Hoe ben ik van plan om mijn PPL-checkride uit te voeren, waarbij een omleiding nodig is?

Mijn CFI heeft me verteld dat ik in mijn checkride een geplande langeafstandsvlucht zal beginnen en binnenkort naar een andere luchthaven zal worden overgeleid. Mijn vraag is, hoe kan ik dit effectief plannen? Ik kan bijvoorbeeld NOTAMS, weersvoorspellingen, landingsbanen en hun lengte enz. Voor de luchthaven die ik ga niet krijgen (omdat ik niet weet wat het is)

Van wat ik heb gelezen, zal ik meewerken als PIC bij het inchecken en als zodanig heb ik niet het gevoel dat ik op comfortabele wijze CFR 91.103 kan voldoen als ik niet eens weet waar ik naar toe zal vliegen.

16

4 antwoord

Deze thread zou een geweldige bron van tips en trucs moeten zijn :)

De manier om hierover na te denken, is na te denken over het doel van de vraag om door te schakelen tijdens uw checkride.

Waar de onderzoeker naar op zoek is, is niet dat je alle informatie hebt voor elke mogelijke luchthaven waar je naar toe zou kunnen vliegen. De examinator wil zien dat als je onverwachts om welke reden dan ook moet afleiden, je dit veilig kunt doen. Dat is de bottom line.

Om dit te doen, zou u moeten beginnen met het probleem aan te pakken tijdens uw grondplanning en voor het doel van uw checkride zal dit niet anders zijn dan bij het plannen van een andere vlucht.

Plan voor je alternatief. Je moet kaarten, frequenties enz. Hebben en natuurlijk voldoende brandstof. Je examinator vraagt ​​je niet om ergens heen te gaan wanneer je je bestemming hebt bereikt, het zal ergens onderweg zijn.

Als onderdeel van een goed plan, zul je vertrouwd raken met mogelijke omleidingen langs de route. Als u een urgente situatie had (geen noodsituatie waarbij de dichtstbijzijnde beschikbare auto de enige keuze is) die u moet omleiden wanneer u solo aan het vliegen was nadat u uw rijbewijs had opgedaan, waar zou u dan heen gaan?

Dit betekent niet dat u voor elk mogelijk vliegveld alle mogelijke informatie nodig heeft, maar het betekent wel:

 • Heb ik genoeg brandstof om afleiding mogelijk te maken?
 • Heb ik kaarten aan boord die de gebieden links en rechts van mijn plan beslaan? - Heb ik mijn kaarten gevouwen zodat het gemakkelijk is om te zien welke mogelijke omleidingen er gemakkelijk zijn?
 • Heb ik Jeppesen (of wat dan ook) aan boord en ben ik het up-to-date?
 • Heb ik de METAR's en NOTAM's gecontroleerd op iets belangrijks voor die mogelijke omleidingen.
 • Heb ik mijn E6B- of andere planningstool en weet ik hoe ik het volledig moet gebruiken?
 • Weet ik met welke ATC-agentschappen ik onderweg zou praten als ik hulp nodig heb, zelfs als ik vlieg in een ongecontroleerd luchtruim?

Noteer in je notebook voor de geplande vlucht de waarschijnlijke afleidingsvliegvelden met hun belangrijkste details.

De bovenstaande lijst moet deel uitmaken van elk plan, niet alleen voor uw checkride.

Een van de belangrijkste dingen die u zult moeten achterhalen, is "hoe lang duurt het voordat ik bij de afleiding kom"? Om dit te weten, moet je de wind kennen op de hoogte waar je naar toe gaat vliegen. De manier waarop ik dit behandelde, was om een ​​cirkel op mijn kaart te tekenen, gemarkeerd met de wind op hoogte, en toen bereikte de bijbehorende rijsnelheid al mijn E6B en schreef ik in de cirkel voor elk kardinaal en middenkardinaal punt op de kompasroos. Je kunt een blik werpen op dit kleine kaartje om meteen te zien dat, als de gevraagde afleiding me bijvoorbeeld nodig heeft om een ​​koers van 320 te vliegen, ik 86 kts zal doen voor een vliegsnelheid van 100 kts. Dit bespaart u om uw E6B in de cockpit te gebruiken om dit te doen. Markeer 0, 45, 90, 135 etc.

Als je erover nadenkt, zal dit tijdens de planning je voorbereiden op elke * verstandige "afleiding waar je om gevraagd wordt.

