Wat veroorzaakt dat een militair vliegtuig wordt ontbonden?

De Harrier-jetski, die nog in gebruik is in andere landen, is in het VK gedecontracteerd, zoals het onderstaande artikel van de DailyMail vermeldt.

The Harrier jump jet te koop op eBay voor £ 69.999

Wat zijn de oorzaken van een nog steeds geschikt vliegtuig dat moet worden ontbonden?

Is dit voornamelijk te wijten aan politieke redenen, zoals dit andere artikel suggereert in het geval van de Harriers?

Amerikaans leger om de afgedankte vloot van Harrier-jets van Groot-Brittannië te kopen

Het Amerikaanse leger heeft ingestemd met de volledige Britse vloot van Harrier te kopen   spring stralen nadat ze controversieel gesloopt zijn onder de   Bezuinigingsmaatregelen van de regering.

enter image description here In action: Harrier T2 XW269 on active service in Gutersloh, Germany

3
Ik denk dat het een goede vraag is, maar in het algemeen moeilijk te beantwoorden. Ik denk dat het voor de meeste militaire vliegtuigen een mix is ​​van veroudering, kostenbesparingen en veranderende eisen, maar dat is afhankelijk van de zaak. (Bijvoorbeeld: de Harrier wordt alleen als nuttig gezien in bepaalde toepassingen, en de B-2 zag er maar een paar gebouwd omdat de situatie was veranderd tegen de tijd dat hij de productie bereikte.)
toegevoegd de auteur Sergey Kudryavtsev, de bron
Ik ben het eens met @JonStory, zoals in uw citaat staat: "... gesloopt onder de bezuinigingsmaatregelen van de regering". Ik denk dat je je eigen vraag hebt beantwoord.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Dit is misschien te breed als het is; het beslissingsproces is geheel anders voor commerciële vliegtuigen die eigendom zijn van bedrijven, militaire vliegtuigen die eigendom zijn van overheden en privévliegtuigen die eigendom zijn van individuen.
toegevoegd de auteur MSalters, de bron
In het specifieke geval van de Harrier was dit te wijten aan budgettaire beperkingen. De Britse regering besloot om de kosten te verlagen door de Britse vliegtuigvervoerders op dat moment te schrappen. De Harriers opereerden vanuit de koeriers, dus er was geen gebruik voor hen. Het budget werd overgedragen aan het bouwen van de nieuwe klasschepen van de Queen Elizabeth, die F-35's zullen vervoeren
toegevoegd de auteur Jon Story, de bron
@ GdD - dat heeft weinig zin gezien de RN over 2 jaar aanzienlijk meer air power zal hebben dan ooit in haar geschiedenis ...
toegevoegd de auteur Jon Story, de bron
Welnu, er zijn ook rivaliteiten tussen de diensten aan het werk. De RAF speelde een sleutelrol bij het ontmantelen van de luchtcapaciteiten van de Royal Navy. Er zijn veel redenen waarom overheden vliegtuigen laten uitvallen, het is niet altijd logisch of verstandig voor mensen buiten het proces.
toegevoegd de auteur GdD, de bron
Niet waar, van de RAF en de RN wordt verwacht dat ze een "gezamenlijke kracht" hebben op de dragers. de RAF is waarschijnlijk de eigenaar van de vliegtuigen.
toegevoegd de auteur GdD, de bron

Geen antwoorden

0