Hoe worden vliegtuigen tijdens orkanen op de grond vastgezet?

Stel dat een grote orkaan naar verwachting zal toeslaan. Gezien het feit dat het weer van tevoren bekend is, wat kan er gedaan worden om schade aan de vliegtuigen die op het asfalt zitten te voorkomen?

Fly every plane away - not very economical, considering that commercial operations cease at the last minute.

Move all planes into a hangar - a Boeing 747 takes a huge hangar to park. It may be possible to move all GA planes inside, but certainly not airliners.

Vliegtuigen zijn ontworpen om te communiceren met winden; de vleugels moeten lift genereren en de zijwaartse krachten op een verticale stabilisator is bedoeld om een ​​vliegtuig rond te slingeren. Welke procedures zouden de stress in het casco minimaliseren door de 100 + km/u wind?

24
100 KPH-winden zijn sterk, maar een Vr van 747 is ruim 250 KPH. Plaats de kleppen op de juiste manier en u hebt aanzienlijk meer luchtsnelheid (in de juiste richting) over de vleugels nodig om het hele vlak op te tillen.
toegevoegd de auteur schmidty, de bron
@kevin: sterk, zeker, maar niet genoeg om het vliegtuig om te draaien. Maar het zal zeker een beetje stuiteren!
toegevoegd de auteur schmidty, de bron
Het hebben van vliegtuigen op de grond is ook niet erg economisch, dus zullen luchtvaartmaatschappijen over het algemeen proberen ze in de lucht te hebben, ongeacht orkanen op bepaalde luchthavens.
toegevoegd de auteur Paul Tomblin, de bron
Hoewel het misschien niet zuinig lijkt om de vliegtuigen weg te vliegen, is het veel zuiniger dan sommigen van hen te vernietigen als gevolg van schade veroorzaakt door een orkaan ...
toegevoegd de auteur Rory M, de bron
Ze verplaatsen ze. Je had Newark moeten zien voor de orkaan. Helemaal verlaten. Normaal is de plaats vol met vliegtuigen die 's nachts parkeren.
toegevoegd de auteur jasonh, de bron
@dotancohen 100 km/u zijwind (of zelfs staartwind) is erg sterk (je hebt geen garantie waar de wind vandaan waait)
toegevoegd de auteur blord-castillo, de bron
Ik heb vastbinden gezien, maar dit gebeurt nog steeds: youtube.com/watch?v= piPoF-3ynZk
toegevoegd de auteur SMS von der Tann, de bron

2 antwoord

Kijkend naar de orkanenhandleidingen voor enkele luchthavens, is het evacueren van vliegbare vliegtuigen naar een veiligere locatie meestal de meest gebruikelijke keuze.

From the Boca Raton Airport:

Effectief met de uitgifte van een Storm-waarschuwing en/of orkaan WAARSCHUWING:

     

Verplaats vliegbare vliegtuigen naar andere geografische gebieden, plaats ze onder een geschikte schuilplaats of beveilig ze waar nodig.

Also, from the Miami International Airport:

Na ontvangst van een Hurricane Warning zullen Airside Operations:

     
      
  1. Start de evacuatie van alle vliegbare vliegtuigen en post Airfield Operations Senior Agents and Agents in detail om compliance en rapportresultaten te verzekeren.
  2.   
21
toegevoegd
@TomMcW We hebben eerder een waarschuwing voor tropische stormen in Tennessee gehad. Dat was op zijn minst interessant. Het was natuurlijk Katrina. Het was letterlijk nog steeds een tropische storm bijna 500 mijl landinwaarts. Het was nog steeds een Categorie 1-orkaan met een buitenmuur bijna 300 mijl landinwaarts.
toegevoegd de auteur pauldoo, de bron
Mijn vader vliegt GA, en tijdens de laatste orkaan die we hier in de NO hadden, geloof ik dat zijn luchtclub een aantal leuke uitjes bood. Ik vergeet precies wat het was, maar iets in de trant van "als je het in veiligheid brengt, zijn de kamer/boordkosten voor jou, maar de motoruren zijn gratis."
toegevoegd de auteur Geoff Appleford, de bron
Oh, ja, het noordoosten. (Hoewel, zoals het is, ook specifiek New England) :)
toegevoegd de auteur Geoff Appleford, de bron
Moet 'het noordoosten' betekenen. Je zegt niet "het Nieuwe Engeland".
toegevoegd de auteur Pete L. Clark, de bron
Uit nieuwsgierig keek ik eens op wat er was geworden van de DC-3 die eigendom was van John Travolta. Blijkt dat het in Opa Locka was toen het getroffen werd door orkaan Wilma . Het was afgeschreven.
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron
@yshavit je had me erg in de war. Ik denk: "Een orkaan in Nebraska ?!" Ik neem aan dat NE NEE bedoelt met New England? Heeft " de NE" niet opgemerkt
toegevoegd de auteur TomMcW, de bron

Regarding the comment about aircraft being designed to handle high winds, presumably because they can fly > 350 knots; beside the direction of the wind being unpredictable and gusty, airplanes are not designed to deal gracefully with things being thrown at them——you know like cars, sheds and cows——or being tipped such that fuel laden wings and tanks, or exterior sensors and gear, bang the ground. I'm pretty sure flying them a few hundred miles away is less expensive than losing equipment that costs \$25m-\$60m per, even with shuttling around crews, parts, fuel, etc. I suspect tarmac tie-downs, like those you might see for smaller planes, are not anchored with > 100 knot winds in mind, and how often are they checked?

0
toegevoegd
Het is een geldig punt.
toegevoegd de auteur Koyovis, de bron