Wat was het eerste door een jet aangedreven supersonisch vliegtuig?

Ter verduidelijking: ik ben expliciet niet verwijzend naar de Bell X -1 , of een ander vroeg experimenteel supersonisch vliegtuig met raketmotor. Ik ben nieuwsgierig naar het eerste supersonische vliegtuig aangedreven door een luchtademende straalmotor, evenals (indien mogelijk) de technologische innovaties die nodig zijn om over te schakelen van een supersonische vlucht op een raket naar een luchtademhaling.

6
@ rul30 Ik bedoelde in levelvlucht. Bedankt voor de vangst!
toegevoegd de auteur sevenseacat, de bron
in vlakke vlucht? Of tijdens een duik?
toegevoegd de auteur rul30, de bron

1 antwoord

One ME-262 Pilot claims to have exceeded Mach 1 in a dive, but the conditions are disputed due to compressibility and later tests that find the aircraft uncontrollable above Mach .84. The first U.S. fighter plane to exceed Mach 1 in level flight is the F-100 Super Sabre.

Voor onderzoek naar de manier waarop de geluidsbarrière werd verbroken omdat het resulteert in het ontwerpen van vliegtuigen, is het lezen van Wikipedia: Sound Barrier .

Wikipedia heeft ook goed gelezen op Supersonische vliegtuigen met een lijst van vliegtuigen op productiedatum.

Wat betreft technologische innovaties, stel ik voor te lezen over de turbofan-engine , met name inletontwerp , omdat de lucht subsonisch moet worden vertraagd voordat de compressorfasen worden betreden.

11
toegevoegd
@FreeMan voor andere landen nauwkeurige gegevens is vaak niet beschikbaar (met name de USSR en China komen voor de geest). Datums voor vliegtuigen met betrekking tot de eerste vlucht, de onderhoudsdatum, enz. Worden vaak geraden vanaf het moment dat het vliegtuig voor het eerst wordt gezien en waar eerder met spionagecamera's dan met officiële documenten.
toegevoegd de auteur Arcturus, de bron
Het lijkt, vanuit je "Supersonic Aircraft" -link dat de F-100 in 1953 werd geproduceerd. De MiG-19 werd ook in 1953 gebouwd, terwijl de Saab 32 Lansen in 1952 werd vervaardigd en de Convair XF-92 in 1948 werd gebouwd Was de F-100 de eerste die een stabiele Mach1 + levelvlucht bereikte?
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
Ik vraag me af, omdat je de eerste Amerikaanse jager specifiek hebt genoemd, terwijl de vraag eerst was. Ik ben goed met je antwoord en uitleg.
toegevoegd de auteur FreeMan, de bron
De F-100 is het eerste Amerikaanse vliegtuig dat Mach 1+ ondersteunt, en voor zover ik kan vertellen dat de eerste jager het onderhoudt. De XF-92 was alleen in staat om Mach 1+ in een duik te raken (en het was een 1-uit prototype). De Saab 32 was in 1952 in ontwikkeling, maar werd pas in 1955 geproduceerd (plus de topsnelheid was Mach 1.031 op een goede dag). Echt waar als je er echt mee te maken hebt, praat je waarschijnlijk maanden tussen een paar modellen, dus het is moeilijk om vast te stellen welke je het eerst had.
toegevoegd de auteur c69, de bron