hun vleugels dragen.

enter image description here

Disclaimer: dit was niet per ongeluk, het was de bedoeling om de "5e" motor zo snel mogelijk naar Johannesburg te krijgen, om op een ander vliegtuig te worden gemonteerd.

Wat betreft de mogelijkheid om per ongeluk een verkeerde motor in een vliegtuig te monteren, is het zeer onwaarschijnlijk (onmogelijk echt). Straalmotoren zijn uitsluitend ontworpen met het vliegtuig in gedachten. Verder zijn straalmotoren duur, u zou er zeker van zijn dat u de juiste motor voor het betreffende vliegtuig bestelt. Luchtvaartmechanica krijgt ook voldoende training en het proces voor het vervangen van motoren is geen eenmanszaak. Het circuleert door een groep personen voordat het daadwerkelijk een aankoop doet of besluit om een ​​nieuwe motor te plaatsen.

Trouwens, zelfs in het geval dat sommige niet-gekwalificeerde personen proberen een verkeerde motor te monteren, zou het niet werken. Ten eerste zouden ze eenvoudig de bestaande motoren van de vervanging kunnen onderscheiden. Ten tweede zou het monteren van de motor op de plaats niet werken, de bevestigingspunten zouden een andere vorm hebben en zouden op verschillende locaties bestaan ​​uit bouten en schroeven.

1
toegevoegd
Dat is een beetje hard. Het is een geweldig antwoord dat alle bases omvat en ons de "dichtstbijzijnde case" geeft.
toegevoegd de auteur rthsyjh, de bron
Het 5de pod-materiaal is niet relevant voor de vraag
toegevoegd de auteur Farahmand, de bron