Als het gaat om de tijd van afleiding, is het belangrijkste waar je examinator naar op zoek is: krijg je "aviate, navigeer, communiceer"?

Het tweede waar de onderzoeker naar op zoek is, is "kan je veilig van en-route afleiden"?

Als je grondig hebt gepland, en je volgt altijd, navigeert, communiceert, dan zal je bijna per definitie veilig omleiden.

Dus je examinator zegt plotseling, OK, zie die volledig onverwachte reusachtige zandstorm die voor je ligt, je moet snel naar beneden. Gelieve door te schakelen naar de luchthaven "Mark Watney-Space Pirate".

Vermijd het enige, belangrijkste in deze hele oefening op dit punt. Ga niet naar de modus Hoofd omlaag . Het is gemakkelijk om te doen als u niet voorbereid bent. Je hoofd zou maximaal 15 seconden lang moeten liggen. Doe elk ding één stap tegelijk, scan dan en kijk uit. Als je goed bent voorbereid en gepland, zal het niet gemakkelijk zijn om niet naar beneden te gaan.

Je hebt nu 3 dingen onmiddellijk nodig - al het andere kan later komen.

 • Welke richting heb ik nodig om te vliegen?
 • Hoe lang zal ik erover doen? er?
 • Kan ik het halen?

Voor de kop, pak je de kaart, zoek je de luchthaven en neem je een ruw -kopje dat je nodig hebt. Je hoeft in dit stadium niet super nauwkeurig te zijn. Binnen 10 of 15 graden zal goed zijn. Het belangrijkste is om naar de afleiding te vliegen. U kunt de liniaal eruit halen en uw koers verfijnen zodra u de eerste afleiding hebt uitgezocht. Vergeet niet te vluchten. Houd je hoofd in beweging, houd je scan en uitkijkproces aan de gang. Wanneer u de nieuwe koers instelt en hierop inschakelt, onthoud dan de grove foutcontrole terwijl u uitrolt.

Hoelang zal het duren? Nogmaals, je hoeft niet super nauwkeurig te zijn. Pak een snelle maat van de afstand tot de kaart en uw liniaal. Kijk dan naar die windkaart die je eerder hebt opgesteld. Bereken uw geschatte rijsnelheid.

Kan ik daar komen? Je moet de brandstofverbruiksnummers van de vliegtuigen kennen, dus doe de snelle berekening in je hoofd.

Vergeet tijdens dit alles te allen tijde te blijven. Vergeet ook niet om uw normale checklists voor en route en afslag uit te voeren.

Nu is het tijd om te communiceren. Als je in het gecontroleerde luchtruim bent, laat hen dan weten dat je bent omgeleid en ga vervolgens op zoek naar iemand met wie je mogelijk moet praten tijdens je afleiding en haal de volgende frequenties in de doos.

Wanneer u veilig naar uw bestemming vliegt, kunt u beginnen met wat meer gedetailleerde in-the-air planning om uw geschatte koers en brandstofverbruik indien nodig te verfijnen. Je kunt nu ook afrekenen met "heb ik de NOTAMs en METARS" die ik nodig heb? Het is OK om ze niet allemaal te hebben voor elke mogelijke luchthaven (je zou ze moeten hebben voor de meest waarschijnlijke) omdat je ATC altijd kunt oproepen. Dat is een van de redenen waarom ze er zijn - om piloten te helpen omgaan met niet-geplande onvoorziene omstandigheden.

Vergeet niet dat de examinator op zoek is naar eerdere planning en aviate, navigeren, communiceren. Als je dit doet, hoop ik dat je zult zien dat de onverwachte afleiding niet echt eng is.

Dit is vooral een planningsoefening, geen vliegoefening. Kom ruim op tijd aan. Erken dat elke minuut die u besteedt aan het plannen uw stress en werklast in de lucht zal verminderen en ernaar streven om klaar te zijn om te gaan, uw duimen en jeuk omdraaien om in de lucht te komen, 15 minuten voor uw geplande tijd om naar het vliegtuig te lopen.

Je merkt misschien dat ik mezelf veel heb herhaald. Dat is opzettelijk. Vooraf plannen en aviate, navigeren, communiceren waar het over gaat.

Succes!

