Wat zijn de namen van de krachten die op de zijkant van een vaartuig werken?

Mensen verwijzen vaak naar de vier krachten in de navigatie als gewicht, lift, stuwkracht en weerstand. Zijn er afzonderlijke namen voor de krachten die op de zijkant van een vaartuig werken?

5
@ManuH Heffen is NIET verticaal en in tegenstelling tot gewicht . Lift staat loodrecht op de luchtstroom.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
@ManuH hangt ervan af. meestal niet, omdat u een aoA hebt zodat de lift negatief is (in het referentievenster van het vliegtuig) en dus nog steeds omhoog wijst.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
@ManuH is waarschijnlijk beter om door te geven in de chat. maar kort: naar boven (referentiekader: vliegtuig) nee, als het "negatief" is, wijst het naar beneden in dat frame. Het is "up" voor een externe waarnemer. loodrecht op de luchtstroom is niet hetzelfde als loodrecht op vliegtuigen (het verschil is gekoppeld aan AoA) dat klopt.
toegevoegd de auteur conmulligan, de bron
Wat bedoel je met "side"? links en rechts? Onthoud dat slepen en heffen slechts een willekeurige ontleding van het totaal van de aƫrodynamische krachten zijn, zodanig dat de lift verticaal is en in tegenstelling tot het gewicht.
toegevoegd de auteur ljs, de bron
@Federico betekent dit dat de lift en het gewicht dezelfde richting hebben wanneer het vliegtuig ondersteboven ligt, d.w.z. met een negatieve belastingsfactor (bijvoorbeeld tijdens een rolrol)?
toegevoegd de auteur ljs, de bron
@Federico Dat bedoelde ik: naar boven wijzen (referentiekader: vliegtuig) maar negatief. Ik begrijp dat als je het referentiekader van het vliegtuig behoudt, de richting niet verandert, maar de waarde van positief naar negatief gaat. Er is nog steeds een punt dat ik niet begrijp: loodrecht op de luchtstroom is niet hetzelfde als loodrecht op vliegtuigen (het verschil is verbonden met AoA)
toegevoegd de auteur ljs, de bron
@ManuH Ik zou willen dat de industrie een term bedacht om onderscheid te maken tussen de twee definities van lift. Het zou veel verwarring vermijden
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

1 antwoord

Omdat we ingenieurs zijn die extreem saaie mensen zijn en gezien het feit dat een naam niet beschikbaar lijkt te zijn, noemen we ze over het algemeen eenvoudigweg als "zijtroepen".

Of ik heb ten minste nooit een andere term tegengekomen op een van de schoolboeken die ik heb gelezen.

5
toegevoegd
Lateraal en soms transversaal of cross - worden ook gebruikt om deze krachten te kwalificeren.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron