Grote databaserecords bijwerken

Ik heb 200.000 plus records in mysql-database. Wanneer ik de update-query uitvoer, kan ik zeggen 5000 records, het duurt eeuwen om deze taak uit te voeren en kan niets in de browser zien, dus ik kan niet zien hoeveel records zijn bijgewerkt voordat de query is voltooid. Is er een oplossing beschikbaar of hulp?

1
@ TomalakGeret'kal, It is 11/11/11 ...
toegevoegd de auteur esqew, de bron
Waarom is dit de tiende onzinvraag in de laatste 15 minuten? Is er een volle maan of zoiets?
toegevoegd de auteur Lightness Races in Orbit, de bron
@esqew: niet meer! [Ik accepteer alleen de één echte tijdzone ]
toegevoegd de auteur Lightness Races in Orbit, de bron
De enige dag van het jaar waar het Amerikaanse datumnotatiesysteem niet volledig gestoord is
toegevoegd de auteur Lightness Races in Orbit, de bron
@Adhaata: Bedankt voor je zinloze poging tot omgekeerde psychologie. Als je de moeite neemt om mijn profiel kort te bekijken, zul je zien dat ik een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteed aan het bijdragen aan deze community en dit al een hele tijd heb gedaan. Je theorie dat ik mijn mening niet zou kunnen uiten, is eerlijk gezegd beledigend. Bedankt voor je reactie.
toegevoegd de auteur Lightness Races in Orbit, de bron
Bied vriendelijk uw update-instructies hier, zodat we een kijkje kunnen nemen en het kunnen analyseren?
toegevoegd de auteur Christopher Pelayo, de bron
@ TomalakGeret'kal Waarom dit de eerste nonsensse persoon is met zo'n opmerking die ik op deze website heb gezien. Vraag moet worden gesteld. als de persoon niet duidelijk is of geen idee heeft, stellen ze vragen. Als je geen antwoord weet, kun je overslaan en beter om je mening hier niet te plaatsen. Bedankt
toegevoegd de auteur Adhaata, de bron
Mijn excuses voor mijn opmerking als u denkt dat het eerlijk gezegd of aanstootgevend is. Ik respecteer je kennis en inbreng, maar de opmerking die je hebt gemaakt, is niet gerelateerd aan een oplossing, noch zal het mensen ertoe aanzetten om deel te nemen aan de vraag. Bedankt
toegevoegd de auteur Adhaata, de bron

2 antwoord

De oplossing is waarschijnlijk om indexen toe te voegen aan een of meer kolommen, waardoor de prestaties van de UPDATE -query worden verbeterd. Begin met het uitvoeren van een EXPLAIN en voeg waarschijnlijk een index toe aan een CHAR/VARCHAR kolom die wordt gebruikt in de -clausule van de update-query.

0
toegevoegd

Waarom deze niet loten? U kunt de voortgang dan gemakkelijker zien.

0
toegevoegd
Het kan zo simpel zijn als de query de TOP X van een selectie te laten maken en vervolgens de update over die records uit te voeren. Herhaal dan gewoon.
toegevoegd de auteur Adam Dymitruk, de bron
Hallo adam, bedankt voor het antwoord. Ik dacht dat ook. Weet u of heeft u enig idee over een kader dat ik voor een batch kan gebruiken?
toegevoegd de auteur Adhaata, de bron