25
toegevoegd
Een ding dat ik heb geleerd, is mijn pen gebruiken in plaats van een liniaal om de afstand te meten: plaats de pen op de kaart met de punt op de afleidingsbestemming en je vingers houden de pen op je huidige positie. Leg de pen vervolgens tegen een breedtegraad. Aangezien elke divisie op een doorsnede 1 nm is, kunt u eenvoudig de afstand meten. U kunt nu ETA afleiden door te weten dat u bij 90 knopen 1,5 nm (maatstreepjes) per minuut en bij 120 knopen 2nm (maatstreepjes) per minuut aflegt. bijvoorbeeld 35nm moet 17-22 minuten ETA zijn.
toegevoegd de auteur rbp, de bron
Graag gedaan. Is GPS vreemdgaan? Ja! Uw examinator zal waarschijnlijk niet toestaan ​​dat u GPS of een softwarevliegplanningstool gebruikt - zelfs als dit goedgekeurd is. Ze willen weten dat je van tevoren kunt plannen en zo nodig de geraamde besteknavigatie kunt gebruiken. Wat zou je in het echte leven doen bij een totale stroomstoring of, vind je dat de batterijen op je tablet zijn gestorven of gecrasht, net op het moment dat je het het meest nodig hebt?
toegevoegd de auteur Simon, de bron
@hashinclude Welke jurisdictie? In CAA-land, tenminste toen ik mijn test een paar jaar geleden deed, was draagbare GPS expliciet verboden. Als dit aan het vliegtuig is gemonteerd, zou de examinator van u verwachten dat u zou aantonen dat u het zou kunnen gebruiken, maar u kunt er zeker van zijn dat het niet lang zou "falen" in de vlucht. Het eerste navigatiepunt moest worden uitgevoerd met behulp van gegist bestek. publicapps.caa.co.uk/docs/33/… . Zoals u kunt zien in de huidige testgedragsdocumentatie, is GPS echter toegestaan ​​voor de omleidingspoot maar onthoud dat de onderzoeker deze kan uitschakelen.
toegevoegd de auteur Simon, de bron
Bedankt voor het nemen van de tijd om zo'n gedetailleerd antwoord te schrijven! Dit is precies wat ik zocht. Een kleine aanvullende vraag. Denk je dat de examinator denkt dat hij vals speelt om de GPS te gebruiken om snel de afstand + de juiste koers te berekenen en dan je windtruc te gebruiken?
toegevoegd de auteur Nomenator, de bron
In tegenstelling tot wat @Simon zei, is het niet vals spelen om GPS te gebruiken. Examinatoren willen weten dat u elk beschikbaar hulpmiddel tot uw beschikking kunt gebruiken. Kan de GPS sterven? Natuurlijk, en hij/zij zal waarschijnlijk vragen wat je zou doen als de GPS boven is. Maar als je het hebt en het niet gebruikt, kun je ook dinged krijgen.
toegevoegd de auteur TicTok, de bron

Het antwoord is: je kunt dit niet plannen.

Dit wordt gedaan om te zien hoe u tijdens de vlucht reageert op een niet-geplande afleiding en dit kan op elk moment in het echte leven gebeuren.

Het wordt ook gebruikt om te evalueren hoe u met stressvolle situaties omgaat, hoe u zowel het vliegtuig bestuurt als door de documentatie zoekt om de plaat van de nieuwe bestemming te vinden.

Dit betekent natuurlijk dat je alle benodigde kaarten en naderingsplaten bij de hand hebt voor alle vliegvelden in de buurt van het geplande pad (op papier of in een elektronisch apparaat).

En zelfs als u geen enkele vereiste informatie heeft, zal de tester ervoor zorgen dat u veilig verder kunt gaan wanneer u een onverwachte situatie tegenkomt, en dat is de bottom line van elke piloot.

4
toegevoegd
Zie mijn antwoord. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat je dit niet kunt plannen.
toegevoegd de auteur Simon, de bron
@Simon Nou, ik begrijp het niet echt: jij en ik zeggen min of meer hetzelfde, maar je antwoord is veel completer. Mijn eerste zin is gewoon een beetje overdreven, natuurlijk moet je vooruit plannen, maar het doel is ook (IMHO), dus kijk hoe je reageert op iets dat je niet van plan was ...
toegevoegd de auteur Joe L., de bron

Uw CFI heeft waarschijnlijk in het verleden kandidaten naar uw examinator gestuurd en heeft een goed idee van haar tendensen op de checkrides. Gebruik deze geavanceerde informatie in uw voordeel, maar speel mee en reageer verrast in het moment. De omleiding zou niet gepland zijn.

