Is een goedkeuring vereist om van de juiste stoel te vliegen?

Ik vroeg dit als een reactie in this question , maar ik vond het de moeite waard om het goed te vragen om het te bewaren voor toekomstige Aviation.SE-generaties.

Is er enige vorm van toestemming vereist om van de rechterstoel van een vliegtuig te vliegen? Als ik al mijn trainingen aan de linkerkant van een C172 heb gedaan, is er dan iets dat me ervan weerhoudt om op een dag te beslissen een passagier erin te steken en met mijn rechterhand te vliegen?

Ik erken dat voor ervaren piloten er niet echt een veiligheidsrisico moet zijn, maar dat veel lichtvliegtuigdisplays/-instrumenten zijn ontworpen zodat de piloot op de linkerstoel zit.

13
Naar welk land of welke regelgeving vraag je?
toegevoegd de auteur Liron Yahdav, de bron
Idealiter Australië, maar zou geïnteresseerd zijn in bevestiging van andere landen
toegevoegd de auteur rockit1, de bron
In de VS is dat niet zo, maar ik probeer de regels te vinden die dat zeggen. Ik vloog een paar weken geleden naar rechts. Het is een beetje lastig van een bedieningselement en gezichtspunt, maar niet onredelijk.
toegevoegd de auteur c69, de bron

1 antwoord

Zoals Ron in de opmerkingen hier in de VS vermeldt, is het echter niet illegaal volgens enige specifieke voorschriften ...

De meeste GA-vliegtuigen (de kleinere) hebben slechts één set instrumenten die voor de linker stoel staan, zoals u in de vraag vermeldt. Laten we zeggen dat je hypothetisch op de juiste plaats vliegt en er iets mis is gegaan. Vanwege de kijkhoek was je niet in staat om een ​​instrument te lezen en dit leidde tot een ongeluk. Laten we zeggen dat je je primaire CDI/Glide Slope verliest terwijl je een ILS-nadering bestuurt en je moet er een gebruiken aan de andere kant van de cockpit. Om een ​​of andere reden ben je alleen en op de juiste plaats. Als er een ongeluk is gebeurd als gevolg hiervan, kunt u mogelijk worden vastgehouden

§91.13 Careless or reckless operation.

(a) Aircraft operations for the purpose of air navigation. No person may operate an aircraft in a careless or reckless manner so as to endanger the life or property of another.

Omdat de linker stoel open en beschikbaar was voor jou. Maar afgezien daarvan is er geen regelgeving die een dergelijke operatie verhindert.

Ron posted an excellent article in the comments below that has at least one quote worth mentioning

Vliegtuigverzekeringspolissen en vliegclubregels specificeren dat vaak   alle vliegen moet vanaf de linkerstoel gedaan worden tenzij de piloot een houdt   huidig ​​vlieginstructeurcertificaat of heeft een specifieke autorisatie.

Hoewel dit geen FAA-verordening verzekeringsmaatschappijen of de verhuur/vluchtclub is, krijg je je vliegtuig vanaf kan bepalen dat de linker stoel alleen vliegt.

6
toegevoegd
toegevoegd de auteur c69, de bron