Hoe worden baanwijzigingen uitgevoerd als vectoring van radar beschikbaar is?

Wanneer de tijd komt om een ​​startbaanverandering te maken, laten we zeggen dat de wind van richting is veranderd, hoe wordt dit dan uitgevoerd?

  • Vliegtuigen zitten misschien al in de finale, wat doet ATC? Vragen ze of ze door willen gaan met de nadering of worden doorverwezen naar een andere landingsbaan?
  • Vliegtuigen bevinden zich mogelijk niet in finales maar worden vectored naar de finale. Dezelfde vraag hier.
  • Ten slotte kunnen er vliegtuigen op de grond zijn die al naar de landingsbaan zijn belast. Gaan ze toch van start of taxiën ze naar de nieuwe landingsbaan?
1
@steliosAdamantidis Technisch gezien is flow change/switch waar je het over hebt in deze vraag, een verandering van de baan verandert letterlijk een startbaan waaraan een vliegtuig is toegewezen. Dus een eenvoudige verandering van links naar rechts is een verandering van landingsbaan, veranderen van 35L/R naar 17L/R is een stroomverandering of het veranderen van de actieve start- en landingsbanen. Hoewel technisch gezien een stroomverandering een subset van start- en landingsbaanveranderingen is.
toegevoegd de auteur liammclennan, de bron
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
U hoeft uw vraag niet te verwijderen, het is een goede vraag die toevallig al beantwoord is. Als u het niet verwijdert, wordt het gemarkeerd als duplicaat en de andere URL wordt opgenomen in de dubbele notitie. Mensen die uw vraag in hun zoekopdracht bereiken, gaan naar de andere door op de link te klikken. Als je het wilt verwijderen, mag je dat inderdaad doen.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
@mins Dat beantwoordt vrijwel de vraag. Maar wat kan er gedaan worden als iemand anders geïnteresseerd is in de vraag? Voor zover ik weet, is "verandering van baan" in de buurt van de terminologie terwijl "stroomomschakeling" dat niet is. Ik wed dat als ik deze verwijder, er misschien iemand anders is die het na een tijdje vraagt ​​...
toegevoegd de auteur Dominic Cooney, de bron
@mins Dat klinkt goed.
toegevoegd de auteur Dominic Cooney, de bron

Geen antwoorden

0