Wat zijn de regels voor voorrang bij de eindnadering: per vliegtuigcategorie of alleen op lengte?

Ik ben een studentenpiloot die recht voor de weg studeert en verward is over de landingsbepalingen. Right-of-way wordt eerst bepaald door de vliegtuigcategorie en vervolgens door de positie. Dat is logisch.

Maar de laatste bepaling, op de finale, zegt dat het onderste vliegtuig het meteen heeft. Betekent dit dat het lagere vliegtuig, ongeacht de categorie, voorrang heeft, of heeft het lagere vliegtuig alleen voorrang wanneer ze zich in dezelfde categorie bevinden?

Als een zweefvliegtuig bijvoorbeeld op de laatste, maar hoge positie was en een Cessna 172 op de finale maar lager/dichterbij was, wie zou dan de voorrang hebben?

10

1 antwoord

De C172 heeft voorrang, hij is lager. De regels staan ​​in 14 CFR 91.113 en de enige plaats waar categorieën worden genoemd is in 91.113 (d), wat specifiek gaat over converging verkeer op "ongeveer dezelfde hoogte". Voor landing verkeer heeft het lagere vliegtuig voorrang.

Mensen besteden veel tijd en energie aan het bespreken wie voorrang heeft op de finale, wat 'bij de eindnadering' echt betekent, als het goed is om afsnijden een sneller (of langzamer) vliegtuig, als een vliegtuig op een 5-mijls finale andere vliegtuigen in het patroon belet om te landen enz. Maar de discussie wordt vaak een beetje academisch: praktisch gesproken is het punt om te worden veilig, maak geen problemen en laat andere vliegtuigen niet rondrijden of manoeuvreren om jou te ontwijken. Zie het als het uit een zijstraat trekken in uw auto: als er een andere auto komt, moet u hem niet hard laten remmen of uitwijken om u te vermijden.

11
toegevoegd
Ook als er voldoende gebruik wordt gemaakt van een luchthaven om veel comfits te krijgen, zal er een verkeerstoren zijn.
toegevoegd de auteur Ian Ringrose, de bron