Message Broker Knooppunt uitvoerterminal met meerdere verbindingen

Wat gebeurt er wanneer u meerdere verbindingen verbindt met een enkele uitgangsterminal op een knooppunt?

Ik kan hier geen documentatie van IBM over vinden, maar de toolkit weerhoudt me er niet van om het te doen.

enter image description here

Dit is slechts één voorbeeld, maar ik zou graag het gedrag in het algemeen willen weten wanneer u dit naar een knooppunt doet, niet alleen naar het ingangsknooppunt ...

Ik weet dat er stroomorderknooppunten zijn die kunnen worden gebruikt en ik weet dat je knooppunten op één lijn kunt houden.

Wat mij interesseert, is het gedocumenteerde gedrag van IBM over wat er gebeurt als je dit doet en alle andere informatie die je me kunt geven op basis van je ervaringen enz.

1

1 antwoord

Het handmatige gedeelte dat het gedrag verklaart is hier . Uit de handleiding:

U kunt een enkele uitgang van een knooppunt op de ingang aansluiten   terminal van meer dan één knooppunt (dit staat bekend als fan-out). Als je dat doet   dit, hetzelfde bericht wordt doorgegeven aan alle doelknopen, maar dat is het geval   geen controle over de volgorde waarin de volgende paden door de   berichtstroom wordt uitgevoerd (behalve met het knooppunt FlowOrder).

     

U kunt ook de uitgangsaansluiting van verschillende knooppunten verbinden met een enkele   knooppunt ingangsaansluiting (dit staat bekend als fan-in). Nogmaals, de berichten   die worden ontvangen door het doelknooppunt worden niet in een gegarandeerde volgorde ontvangen.

Zorg ervoor dat u de versie van het Infocentrum heeft die overeenkomt met uw versie van Broker! Het bovenstaande is van het v7.0 Infocenter. De informatiecentra voor verschillende versies van WebSphere Message Broker zijn hier beschikbaar in online en downloadbare formaten.

1
toegevoegd
Bedankt! Ik was de hele documentatie aan het doorzoeken en ik kon die pagina niet vinden! Precies wat ik zocht!
toegevoegd de auteur kralco626, de bron
Ik ga hier een opmerking toevoegen die ik ontdekte tijdens het implementeren van dit: Als het pad dat WMB beslist te verslaan eerst een fout gooit, zal het tweede pad niet worden uitgevoerd. Dit heeft hetzelfde gedrag als een knooppunt van de stroomorder, alleen dat het geen garantie biedt voor de volgorde. Het eerste pad kan geen fout genereren, anders wordt het tweede pad niet uitgevoerd.
toegevoegd de auteur kralco626, de bron
Dat klinkt alsof het logisch is, omdat ik denk dat dat ook gebeurt voor een knooppunt van de floworde ... Zou fijn zijn als het dit probleem op die pagina van de documentatie vermeldde. Hoewel ik niet zeker weet of iets als schrijven naar een tracebestand zou worden teruggedraaid?
toegevoegd de auteur kralco626, de bron
Blij dat het geholpen heeft! Ik ben meer een MQ-specialist, dus ik ben altijd blij als ik een WMB-vraag kan beantwoorden. Beter nog als ik het echt goed kan beantwoorden! ;-)
toegevoegd de auteur T.Rob, de bron
Ik denk dat het misschien zelfs verder gaat dan wat je beschrijft. Mijn inzicht (en ik ben geen WMB-specialist, dus dit kan verkeerd zijn) is dat een fout op een pad een terugdraaiing op alle paden veroorzaakt en vervolgens het pad van de fout doorkruist. De implicatie is dat als het tweede pad faalt, het eerste pad alle transactionele activiteit zal terugdraaien, hoewel het anderszins correct is uitgevoerd.
toegevoegd de auteur T.Rob, de bron
Nee, alleen transactionele activiteiten kunnen worden teruggedraaid. Dingen die buiten syncpoint plaatsvinden, zoals sporen of logboeken, zullen overleven.
toegevoegd de auteur T.Rob, de bron