Bestaat er een verband tussen het toerental van de turbojetmotor (N1 en N2) en het brandstofverbruik?

enter image description here

Image Source

N1 en N2 zijn de rotatiesnelheden van de motorsecties uitgedrukt als een percentage van een nominale waarde.

Het is vergelijkbaar met de omwentelingen per minuut (RPM) van een zuigermotor, uitgedrukt in percentage in plaats van in de werkelijke rotatiesnelheid.

Ze zijn verschillend omdat ze kenmerkend zijn voor motoren met twee spoelen (zie onderstaande figuur). De eerste spoel is de lagedrukcompressor (LP), dat is N1 en de tweede spoel is de hogedrukcompressor (HP), dat is N2. De assen van de motor zijn niet aangesloten en ze werken afzonderlijk.

Turbojet Engine Image Source

8
toegevoegd de auteur Brendan Vogt, de bron
Helaas is dit geen deel van het antwoord. Het is een beetje gerelateerd, maar wat ik vraag is totaal anders. Het is een complex systeem, dus!
toegevoegd de auteur Brendan Vogt, de bron
Zou u uw beeldbronnen kunnen toevoegen. Bedankt.
toegevoegd de auteur SMS von der Tann, de bron

2 antwoord

Ja, deze moeten ongeveer evenredig zijn om de motor aan het werk te krijgen en zullen naar een evenwicht evolueren als dat niet het geval is.

De compressor levert de lucht voor de verbranding en het injecteren van meer brandstof zal slechts een beetje extra vermogen genereren, wat echter de turbinetoerental verhoogt, waardoor de luchtinlaat toeneemt, waardoor meer brandstof kan worden verbrand, waardoor het beschikbare vermogen wordt verhoogd, enzovoort.

In de praktijk kan compressorstoten in de praktijk optreden als het lucht/brandstofmengsel ver weg is. in moderne systemen zal de motorcomputer de brandstofstroom beperken.

2
toegevoegd
Het is zeker niet lineair evenredig. Motoren staan ​​meestal stil bij meer dan 50% N2 (en 20-30% N1), maar dat betekent niet dat de kern 50% vermogen zou produceren of 50% brandstof zou verbruiken.
toegevoegd de auteur Jan Hudec, de bron

Ja. Er is een systeem dat het brandstofregelsysteem wordt genoemd, het is als een intelligente 'tap', die de brandstoftoevoer naar de spuitmonden nauwkeurig regelt voor verbranding. De werking ervan wordt bepaald door de Engine Control Unit (ECU) en door het ontwerpen van automatiseringssystemen om dit kritieke systeem te testen, kan ik u zeggen dat een van de variabelen die wordt gebruikt om het brandstofverbruik te regelen, het toerental van de turbine is. Vooral om een ​​conditie te voorkomen die bekend staat als 'turbine overspeed'. Gebruik deze tip om meer informatie op het internet te zoeken (zeer zeldzaam om zelfs maar een foto van brandstofcontrolesystemen te vinden).

Sorry dat ik geen informatie meer kan verspillen.

0
toegevoegd