Is het haalbaar om met Catalyst te beginnen terwijl je Perl leert?

Ik ben er niet helemaal zeker van dat dit een on-topic is (als dat niet zo is, zal ik het zo snel mogelijk verwijderen =)).

Ik heb besloten om Perl zelf te leren en te gebruiken voor webontwikkeling. Ik heb ongeveer een jaar geleden hetzelfde gedaan met Python, en hoewel ik geen expert ben (ik codeer in Java tijdens werkuren en ik besteed wat persoonlijke tijd aan het uitproberen van andere dingen), heb ik een aantal websites kunnen maken met Django en ik heb ProjectEuler-problemen gebruikt om de basis van de taal te leren kennen.

Vanaf mijn eerste benadering lijkt Perl een steilere leercurve te hebben dan Python.

Ik heb naar een web-ontwikkelaar gekeken. frameworks voor Perl en struikelden over Catalyst, wat erg interessant lijkt.

My question here is: Is it even worth it to try it out while still struggling a bit with the language, or will I be wasting my time? Should I master Perl first, and then perhaps CGI before jumping into a framework that probably abstracts many concepts from the developer?

Bedankt voor enig inzicht!

5
Stemmen om te sluiten volgens Veelgestelde vragen : geen constructief/wervelend debat
toegevoegd de auteur daxim, de bron

5 antwoord

Catalyst is een geweldig framework en Perl is een geweldige taal. Ik weet het niet van het steilere deel van de leercurve - ik ken geen van de andere talen.

Wat betreft het leren van Perl tijdens het leren van Catalyst, dit is bijna precies wat ik deed. Werk vereist dat ik iets produceer met een webinterface. Ik kwam Catalyst tegen en dacht: 'Geweldig, dat klinkt makkelijk'. Nou ... het is en het is het niet. Er zijn leercurves met alles en Catalyst, net als de rest van Perl, geeft je veel touw - meer dan voldoende om jezelf mee op te sluiten.

De manier om dat te voorkomen, is door het Catalyst-boek te lezen en enkele generieke Perl-boeken te lezen. Ik heb een achtergrond van UNIX/Linux, dus ik lees ook Minimal Perl van Tim Maher, en vind het uiterst nuttig - ik ga er constant naar terug.

CPAN is really helpful with Catalyst — so many people have come up with ways to do "it", and Catalyst can work with pretty much all of it.

Zorg er ook voor dat je naar irc.perl.org gaat en luister naar de gesprekken in de kanalen #catalyst en # dbix-class. Gebruik #perl ook op freenode.

11
toegevoegd

Ik denk dat je door Perl kunt struikelen terwijl je Catalyst gebruikt. Hier is een geweldig boek over Catalyst .

Mijn mening is dat het leren van CGI je de theorie achter het raamwerk zou leren. Dat wil je misschien wel of niet. Ik denk dat mensen in de loop van de tijd veel van de theorie leren als ze een meer geavanceerde gebruiker van het raamwerk worden.

4
toegevoegd
Heel erg bedankt voor de verwijzing naar het boek! Ik zal het zeker onderzoeken!
toegevoegd de auteur pcalcao, de bron

Je zou kunnen beginnen met een "microframe" zoals Danseres als je meer wilt - snel een punt bereiken waar je bent ' productief zijn in uw leerfase. De katalysator is erg goed, maar heeft zijn eigen leercurve, vooral als u Perl ook nog niet kent.

3
toegevoegd

Ik zou Catalyst aanbevelen tijdens het leren van Perl.

Perl + Catalyst + Catalyst-handleidingen + Modern Perl-boek = geweldig (gebruik in dezelfde tijd)

3
toegevoegd
Ik heb dit geprobeerd en het was behoorlijk efficiënt
toegevoegd de auteur smonff, de bron

Misschien moet je eerst beginnen met het verkennen van de verschillen met andere talen, waardoor Perl zo'n goed alternatief is voor de klassieke programmeertalen. Hierna raad ik aan om met Catalyst te beginnen om je vaardigheden te verdiepen;)

2
toegevoegd