Kan ik een persoon meenemen terwijl ik aan het landen ben terwijl ze een gelicenceerde, huidige piloot zijn?

Het is meer dan 90 dagen geleden dat ik heb gevlogen, maar ik heb binnenkort een tweejaarlijkse vluchtbeoordeling en wil me er graag op voorbereiden.

De regelgeving hierover lijkt buitengewoon vaag, maar is het legaal voor mij om rond te vliegen, mijn landingen te doen, PIC-tijd te registreren, en dergelijke met een andere erkende, huidige piloot in het vliegtuig met mij?

12
Als u de piloot bent, is de andere piloot een passagier, dus nee.
toegevoegd de auteur GdD, de bron
Je kunt ze niet meenemen, maar ze kunnen je wel meenemen. En dan kunnen ze je de besturing laten besturen terwijl ze fungeren als PIC.
toegevoegd de auteur J Walters, de bron

2 antwoord

Zolang je niet de wettige piloot bent, kun je doen wat je wilt. Dit betekent dat de andere piloot bereid moet zijn om op te treden als de legale piloot in bevel over deze vlucht.

61.57(a) General experience.

(1) Except as provided in paragraph (e) of this section, no person may act as a pilot in command of an aircraft carrying passengers or of an aircraft certificated for more than one pilot flight crewmember unless that person has made at least three takeoffs and three landings within the preceding 90 days, and—

(i) The person acted as the sole manipulator of the flight controls;

De verordening is duidelijk vereist van de legale piloot in bevel. Als uw huidige passagier bereid is om op te treden en verantwoordelijkheid te nemen voor uw vliegactiviteiten als de legale piloot die het commando voert, dan is het toegestaan.

Helaas neemt de andere piloot alle verantwoordelijkheid en krijgt geen van de eer omdat ze, onder een vliegtuig dat is gecertificeerd voor operaties met één piloot, geen PIC-tijd kunnen registreren terwijl je stroom krijgt.


Als de andere piloot een CFI is en het een trainingsvlucht is, dan moet niemand stroom landen omdat er geen passagiers zijn. Zie de interpretatie van Kortokrax .

12
toegevoegd
Ik weet niet zeker of dit waar is. Het is misschien de moeite waard om een ​​FSDO-interpretatie te krijgen, maar het druist in tegen alles wat ik heb begrepen over acteren/loggen van PIC.
toegevoegd de auteur huseyint, de bron
@egid Onthoud dat voor de FAA, acteren als PIC en loggen van PIC totaal verschillende dingen zijn.
toegevoegd de auteur Michiel de Mare, de bron
@egid Waar ben je het niet mee eens? Dit is eigenlijk vrij duidelijk.
toegevoegd de auteur Rory M, de bron

Ik denk niet dat het zo dubbelzinnig is. De kicker in uw vereistenis het gedeelte "log PIC time" ...

CFR 61.57

(a) Algemene ervaring.

     

(1) Met uitzondering van hetgeen is bepaald in paragraaf (e) van deze paragraaf, mag niemand optreden als piloot in opdracht van een vliegtuig dat passagiers vervoert of van een gecertificeerd luchtvaartuig voor meer dan één pilootvlucht bemanningslid, tenzij die persoon ten minste drie starts en drie landingen heeft gemaakt in de voorgaande 90 dagen, en -

     

(i) De persoon fungeerde als de enige manipulator van de vluchtbesturingen ;

En deze sectie:

(2) Om aan de vereisten van paragraaf (a) (1) van deze paragraaf te voldoen, kan een persoon optreden als een piloot die het commando voert over een luchtvaartuig onder dag VFR of dag IFR, op voorwaarde dat geen personen of eigendom wordt aan boord van het vliegtuig vervoerd , anders dan noodzakelijk voor het uitvoeren van de vlucht.

Dus ik interpreteer dat als geen passagiers. Als de andere piloot een CFI is en instructies geeft, dan zou dat tellen, maar als ze gewoon een ritje gaan maken, is het niet "legaal". De starts en landingen moeten solo worden gedaan, niet als PIC, of ​​in instructie.

De andere persoon kan een piloot zijn, maar tenzij zij piloottaken uitvoeren, zijn zij een passagier zoals elke passagier zonder piloot. Trouwens, de PIC hoeft niet links te zitten, je kunt nog steeds de linkerstoel bezetten zolang je pilootvriend PIC-verantwoordelijkheden accepteert terwijl je je munteenheid voltooit, dan kun je weer PIC worden.

2
toegevoegd
@Ben - dat is het waard om een ​​nieuwe vraag te stellen
toegevoegd de auteur ShoeLace, de bron
Moet u niet op de een of andere manier gecertificeerd zijn om van de rechterstoel te vliegen? Als ik het goed heb, betekent dit dat de gemiddelde piloot niet als een PIC van rechts kan handelen (tenzij er een vreemde maas in de wet is die zegt dat de PIC het ding niet hoeft te kunnen vliegen).
toegevoegd de auteur rockit1, de bron
Het is prima om vanaf de juiste stoel te vliegen. Maar sommige oudere bonanzas hebben een "gooi over" controle juk, die ik niet PIC van de juiste stoel zou doen tenzij ik ook het juk had
toegevoegd de auteur rbp, de bron
Ik weet niet zeker of ik het eens ben met deze interpretatie. De manier waarop ik concludeer, vanuit je gemarkeerde statements, is (1) dat de persoon die probeert actueel te worden de enige manipulator van de controls moet zijn, EN (2) de andere piloot (die actueel is) optreedt als PIC.
toegevoegd de auteur blord-castillo, de bron
@kevin is correct. De PIC hoeft niet degene te zijn die de besturing manipuleert. Zie aopa.org/Pilot-Resources/Learn-to-Fly/…
toegevoegd de auteur c69, de bron
@Ben Nee, er is geen regelgeving die zegt dat je speciale training nodig hebt om op de juiste plaats te vliegen. Je kunt overal zitten waar je wilt, zolang je de besturing veilig kunt manipuleren.
toegevoegd de auteur c69, de bron