Een echt nuttige tip om bereiden voor een afleiding is om een ​​windkaart te bouwen. Vraag uw brief om de windvlagen omhoog op uw geplande hoogte en gebruik uw E6B of andere vliegcomputer om de snelheid van de grondsnelheid en windcorrectie te berekenen voor de koersen van 000, 090, 180 en 270, dwz , de richting die je vasthoudt om langs de grond te reizen in de vier windrichtingen en hoe snel je dit zult doen langs beide kanten.

Zie bijvoorbeeld hieronder. Ik stel voor ze op de vier punten te rangschikken in plaats van op een platte lijst.

 • Winds: [email protected]
 • Airspeed: 115 knots
 • North
  • GS: 124 knots
  • WCA: -4°
 • South
  • GS: 106 knots
  • WCA: +4°
 • East
  • GS: 122 knots
  • WCA: +5°
 • West
  • GS: 108 knots
  • WCA: -5°

Je afleidingskoers zal waarschijnlijk niet in het noorden liggen. Als u echter de wiskunde voor de kardinale richtingen hebt gedaan, zal het interpoleren tussen de twee die het dichtst bij uw werkelijke omleidingskoers liggen, snelle, duidelijke schattingen opleveren.

Ik moest mijn afleidingsmanoeuvre onder de nevelen overspoelen als een demonstratie van een dode schatting. De DPE heeft ook de GPS 'gefaald' maar heeft deze omgedraaid van de kaartpagina naar de dichtstbijzijnde luchthavenspagina. Ik gaf mijn geschatte koers en tijd van tevoren, maar ik gaf ook positie-oproepen op de CTAF van de afleidingsluchthaven met behulp van de afstand die ik op de GPS kon zien. Het was geen big deal, maar ik moest naar een andere luchthaven vliegen - klein en verscholen achter bomen, zo moeilijk te vinden - om te laten zien dat er een dode schatting was.

In plaats van enthousiaste bever op de radio te zijn, had ik de bron in mijn voordeel moeten gebruiken. Bereid je grondig voor maar gedraag je ook een beetje verbaasd in plaats van ingeblikte reacties, alles vooraf gepland.

1
toegevoegd

Aangezien dit je PPL-checkrit gaat zijn, heb je geen naderingsplaten of iets dergelijks nodig. Een huidige doorsnede is wat je nodig hebt. U kunt dit plannen, net zoals u zou doen als u later een cross-country plant. U kijkt langs uw geplande vliegroute en selecteert mogelijke luchthavens om naar toe te leiden in het geval van een noodgeval. Ik droeg een kleine liniaal. Je zou dat moeten hebben of een potlood gebruiken voor afstandsmeting. Mijn examinator wilde de koers, afstand, tijd onderweg en brandstofverbranding weten om naar de luchthaven te kunnen. Als je een solide vliegplan hebt gemaakt, weet je al wat de mogelijke omleidingen zijn en kun je een idee krijgen hoe je de vragen kunt beantwoorden. Voordat je naar je nieuwe koers gaat, moet je de omgeving bekijken voor andere vliegtuigen. Het is niet uitgesloten om beurten vrij te maken. Vergeet niet dat uw examinator op zoek is naar uw aandacht voor veiligheid en uw vaardigheid om te vliegen. Hij weet dat je een vliegtuig kunt besturen of dat je niet de controle neemt. Hij is op zoek naar je vermogen om veilig te vliegen. Je kunt de instrumenten in het vliegtuig gebruiken. Als je GPS hebt, sla dan de luchthaven op en druk op de knop direct naar. Als hij dat niet leuk vindt, zal hij je vertellen dat je het op papier moet uitzoeken. Je kunt nog steeds een E6B gebruiken. VEILIGHEID VEILIGHEIDSVEILIGHEID. Een goed plan is een veilig plan en dat omvat mogelijke omleidingen. Het probleem is dat je naar een diagram kijkt, probeert om je cursus enz. Te achterhalen en dat je niet naar buiten kijkt. Hij is daar naar op zoek. Uw antwoord hoeft niet onmiddellijk te zijn. Je bent eerst bezig met het vliegen met het vliegtuig, en je uitwijking als tweede. Als je eenmaal je koers hebt, kun je je omdraaien naar je nieuwe koers, je trimmen en dan de rest berekenen.

De afleidingstest is niet moeilijk als je vooruit hebt gepland. Veel succes met je rit!

0
toegevoegd