php verzend e-mail met behulp van cron-taken

Ik heb twee bestanden 'mail.php' en 'cron.php'. 'mail.php' ontvangt continu een e-mailadres van een bron. 'cron.php' stuurt een e-mail naar dat adres op het volgende uur van het ontvangen uur. Als het e-mailadres om 05.45 uur wordt ontvangen, wordt om 6.00 e-mail verzonden. Mijn idee is om elk uur cron.php uit te voeren, waardoor e-mailadressen en hun ontvangsttijd de vorm van een sessievariabele krijgen. Maar hoe kan ik dit twee bestand synchroniseren? Is het mogelijk om tegelijkertijd toegang te krijgen tot sessievariabele door dit twee bestand? dat betekent dat mail.php gegevens zal schrijven en na het verzenden van e-mail verwijdert cron.php die gegevens uit de sessie.

Bij voorbaat dank.

1

3 antwoord

Je zou wat code moeten posten. Ik begrijp niet echt wat je bedoelt. Het eerste deel van je weustion doet me geloven dat je al iets setup hebt, terwijl de tweede helft dat niet doet.

Wat je eigenlijk moet doen, is mail.php (degene die de e-mailadressen van waar dan ook krijgt) en ergens op te slaan (database of gewoon tekstbestand misschien). Voer vervolgens elk uur de cron uit, pak de e-mails, doe wat je wilt en plaats de e-mails vervolgens, archiveer ze op een andere plaats als je ze wilt bewaren, of gebruik je een database om een ​​kolom "email_sent" te gebruiken? en stel het in op 1 zodra de e-mails zijn verzonden.

3
toegevoegd
bedankt voor het idee ... dit gaan implementeren
toegevoegd de auteur qmaruf, de bron

Answer about session and CRON here. can PHP cron jobs access session variables/cookies?

Als ik jou was, bewaar ik de e-mailadressen in een database of in een tekstbestand. En verwijder ze na uitgevoerd.

2
toegevoegd
leuk idee :) ... ik heb er niet over nagedacht
toegevoegd de auteur qmaruf, de bron

Kun je niet gewoon een functie maken voor het verzenden van e-mails (verander mail.php in een functie?) En noem het met cron.php?

0
toegevoegd
Misschien wil OP niet teveel server belasten. DB trekken en e-mail verzenden. In mijn bedrijf splitsen we taken als deze ook in 2, net als deze case.
toegevoegd de auteur Moe Sweet, de bron
cron.php wordt na elk uur uitgevoerd. intussen zou mail.php e-mailadres moeten ontvangen. Dus ik denk dat beide onafhankelijk moeten werken.
toegevoegd de auteur qmaruf, de bron
Juist, ik begreep de vraag niet volledig. U kunt de adressen van mail.php opslaan in een CSV-bestand en vervolgens in cron.php die adressen pakken, e-mails verzenden en het CSV-bestand opschonen. Dat zou zo min mogelijk serverbelasting mogelijk moeten maken.
toegevoegd de auteur Shomz, de bron