Wat is een G-Check en wat zijn de verschillen ten opzichte van andere controles?

Geprobeerd op zoek naar een definitie op wikipedia voor een G-Check. De wikipage vermeldt alleen A-, B-, C- en D-controles.

Om het even welke ideeën wat een G-controle precies is? Ik denk dat ik een artikel heb gevonden waarin staat dat het om een ​​7500 uur grote inspectie gaat. Wat wordt beschouwd als een belangrijke inspectie ten opzichte van een minderjarige?

6
Kun je een voorbeeld geven van waar je de term "g-check" zag? Sommige context kan helpen
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
@SMSvonderTann Ik weet niet zeker wat te denken van het met geweld afsnijden van een gebruikersvraag, dat lijkt ... fout. Iets zeggen in de comments is één ding, maar delen van de vraag namens hen verwijderen? Ik weet het niet. Ik zou nooit zoiets doen op SO (waar ik genoeg rep (> 20k) voor heb).
toegevoegd de auteur Harriv, de bron
Kan het een landingscontrole met overgewicht/hoge G zijn? Zou worden gedaan na een overdreven krachtige landing.
toegevoegd de auteur Harish Talanki, de bron

1 antwoord

Het is moeilijk te zeggen op basis van je vraag, maar ik denk dat je het hebt over een inspectie als gevolg van een over-G gerapporteerd tijdens een vlucht, hetzij door de piloot, hetzij door het vluchtcontrolesysteem na de vlucht.

Handhavers zullen inspecties uitvoeren van bekende stresspunten in het vliegtuig om te zoeken naar onderbrekingen, krakende of loszittende delen en het dan veilig verklaren voor de vlucht of iets uit tolerantie repareren. Voor een laag niveau over-G zou dit een paar panelen kunnen trekken. Voor hogere over-G's kan het 8 uur werk zijn

2
toegevoegd