Genereer CSS met PHP, ja/nee?

Is er een reden waarom u PHP niet zou moeten gebruiken om een ​​aantal van de tekortkomingen van CSS te verhelpen? Live inspectie zou moeilijker zijn maar zijn er functionele nadelen?

4

5 antwoord

Ja, het is geweldig om CSS op de een of andere manier voor te bereiden. Maar verzin geen wiel. Er zijn veel "standaard" opties om te gebruiken:

9
toegevoegd

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is de verwerkingskracht van de server en het ontbreken van eenvoudige caching van CSS-bestanden.

Anders dan dat (beide kunnen worden verholpen) is het volkomen acceptabel.

1
toegevoegd
PHP-bestanden moeten worden gecached in de cache. Terwijl normale CSS-bestanden dit meestal niet doen.
toegevoegd de auteur Madara Uchiha, de bron
+1, precies wat ik zou hebben gezegd (met de nadruk op het configureren van caching (en compressie) omdat CPU-kracht (relatief) goedkoop is).
toegevoegd de auteur Quentin, de bron
Waarom kan je de gegenereerde bestanden niet gemakkelijk in de cache opslaan?
toegevoegd de auteur NikiC, de bron

Ik vind het een goed idee, en als je PHP al kent, is het makkelijker dan een nieuwe syntax te leren, zoals sass/less, etc.

Tenzij het een speelgoedsite is, raad ik aan om bij elke aanvraag de CSS niet te maken. Maak in plaats daarvan een script waarmee de css-bestanden worden opgebouwd uit sjablonen telkens wanneer de server wordt opgestart, of tot een schema dat voor u het handigst is.

Meer verfijnd zou nog steeds iets als make gebruiken om het alleen te bouwen als de invoersjablonen zijn veranderd.

0
toegevoegd

Heb je gekeken naar een van de vooraf gecompileerde css-talen zoals LessCss of Sass?

http://lesscss.org/

http://sass-lang.com/

0
toegevoegd

Het is echt een kwestie van voorkeur, evenals de vereisten van uw specifieke situatie. Het belangrijkste argument tegen het mixen van programmeren met CSS is dat het iets compliceert dat specifiek is ontworpen voor niet-programmeurs om te kunnen doen.

Als je PHP binnen CSS gebruikt, heb je dat bestand beperkt om alleen via PHP uit te voeren, zodat je de compatibiliteit verliest.

Er zijn veel tools beschikbaar zoals SASS die zijn ontworpen om CSS krachtiger te maken.

Persoonlijk plaats ik kleurwaarden graag in php-variabelen, zodat ik er zeker van kan zijn om ze goed te krijgen, zodat ik ze later opnieuw kan villen. Verder hou ik het schoon.

0
toegevoegd