Waarom veranderde het ontwerp van de Boeing 787 van de originele renderings naar het daadwerkelijke ontwerp?

Dit is een weergave van het oorspronkelijke ontwerp van de Boeing 787:

787 original design

Het gebouwde vliegtuig is hier te zien:

787 as built http : //images.franchiseherald.com/data/thumbs/full/3042/570/0/0/0/boeing-787-dreamliner.jpg

Waarom zijn de vormen van de neus, staartvin en staartkegel tijdens het ontwerpproces veranderd?

3
Het conceptontwerp is waarschijnlijk gemaakt door kunstenaars onder supervisie van de marketingafdeling, niet door ingenieurs.
toegevoegd de auteur Chris B., de bron
Misschien voor een minder ongemakkelijke blik.
toegevoegd de auteur SMS von der Tann, de bron

1 antwoord

Volgens this antwoord op dezelfde vraag op Quora, het was veranderd om

houd zoveel mogelijk onderdelen gemeenschappelijk met andere Boeing-producten als mogelijk, zodat ze oude deelontwerpen, leveranciers en gereedschappen kunnen hergebruiken en de schaaleconomie de kosten van deze onderdelen en daarmee het hele vliegtuig omlaag kan brengen.

Door een grotere gelijkenis met eerdere Boeing-producten te behouden, maakten de gewijzigde ontwerpen het vliegtuig gemakkelijker te ontwerpen, te bouwen en te verkopen, om een ​​paar redenen:

  1. Het behouden van overeenkomsten met oudere modellen maakte het certificeringsproces veel eenvoudiger en sneller.
  2. In plaats van een geheel nieuw onderdeel te moeten herzien, testen, opnieuw modelleren en debuggen, had het herziene ontwerp een grotere achtergrond voor de ingenieurs om mee te werken.
  3. Voor volledig nieuwe onderdelen zou meer werk nodig zijn geweest bij het bouwen van de machines die werden gebruikt om het vliegtuig te bouwen. Het gebruik van eerdere ontwerpen leidde tot lagere kosten en tijd die nodig was bij de productie.

Over het geheel genomen maakte het herziene ontwerp het vliegtuig gemakkelijker en sneller te ontwerpen en te bouwen, wat gezien de problemen en vertragingen geleden door zelfs het herziene model, was een noodzaak.

2
toegevoegd