Waarom worden vliegtuigen niet bestuurd vanuit een controlecentrum (zonder piloot)?

Tegenwoordig hebben we ruimteschepen die zo ver gaan als naar de Mars en ze worden bestuurd door mensen die in de aarde zitten (door een of andere afstandsbedieningmethode). Waarom worden vliegtuigen niet op deze manier bestuurd? Zijn piloten absoluut noodzakelijk?

Bedankt voor alle hulp !!

1
toegevoegd de auteur huseyint, de bron
Ruimtevaartuigen zijn niet onderhevig aan weersveranderingen, verkeer, drukte, opstopping en planning. Er is geen geschikte alternatief om een ​​ruimtevaartuig naar om te leiden; vliegtuigen kunnen worden omgeleid naar alternatieve bestemmingen.
toegevoegd de auteur Justin, de bron
Lees dit en u begrijpt en verwacht dat dit wordt voortgezet.
toegevoegd de auteur Galwegian, de bron
Voor vliegtuigen die geen passagiers vervoeren, doen we dit al. In feite wordt de maritieme patrouillevloot van mijn land (Maleisië) omgezet in drones (meestal gewone vliegtuigen die zijn uitgerust met langeafstandsbesturing). De VS voeren momenteel uit wat in werkelijkheid een volledig oorlogs- en moordprogramma is in het Midden-Oosten en Afghanistan en Pakistan met vliegtuigen die op afstand worden bestuurd vanuit de VS. Voor vliegtuigen die passagiers meenemen, moet worden opgemerkt dat zelfs ruimteschepen met passagiers piloten aan boord hebben - dat is een veiligheidsprobleem
toegevoegd de auteur slebetman, de bron
@mins: volg de link. De veronderstelling die fout is, is dat vliegtuigen niet op deze manier worden bestuurd
toegevoegd de auteur slebetman, de bron
Omdat sommigen van ons eigenlijk genieten van vliegen! IOW, commerciële passagiersvliegtuigen zijn slechts een subset van alle vliegtuigen.
toegevoegd de auteur ns130291, de bron

Geen antwoorden

0