Hoe een 3D-animatie roteren/spiegelen?

Ik heb momenteel een FBX-animatiemodel van een tweevoeter die iets naar voren beweegt (positieve Z-as), 180 graden draait en begint te lopen in de tegenovergestelde richting (negatieve Z-as). Ik zou echter een dergelijke animatie volledig willen spiegelen, met andere woorden, de negatieve Z-as beginnen te sturen en de positieve Z-as naar voren draaien. Dit, bij voorkeur via 3dsMax.

Ik weet wat je moet denken: "Waarom rot hij niet gewoon de transformatiecomponent/het object van zijn animatiekarakter?". Nou, helaas, de huidige code waaraan ik werk, hangt ervan af dat de beweging van de personages onafhankelijk moet zijn van de daadwerkelijke animatie, naast andere beperkingen.

Blijkbaar is er volgens onze 3D-ontwerper hier geen triviale "Rotate Animation" -optie in 3dsMax (controleert dat?), Dus ik ben op zoek naar mogelijke scripts die me zouden kunnen helpen. Heeft iemand ooit van zo'n oplossing gehoord? Bij voorbaat dank.

3
Ik heb 3dsmax al een tijdje niet gebruikt, maar voor zover ik me kan herinneren, kun je het object met het keyframe van de animatie koppelen/koppelen aan het dummy-object met de 180-rotatie op de Y-as. Wat de code betreft, als je een transformatiematrix hebt met de 180 rotatie op Y en deze vermenigvuldigt met alle posities van de hoofdframes, zou je de animatie georiënteerd moeten krijgen door die matrix (180 omgekeerd). Ik heb het nog niet geprobeerd (momenteel geen pc), maar conceptueel zou het moeten werken
toegevoegd de auteur George Profenza, de bron

1 antwoord

Maak een dummy die is uitgelijnd met de root van uw model. Koppel de wortel van het model aan die pop. Als alleen de dummy is geselecteerd, klikt u op de mirror-knop op de hoofdwerkbalk.

Dit maakt een spiegelbeeld van de botten samen met de animatie op die botten. Het enige voorbehoud is dat de namen van de botten ook worden gespiegeld. bv. de arm genaamd 'right_arm' staat nu aan de linkerkant.

Als je de animaties aan de originele botten wilt behouden, moet je de animatiemixer gebruiken. Hiermee kunt u animaties laden en opslaan op tekens. Maar het heeft ook een objecttoewijzingsfunctie waarmee objecten met verschillende namen kunnen worden geladen op opgeslagen animaties.

Dus maak een mapping. Sla de gespiegelde animatie op. En laad het terug op de originele botten met die afbeelding.

2
toegevoegd