Welk type hoogtemeter is dit?

What type Altimeter is an SA-91? It has three pointers 100, 1000, 10000. Don't know if it is Kollsman. I can't find any info as far as repairing unit.enter image description here

3
zijn er markeringen op de achterkant? Een foto van de achterkant kan nuttig zijn.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Het lijkt een gevoelige hoogtemeter te zijn met een kollsman-aanpassing, hoewel het raam van de kollsman is verduisterd, misschien is de instelknop te ver naar beneden gedraaid. Op andere manieren lijkt het een Kollsman merk hoogtemeter, markeringen, vorm en frezen te zijn. Kollsman merk had vaak de naam gestempeld in het metaal aan de achterkant van het instrument, evenals een tag, ook op de achterkant. Extra foto's zouden erg nuttig zijn.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron
Vraag je wie de fabrikant is, of het principe van de werking ervan? Ik vermoed dat je wilt weten wie het haalt? Van welk vliegtuig komt dit?
toegevoegd de auteur c69, de bron

2 antwoord

Het lijkt een C-12 of C-13 gevoelige hoogtemeter ( SA ) van Kollsman Instrument Division/Square D Company, vervaardigd rond 1940:

enter image description here
(Source)

Het enige verschil lijkt te zijn de markering "HOOGTE" vervangen door "SA-91". Omdat dit de 39e in de serie is, zou dit de eerste markering kunnen zijn, later vervangen door de meer standaard. Ik zie niet waar "91" voor zou kunnen zijn.

Het Kollsman-venster is zwart (zoals vermeld) omdat de instelknop voorbij de maximale drukreferentie is gedraaid, zoals aangegeven door de fout tussen 7 en 8. De vensterwaarde en deze bug zijn gekoppeld.

De bruine kleur lijkt te zijn gerelateerd aan fosforescerende markeringen en naalden.

De C-12 heeft blijkbaar veel varianten, die waarschijnlijk op aanvraag zijn ontworpen, met name voor de USAF, zoals deze met alternatieve kleuren voor de merken:

enter image description here
C-12 manufactured by C.G. Conn Ltd., (source)

C.G. Conn Ltd. is a music instruments company (saxophones), but at war time they provided aircraft instruments to the USAF (flying on instruments finally explained!).

Kollsman publiceerde handboeken over hun instrumenten. Dit is er een uit 1938. Het heeft geen betrekking op dit hoogtemetermodel, maar kan wel nuttig zijn:

enter image description here
(Source)

4
toegevoegd

Van belang is het serienummer op de voorkant van het instrument. Ja, het lijkt het Kollsman-type te zijn maar mist de barometrische uitlezing in het "Kollsman-venster".

Ik vermoed dat je een vroeg prototype van de Kollsman hebt. Dat is tenminste mijn beste schatting. Ik ben geen expert op het gebied van antieke hoogtemeters, maar gewoon een goed geïnformeerde piloot en luchtvaartenthousiasteling.

0
toegevoegd