Wat is de oorzaak van bandensporen aan de uiteinden van startbanen?

Bij LAX stijgen vliegtuigen (meestal) van oost naar west op. Aan de westkant van de banen zijn er donkere bandensporen.

Wat is de oorzaak van deze bandensporen? Mislukt opstijgen? Late landingen? Iets anders?

runway marks on northwest LAX runway

See Google Maps of LAX

8
Vliegtuig landt in dezelfde richting waar ze vanaf opstijgen, en je kunt een vliegtuig zien in het beeld dat je hebt uitgezonden naar die startbaan om op te stijgen. Welke baan zij kiezen, hangt af van de wind (meestal), dus ze zullen alles gebruiken wat een tegenwind ten goede komt.
toegevoegd de auteur c69, de bron

3 antwoord

De markeringen worden achtergelaten door de banden van landende vliegtuigen wanneer ze neerkomen - dat wil zeggen, gewone routine-landingen.

De wielen van een landend vliegtuig beginnen niet te draaien voordat ze de landingsbaan raken - dus net op het moment van de landing zullen de wielen eerst slippen langs het baanoppervlak tot de wrijving tussen de banden en de startbaan heeft genoeg hoekmoment gegeven aan de band om hem te laten draaien, zodat deze overeenkomt met de grondsnelheid van het landingsvlak. Zodra dat gebeurt, zal het wiel normaal rollen.

Deze slippen veroorzaakt de skid marks die u hebt waargenomen.

Zelfs als de landingsbaan meestal wordt gebruikt in de richting van oost naar west, zijn er nog voldoende dagen waar de aanlandingen vanuit het westen zijn dat beide uiteinden van de baan bandmarkeringen verzamelen. Hoeveel dagen dat is, heeft niet echt invloed op hoe zwart de startbaan wordt, alleen hoe lang het kan duren voordat de rubberopbouw is verdwenen.

Op de weinige luchthavens die echt alleen in één richting worden gebruikt (zoals de beroemde internationale luchthaven Princess Juliana op St. Maarten, die niet eens in kaart gebrachte wegen vanuit het oosten heeft vanwege obstakels op het terrein), zul je vind de bandenmerken alleen aan het uiteinde van de startbaan.

14
toegevoegd
Lijkt logisch genoeg. Ik was in de war omdat ik zie hoe vliegtuigen hun hele dag vanuit het oosten landen. Bedankt voor het antwoorden!
toegevoegd de auteur danilocn94, de bron
Naast atypisch weer geeft LAX er de voorkeur aan om ook 's nachts vliegtuigen in deze richting te landen (laat de nadering over de oceaan gaan, waardoor het geluid wordt verminderd). Het wordt dus veel gebruikt als je niet per se kijkt. lawa. org/uploadedFiles/LAX/noise/PDF/& hellip;
toegevoegd de auteur BowlOfRed, de bron
@Trevor Wanneer je Santa Ana zich slingert en.wikipedia.org/wiki/Santa_Ana_winds blaast uit het oosten de vliegtuigen landen op die landingsbaan. Ja, het is niet de typische richting voor de landing, maar gebeurt vaak genoeg waar je woont.
toegevoegd de auteur James P, de bron

Dat zou worden veroorzaakt doordat de banden die niet rollen, tijdens het landen van de landing op de baan wrijven. Aangezien de banden niet bewegen, zal het op de startbaan "schuren" en een stempel achterlaten. Dit probleem wordt verholpen door deze vraag . Het produceert ook wat rook zoals je kunt zien in de afbeelding.

enter image description here

Image Source

Same thing happens when a car spins on the road. enter image description here

Ik kan de bron hiervoor niet vinden.

5
toegevoegd

De reden voor de markeringen is dat dit de landingszone van de landingsbaan is. Het richtpunt voor de landing is de 1000 'marker, het paar effen witte strepen. Dit is waar de ILS-glijbrug en visuele landingshulpmiddelen op één lijn liggen. Vliegtuigen die voorbij de landingsmarkering zweven vanwege de flair aan het einde van de landing, dus de dichtste bandenmerken zijn meestal op en net voorbij de markering.

2
toegevoegd